Cpu Load-line calibration

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Michael myers

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Cpu Load-line calibration Level 6 da kullanıyorum i9 10900k işlemcim var 5.1 ghz oc yaptım  Cpu cache ratio  48  yaptım voltajı da 1.330 yaptım sıcaklık değerlerim gayet iyi o konuda sıkıntı yok ama benim Cpu Load-line calibration Level 6 yapmam zarar verir mi kafam çok karıştı yoksa gönül rahatlığı ile level 6 yapim mi level 4 yapıp stok ayarlara alıp voltajıda 1.290 yapıp yapmamak arasında kararsız kaldım .

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cpu Load-line calibration ayarı işlemcinin voltaj beslemesindeki stabiliteyi düzenleyen bir ayardır. Ne kadar düşük o kadar iyidir. Olabildiğince minimumda tutmaya çalışın bu ayarı. Level 5 deneyin 4 deneyin veya ne kadar düşürebilirseniz o kadar iyidir.

KS

Michael myers

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Level 3 yaptım İşlemci voltajımı 1.300 yaptım işlemcim stok modun da iyi mi sizce level 3 ve 1.300 değeri yoksa kötü mü işlemcimin ömrü uzun olsun istiyorum hedefim o .

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Performans testini ve stabilite testini yapmanız gerek. Cinebench yazılımı ile işlemci puanınızı yaptığınız ayarlarda kontrol edin. En yüksek puanı aldığınız değer iyidir ama onunda stabilite ölçümünü yapmanız gerekiyor. OCCT yazılımı ile yük bindirin işlemciye ve bu aşamada sıcaklık yüksekliğinizi kontrol edin ve frekans değerlerinden anlık düşüşler yaşıyor musunuz buna bakın. 15-20dk. test yeterli olur. Böyle böyle en iyi değeri bulacaksınız.

KS

Michael myers

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
cinebench r20 testini yaptım gözlemlediğimi aynen size söylüyorum tekli çekirdekte Frekans değeri bozulmuyor hep aynı 5 ghz civarında ama çoklu çekirdekte sonlara doğru bozuluyor frekans düşüş oluyor çoklu çekirdek pek umurumda değil şahsen daha çok oyun oynayan birisiyim o yüzden önemsemem gerek mi sizce ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Soeun yok bu şekilde kullanabilirisniz. Peki puan durumunuz stok halde nasıl Level 6 değerdeyken nasıl ve şuan ki durumda nasıl? Farkları gözlemlediniz mi?

KS

Michael myers

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
fark uçurum desem yalan olmaz level 6 da oc yapmıştım şimdi default yaptım varsayılana getirdim level 2 ye döndürdüm stok yaptım işlemcimi puanım 6100 küsürlere düştü r20 de normalde level 6 da 6600 puan alıyordum tek çekirdek puanımda 530 idi şimdi ise tek çekirdek puanım 508 gibi bir sayıya geriledi 530 sayısından , Level 3 yapsam mı diyorum biraz kararsız kaldım o konuda çünkü level 3 de ısı değerlerim daha iyi gözüküyor gibi ama level sayısı da ne kadar düşük olursa o kadar iyi sizin dediğiniz gibi level 2 de varsayılan auto ayarlarda cinbench r20 çoklu çekirdekte maksimum 80 dereceyi gördü ama ben bunu level 3 yapıp 1300 volta düşürürsem 72 dereceyi zor geçer ısı değerim o yüzden aşırı kararsız kaldım siz olsanız ne yapardınız

KS

Michael myers

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Level 3 stok ayarlar ile  ayarlıyorum ben o zaman ısı değerlerim düşmüş olur ,  teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için .

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Denge önemli. Frekansınızı , sıcaklık değerinizi ve aldığınız puanların olabildiğince stabil olması gerek. Frekans ve puan durumunun işlem sırasında düşmemesi gerekiyor. Sıcaklık değerinizi 80 üzerini görmemeli ki bunu voltaj değerini frekans kaybı olmadan düşürebildiğiniz kadar düşürerek elde edersiniz. Her işlemci ve anakart için aynı değerleri söz konusu değildir. Şunu şunu yapın diyemiyorum o yüzden. Siz bulacaksınız makinenizin en ideal OC değerlerini.

KS

Michael myers

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
evet dediğiniz dengeyi sağlamayı başardım çoklu çekirdekte 1.300 volt level 3 de olacak şekilde 4.9 ghz sabit r20 çoklu çekirdek testinde tekli çekirdekte zaten sabitti yine hala öyle sabit kalmaya devam ediyor sıcaklık değerim maksimum 71 derecede oldu r20 çoklu çekirdek testinde

( 4.9 derken yanlış anlaşılmasın stok ayarlarda ben ona kendim sabitlemedim )

ek olarak konumuz ile bağlantılı bir sorum var , asus anakartlar da sp tahmini var işlemci için intel işlemcileri için özellik ile benim işlemcimin sp tahmini 78  Slikon kalitesinin iyi olduğu anlamına geliyor gibi geldi bana bu tahmine göre değerlendirecek olursak çünkü kötü slikonlu olanlar sp 61 - sp 68 - gibi sayılarda sp ne kadar yüksek olursa o kadar iyi slikon oluyormuş ve genelde yanılma payı yokmuş çok nadir oluyormuş %98 doğru yani o tahmin kesin gibi bir şey sizce benim işlemcinin sp 78 olması iyi mi dünya rekoru 117 10900k için ama o milli piyango gibi bir şey imkansız gibi yani 100 üstü çok nadir çıkıyor hatta 90 üstü desem yalan olmaz :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sizin değeriniz ortalamanın üzerinde iyi denebilir sorun yok ki zaten işlemcinizin sıcaklık değerini çok fazla abartmadan 80 başlangıçlarında ne kadar yükseltebilirseniz size fikir verecektir kalitesi ne durumda silikonun. Sizin işlemciniz 5.3GHz seviyelerine rahatça OC edilebilen bir işlemci. Sizde deneme yanılma yöntemiyle sınırını bulabilirsiniz işlemcinizin. Söylediğim değerlere veya üzerine çıkabilirseniz iyi bir işlemciniz var demektir.

KS

Michael myers

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Cpu ön bellek oran sayısını 48 e ayarlıyorum işlemcimi de 5.1 ghz oc yapıyorum level 6 ya çekiyorum verdiğim volt değerini ise 1.330 yapıyorum başarılı bir şekilde geçiyor , işlemci ön bellek oran sayısını 48 e ayarlamam benim 5.1 ghz daha rahat oturmama olanak sağlıyor ve çoklu çekirdek kullanımında düşüşler hiç olmuyor o yüzden ön bellek sayesinde , ben size işlemcimin potansiyelini şuan söyledim ortalamanın üzerinde gibi bir şey herhalde .

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Evet işlemciniz ortalamanın gayet üzerinde bir işlemci. Her şey tamam olduğuna göre başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri