CPU frekans ve voltaj problemi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kedekraqn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Merhabalar iyi günler

Arkadaşımla beraber sistem topladık,
Sistem ;
Ryzen 5 1600 12nm
Gigabyte b450m s2h
Corsair Vengeance 8x2 3000 mghz Ram
Gigabyte Gtx 970 Windworce benim ekran kartı onun ki gtx 970 strix
Benim power gamepower 600w bronze
Onun power Rampage 600w bronze

Benim power 1 kere garantiye gitti değişti sizlere sorum şu olacak benim işlemci çin malı onun ki malezya malı onun işlemci oyunlarda direkt 3.69 ghz de çalışıyor 
benim işlemciyi +192v verip 3.69 a sabitlemek gerekiyor sorunun çözümünü bulamadık yardımcı olabilirseniz çok teşekkür ederim iyi günler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: CPU frekans ve voltaj problemi

İşlemci üretim yerleri önemli değildir. Her işlemcinin silikon kalitesi farklıdır. Üretim yeriyle alakalı değildir bu durum tabiatı böyle. Birebir aynı işlemci modeli aynı fabrikadan çıksa ve aynı bileşenlerden oluşan 2 sisteme takılsa bile farklı voltaj seviyelerinde çalışabilir. Bunda bir sorun yok.

Şimdi sorununuza gelirsek işlemciniz tek çekirdek kullanan bir oyun veya uygulamada 3.60GHz hıza çıkabilen bir model tabi soğutma durumuna bağlı değişir +/- 100MHz kadar bir fark. Çok çekirdekteyse aynı şeyler geçerliyken 3.40GHz hıza çıkan bir işlemci yine +/- 100MHz değişir. Aynı anakarta sahipseniz işlemci silikon kalitesine bağlı bu farkı yaşıyor olabilirsiniz. Ama arkadaşınızın anakartı daha iyiyse o anakarta özel o işlemci anakartın kendisi güç yapısı daha iyi olduğu için işlemciyi o hıza çıkartıyordur.

KS

kedekraqn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Uğur bey sadece PSU ve ekran kartı farkı sistemlerde diğer herşey aynı slikonları bile aynı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
kedekraqn' Alıntı:
Uğur bey sadece PSU ve ekran kartı farkı sistemlerde diğer herşey aynı slikonları bile aynı

CPU silikon kaliteleri aynı olamaz işe onu anlatmaya çalıştım ama siz anlamamışsınız. İşlemciler fabrikasyon sürecinde aynı kalitede çıkmazlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri