Cpu Debug Led

mesuteroglu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dostlar selam forumda yeniyim. Öncelikle sistemim;

İşlemci: Amd Ryzen 2600x 
Anakart: Msi B450 Gaming Plus Max
Ram: 1x Gskil 8gb 3000 mhz 1x Crucila 3000 mhz
E.K: Msi RX550 4gb 
Psu: Xigmatek X-Power 650w

Sorunum şöyle;

Bugün kasayı temizlemek istedim herşeyi tam takır temizledim yeni macun sürdüm tekrardan montajladım. Fanı oturttum tam şekilde kabloları ve beslemeleri kontrol ettim hiçbir sorun yoktu. Fakat pcyi açtığımda görüntü gelmiyor ve Cpu Led ışığı sürekli yanıyordu bu sorunu hala çözemedim. İşlemci pinlerini tek tek kontrol ettim ama ne yamul ne de kırık bir pin yok. Bios update yapmadım çünkü gerek görmedim zaten mevcut sürümle uyumlu anakart ve işlemci. Uzay sistem yaptım ama yinede sorunu anlayamadım. İşlemcimi fansız takıyorum ısınıyor işlemcinin yanmış olabileceğinden şüphelendiğim için düşündüm ama ısınıyor bu bana yanmış olma ihtimali olmadığını gösterdi. Klavye ve mouse güç geliyor ışıklar yanıyor ama monitörüme görüntü gelmiyor cpu red light sürekli yanıyor bu konuda bana yardımcı olabilecek kimse var mıdır?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Belleklerinizi sökün anakart BIOS ayarlarınızı sıfırlayın ki BIOS pilini sökünce sıfırlanır ayarlar. Sonrasında sadece 1 bellek ile 1 bellek için olan doğru RAM soketine takıp böyle deneyin. Soğutucunuzu mutlaka takın ve macunu mutlaka sürün. Ayrıca işlemci soğutucusu fazla baskı yaratmasın işlemciye kilit mekanizması nasıl bilmiyorum ama zorlandığı yerde vidalıysa vidalarını sıkmayı bırakın. Fazla baskı bu soruna neden olur.

KS

mesuteroglu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Belleklerinizi sökün anakart BIOS ayarlarınızı sıfırlayın ki BIOS pilini sökünce sıfırlanır ayarlar. Sonrasında sadece 1 bellek ile 1 bellek için olan doğru RAM soketine takıp böyle deneyin. Soğutucunuzu mutlaka takın ve macunu mutlaka sürün. Ayrıca işlemci soğutucusu fazla baskı yaratmasın işlemciye kilit mekanizması nasıl bilmiyorum ama zorlandığı yerde vidalıysa vidalarını sıkmayı bırakın. Fazla baskı bu soruna neden olur.

Bios pilini çıkardıktan sonra beklemem gereken belli bir süre var mı?

KS

mesuteroglu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Normalde yok ama 15-30sn. beklemenizde bir sorun yok.

yok hocam işe yaramadı ramleride denedim pinlerğ diş fırçasıyla temizledim macun taşmıştır diye küçük bi miktar taşmış ama yinede cpu red yanıyor sürekli olmadı bi buzzerle sorunu anlamaya çalışıcam. Fakat şöyle birşey var ben işlemci fanını soğutucu kısmından ayırıp fanı temizleyip geri taktım düzgün bir şekilde bu yüzden sorun olabilir mi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Son dediğinizi anlamadım tam olarak. Zaten olması gereken işlem o temizlik için fanı işlemci üzerinden sökmeniz gerek ne demek istediğinizi orada pek anlamadım.

Buzzer işe yarayabilir ama CPU DEBUG LED yazıyorsa şu ana başlıklar ilk olasılıklardır.

• Montaj hatası. CPU montajında pinlere macun bulaşmış ise akım geçiren bir macun ise bu sorun yaratıyor olabilir. Yada pin arızası gibi şeyler ki bunu kontrol ettim demişsiniz ilk başta. Ama macun olayını kontrol edin yine de.
  • RAM sorunu ki bir kısa devre veya hatalı montaj doğrudan anakarta zarar verebilir. Buda olası bir durumdur ama bunu eliyorum şimdilik. Direkt CPU DEBUG LED yanıyor çünkü RAM içinde bir uyarı almanız gerekirdi ama yine de size denettirdim. 
  • Anakart sorunu. Bununda şöyle anlatayım bir güç akımı veya çipset odaklı bir sorun olabilir.
  • Son olasılık statik elektrik. Parçaları elinize aldınız ki buda insan bedenindeki elektronik akımın bu bileşenler üzerine dokunma ile aktarılmasına bağlı geçici arıza veya kalıtsal arızalara sebep olabilir. Eğer geçiciyse BİLGİSAYARDAKİ STATİK ELEKTRİK NASIL BOŞALTILIR bu konudan statik elektrik boşaltma talimatlarını bir deneyin. 

KS

mesuteroglu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Son dediğinizi anlamadım tam olarak. Zaten olması gereken işlem o temizlik için fanı işlemci üzerinden sökmeniz gerek ne demek istediğinizi orada pek anlamadım.

Buzzer işe yarayabilir ama CPU DEBUG LED yazıyorsa şu ana başlıklar ilk olasılıklardır.

• Montaj hatası. CPU montajında pinlere macun bulaşmış ise akım geçiren bir macun ise bu sorun yaratıyor olabilir. Yada pin arızası gibi şeyler ki bunu kontrol ettim demişsiniz ilk başta. Ama macun olayını kontrol edin yine de.
  • RAM sorunu ki bir kısa devre veya hatalı montaj doğrudan anakarta zarar verebilir. Buda olası bir durumdur ama bunu eliyorum şimdilik. Direkt CPU DEBUG LED yanıyor çünkü RAM içinde bir uyarı almanız gerekirdi ama yine de size denettirdim. 
  • Anakart sorunu. Bununda şöyle anlatayım bir güç akımı veya çipset odaklı bir sorun olabilir.
  • Son olasılık statik elektrik. Parçaları elinize aldınız ki buda insan bedenindeki elektronik akımın bu bileşenler üzerine dokunma ile aktarılmasına bağlı geçici arıza veya kalıtsal arızalara sebep olabilir. Eğer geçiciyse BİLGİSAYARDAKİ STATİK ELEKTRİK NASIL BOŞALTILIR bu konudan statik elektrik boşaltma talimatlarını bir deneyin. 

İlk başta demek istediğim acaba fanla soğıtucu arasında bir bağlantı varsa ona zarar vermiş olabilir miyim diye demek istedim. Statik elektrik dışında herşeyi yaptım bi de onu deneyeceğim yardımlarınız için teşekkür ederim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri