CPU Isınma ve Fan Açma Sorunu

saplack

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle Merhaba,
Aranıza yeni katıldım, CPU ile ilgili problemim konusunda yarımınızı rica edeceğim.
AMD3700X işlemci kullanıyorum. birkaç gündür bilgisayar sürekli kapanıyor ve canımı sıkıyordu.
ique üzerinden işlemci ısısını kontrol ettiğimde bir sorunla karşılaşmadım hiç, ortalama 38-40 derece arasında gidip geliyordu. ancak kapanma problemi başlayınca cpu ısısından kaynaklandığını düşündüm.
Ancak 4 farklı programda 4 farklı sonuç alıyorum.
işlemci soğutucusu olarak corsair h150i sıvı soğutucu kullanıyorum.

Bilgisayar yük altında değilken
İQUE yazılımı : 35,5C
AMD Ryzen Master: 95C
HWMonitor : 94C
AIDA64 : 42C değerlerini veriyor

ve tamamı Celcius olarak ayarlı.
Şimdiden Teşekkürler.

QhKKEU.jpg

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Anakarta göre değişir ama 90 veya 100 yada 110 sınırları derece olarak üzerine çıkarsa sistem kendini kapatır bu doğrudur.

Corsair ve ADIA64 benzer diğer 2 yazılım benzer sonuçlar vermiş açıkçası hangisi doğrudur bilemedim ama sistem kapanması HWMonitör ile Ryzen Master uygulamalarını destekliyor yani diğerleri yanılıyor olmalı. Bu arada Ryzen Master yazılımından pek anlamam ama işlemcinizde OC var gibi görünüyor dengesiz OC ısıyı ciddi arttırır. Önce Ryzen Master yazılımındaki ayarlarınızı sonra BIOS ayarlarınızı sıfırlayın ve eğer MSI vs. gibi bir anakart kullanıyorsanız Game Mode vs. gibi değişik bir isimlendirme ile otomatik OC yapma ayarı var onu BIOS üzerinden açtıysanız açmayın dengesiz bir OC yapmasın işlemciye.

Ayrıca Corsair pompa bağlantısınız kontrol edin anakartta CPU_FAN , OPT yada PUMP adında bir slotta takılı olması gerek pompanın.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri