Crucial p1 ssd yi bios görmüyor

lambdacore

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sistem 1 aydır SSD içerisinde kullanılıyordu. Bir anda ne olduysa CS:GO dondu ve düğmeden bilgisayarı kapatmak zorunda kaldım. Tekrar açtığımda insert Boot hatası verdi ve BIOS'a girdiğimde Crucial P1 SSD'nin görülmediğini fark ettim. SSD'yi çıkarıp başka M.2 yuvasına taktım fakat yine görmedi. Teknik alanda uzman biri yardımcı olursa çok mutlu olacağım. Şimdiden teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Diskiniz arıza vermiş genel olarak eğer çip arızası ise geri getiremezsiniz ama eğer başka bir şey ise Güç Döngüsü işlemi işe yarayabilir. BIOS a girin ve ana BIOS ekranında 30 dakika kadar hiçbir işlem yapmadan bekleyin ardından 30 saniye kadar sistem kapalı dursun ve aynı işlemi tekrarlayın. Bu sayede disk hayata dönebilir ama eğer işe yaramaz ise disk ölmüştür servise gönderin.

KS

lambdacore

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Diskiniz arıza vermiş genel olarak eğer çip arızası ise geri getiremezsiniz ama eğer başka bir şey ise Güç Döngüsü işlemi işe yarayabilir. BIOS a girin ve ana BIOS ekranında 30 dakika kadar hiçbir işlem yapmadan bekleyin ardından 30 saniye kadar sistem kapalı dursun ve aynı işlemi tekrarlayın. Bu sayede disk hayata dönebilir ama eğer işe yaramaz ise disk ölmüştür servise gönderin.

SSD M2A yani ilk porta takılı. PCIE M2 destekli bir model. HDD sata kablosunu çıkarınca SSD'yi gördü, şuan masaüstündeyim. SSD'nin sağlığı CrystalDisk'ten %100 gözüküyor. Bozulduğunu sanmıyorum açıkçası. HDD ile ne alaka onu anlamadım, bu konuyla ilgili yardım edebilir misiniz?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anakart nedir bilmiyorum ama SATA diskiniz arızalanmış ise veri hatlarını bozuyor olabilir. BIOS güncellemesi yapın anakart varsa ve yoksa güncelleme BIOS için zaten son sürümdeeyseniz o zaman SATA diski başka portlarda deneyin.

KS

lambdacore

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bios son sürüm. Sabit diski takıp tekrar açtım açıldı fakat restart atınca tekrar ssd'yi görmedi. 0 1 5 portlarını denedim hdd için. Sorunun kaynağını anlayabilsem ona göre garantiye yollayacağım. Londradan aldım çünkü, uzun iş.

KS

lambdacore

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
@ugur.gozaydin Teşekkürler Uğur Bey. Londraya servise yollamadan önce bir bilgisayarcıya götürüp SSD'nin gerçekten arızalı olup olmadığının tespitini yaptırmak istiyorum. En azından garanti olsun çünkü garanti için kargo masraflarını ben ödeyeceğim malesef. Böyle bir şey mümkün, değil mi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
SSD değil sizin SATA bağlantınız yani diğer diskiniz arızalı gibi duruyor yada anakart arızası var gibi duruyor. Çünkü siz SATA bağlantısını sökünce m2 disk çalışıyor dediniz buda ya anakart yada o SATA ya bağladığınız diskte arıza var demek olur. Yani M.2 SSD diski değil sataya bağladığınız diski ve anakartı servise yollamanız gerek.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri