CPU ISINMA SORUNU

Adamantium

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar...
2 yıldır temizlemediğim pc mi bir temizleyeyim dedim çünkü fanlar çok ses çıkartmaya başlamıştı, temizlemişkende aldığımdan beri hiç yenilemediğim termal macunu yenileyeyim dedim ve tekniker bir abiden aldığım Bakir marka ısı pastası isimli beyaz macundan sürdüm ( inşallah yanlış birşey değildir bunun iş göreceğini söyledi ). İnce bir katman sürdükten sonra fanıda güzelce oturrtum ve nazikçe kasanın ulaşabildiğim yerlerini temizledim fanlar dahil. Ama temizledikten sonra işlemci fanı çılgın şekilde dönmeye başladı ve aşırı gürültü yapıyor ki başka odadan duyuyorum sesini ayrıca oyuna veya 2-3 internet sekmesi açtığımda aşırı ısınma ve gürültü oluyor sıcaklığı 80 ve üzeri oluyor hatta ekran kartını güncelleyeyim dedim 100 sabit kaldı işlemci ısısı. Ne olur yardım edin pişman oldum ellediğime valla şu karantina günlerinde tek dostum bu pc.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Termal macun seçiminiz yanlış %99 bile demiyorum %100 Enes doğru söylemiş. Kaliteli bir termal macun alın ve yenileyin. Ayrıca işlemciyi 100 derecelere yakın kullanmayın anakarta yada işlemciye zararı dokunabilir.

Bu 3 ürün en iyi ürünlerdir. Ben ne tercih ederdim diye sorarsanız ben NOCTUA NT-H1 seçerdim en iyisi o diyebilirim. 2. sırada MX-4 ve son sırada CM MasterGel Maker ürünü var diye sıralayabiliriz.

Arthas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bu durumun macundan kaynaklandığını hiç düşünmüyorum. Çünkü bu beyaz macunları uzun süre bende kullandım. [font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Size tavsiyem[/font]

* İşlemci fanının işlemci üzerine tam olarak oturduğundan emin olun. Fan bir köşeden temas etti ve diğer kısımlarda havada kaldıise işlemci kendini korumaya almaz çalışır fakat böyle ısı problemleri yaşarsınız.

* İşlemci macununu çok ince bir katman olarak değil daha fazla sürün sürerken tercih etmeniz gereken yöntem işlemcinin tam ortasına bir mercimek tanesi kadar bırakmanız ve üzerine fanı oturtmanız şeklinde olsun fan üzerine oturduğunda macunu yayar ve işlemci yüzeyine temas etmeme durumu kalmaz.

* Isı probleminiz sadece bu donanım problemleri nedeniyle yaşanmıyor da olabilir. Sistemde işlemcinizi hatta diğer aygıtlarınızı siz fark etmeden kullanan üçüncü parti yazılımlar olabilir. bunları yaptıktan sonra yedeklerinizi alıp temiz bir format atmak problemlerinizi çözecektir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Arthas' Alıntı:
Bu durumun macundan kaynaklandığını hiç düşünmüyorum. Çünkü bu beyaz macunları uzun süre bende kullandım. Size tavsiyem

* İşlemci fanının işlemci üzerine tam olarak oturduğundan emin olun. Fan bir köşeden temas etti ve diğer kısımlarda havada kaldıise işlemci kendini korumaya almaz çalışır fakat böyle ısı problemleri yaşarsınız.

* İşlemci macununu çok ince bir katman olarak değil daha fazla sürün sürerken tercih etmeniz gereken yöntem işlemcinin tam ortasına bir mercimek tanesi kadar bırakmanız ve üzerine fanı oturtmanız şeklinde olsun fan üzerine oturduğunda macunu yayar ve işlemci yüzeyine temas etmeme durumu kalmaz.

* Isı probleminiz sadece bu donanım problemleri nedeniyle yaşanmıyor da olabilir. Sistemde işlemcinizi hatta diğer aygıtlarınızı siz fark etmeden kullanan üçüncü parti yazılımlar olabilir. bunları yaptıktan sonra yedeklerinizi alıp temiz bir format atmak problemlerinizi çözecektir.

1. Birincisi macun farkı sistemde her türlü ısı sorununa sebep verir. Yani beyaz renkte bir marka model yada macun tipi yok bu çok yanlış ve doğru bir düşünce değil. Ürünü bilmeden yorum yapamazsınız. Ayrıca macun sürüş biçimi ve miktarıda sıcaklığı doğrudan değiştir.

2. Soğutucu blok kilit mekanizması oturduğunda hiçbir hava kanalı vs. bırakmaz. Yanı bir teorinizde yanlış.

3. nokta ise 2 yıllık bir sistemi temizledikten sonra bu tarz bir ısı problemi oluşması bir yazılımdan olmaz. Zaten sorunu anlatmış arkadaş temizlendikten sonra macun yenilemesi vs. olduktan sonra 80 derece civarı ve üzerini görmeye başlaymış yani bu teoride boşa çıkıyor.

Arthas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Arthas' Alıntı:
Bu durumun macundan kaynaklandığını hiç düşünmüyorum. Çünkü bu beyaz macunları uzun süre bende kullandım. Size tavsiyem

1. Birincisi macun farkı sistemde her türlü ısı sorununa sebep verir. Yani beyaz renkte bir marka model yada macun tipi yok bu çok yanlış ve doğru bir düşünce değil. Ürünü bilmeden yorum yapamazsınız. Ayrıca macun sürüş biçimi ve miktarıda sıcaklığı doğrudan değiştir.

2. Soğutucu blok kilit mekanizması oturduğunda hiçbir hava kanalı vs. bırakmaz. Yanı bir teorinizde yanlış.

3. nokta ise 2 yıllık bir sistemi temizledikten sonra bu tarz bir ısı problemi oluşması bir yazılımdan olmaz. Zaten sorunu anlatmış arkadaş temizlendikten sonra macun yenilemesi vs. olduktan sonra 80 derece civarı ve üzerini görmeye başlaymış yani bu teoride boşa çıkıyor.

1. Kimse cpu macunu yerine işlemcisinin üzerine gres yağı sürmez zaten :D sürüyorsa kendi bileceği iştir hiçbir termal macun diğer herşey doğru yapılmışken başkabir sebep olmaksızın işlemciyi 80 derece ısıya ulaştırmaz diye düşünüyorum.

2. Soğutucu blok mekanizmasının oturması kullanılan fan sistemine göre değişir sonuçta bir foto yok burada kilit ayakuçları ezik halde yarım bir temas ile çalıştırılmaya çalışılan pek çok sistem görmüş biri olarak burada ihtimaller üzerine konuşuyoruz sistem önümüze konulmuş ve detaylı bakmış bir durumumuz yok.

3. iki yıllık bir sistem değil isterse 2 saatlik bir sistem olsun üçüncü parti kurulan bir yazılımla o işlemcinin ısısı nerelere çıkarılabilir nerelere.

4.Muhalif cevap vermiş olmak için cevap vermek diye buna denir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
4. ten başlayalım :D Muhalif cevap vermiyorum sadece genel olarak ilk söylediklerim sizin söylediklerinizden çok ama çok daha olası şeyler. Burada tartışma programında değiliz sadece söyledikleriniz çok ama çok olası şeyler değil.

1. CPU üzerine "Gres" yağı sürmüyor kimse ama her macun aynı değil 80 dereceleri değil 100 derecelerden 60 derecelere indiren macun farkları görmüş biri olarak yazıyorum bunu madem gördüklerimizi yazıyor okey. :D

2. Soğutucu blok yarım yamalak oturmaz, oynar veya bir şekilde fan titreşimi vs. bir sorun ile belli eder. Yani sistemi toparlayan sıfır bilgisiz değilse ki macun yenileyecek kadar bilgisi var arkadaşın bu söylediğiniz olay boşa çıkıyor.

3. Siz olayı anlamamışsınız sırf cevap vermek için yazıyorsunuz sanırım. Burada sistemin 2 yıllık olup olmamasını konuşmuyoruz sorun macun yeniledikten sonra oluşmuş yani sistemde bir yazılım sıcaklığı yükseltseydi zaten öncesinde de bu değerleri görürdü arkadaş. Ama yazmış zaten sorunu macun yeniledikten sonra oluştu diye. Yani bu söylediğinizde boşa çıkıyor.

Son bir not eğer illede tartışacaksan özelden yaz burada arkadaşın konusunu dağıtıyoruz başka bir şey yapmıyoruz bu şekilde.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri