cs-go düşük fps sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Alimesih

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
sistemim zayıf bir sistem ama bundan 2-3 ay öncesine kadar adam görünce 70-80 fpslerde smoke içinde 40-50 fpslerde oynayabiliyordum oyunu. ama şimdi smoke içi 10 adam görünce 30lara kadar düşüyor.
bütün ayarlar low 1024x768 4:3
başlatma seçenekleri -high -nojoy -mat_queue_mode 2 -threads 4 -d3d9ex1 -novid -tickrate 128 -mat_disable_fancy_blending 1 -mat_specular 0 (pek bilgim yok öneriler üzerine yazmıştım başlatma seçeneklerini)

sizce nelerden kaynaklıdır ? düşük fps alacağımı biliyorum ama bu kadarda düşmemeli diye düşünüyorum çünkü işlemci bazlı bir oyun ve işlemcimde okadar rezalet çöp bir işlemci değil. oynanmayacak bir hal alıyor yardımlarınızı bekliyorum 

+ekran kartı oc yapılı
+cpu ortalama olması gereken sıcaklıklarda

i5-3470
asus gt 630
abidik gubidik 1333 mhz ram
350 w psu

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Genel olarak sorun şunlar olabilir.

1. Oyun güncellemesi odaklı yani oyuna bir güncelleme vs. geldiyse sorun bu olabilir.
  2. Sürücü odaklı olabilir ekran kartı sürücünüzü kaldırıp tekrar kurmayı deneyin ama sürücü kaldırma işlemi için Windows güvenli modda DDU yazılımı ile kaldırın sürücünüzü.
  3. Windows güncellemesi yada sistemde bir yazılım virüs vs. bu soruna neden olabilir. Önce iyi bir antivirüs yazılımı ile https://www.kaspersky.com.tr/downloads/thank-you/total-security-free-trial - https://www.bitdefender.com/solutions/total-security.html - https://www.malwarebytes.com/ bu 3 yazılımdan birisi ile taratın virüs varsa sorun budur. Yoksa Windows odaklı bir sorun olabilir format vs. deneyebilirsiniz.
  4. PSU çok kötü bir PSU büyük ihtimalle sistem eski ve artık 400W aşağısına PSU üretilmiyor yani ürün olarak kötü bir üründür. Artık yetersiz geliyor olabilir arıza PSU da olabilir yani.
  5. Ekran kartı OC işleminden olabilir. Tamam daha önce sorun yoktu sonradan oldu ama PSU zaten çok iyi değil OC işlemini geri alıp deneyebilirsiniz.

KS

Alimesih

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
formatı yeni attım virüs yok şuan psu ise çok anormal dandik değil çok eski olmayan thermaltake psu yük testi de yaptım psuya herhangi bi sorunu yok ekran kartı driverından olabilir deneyeceğim ve bu düşüş sadece csgoda oluyor lol ve valorantı yüksek fpslerde oynayabiliyorum. driverı deneyeceğim teşekkürler

ayriyeten  csdeki düşüş sadece objeler varken oluyor boş yerde ortalama 120 civarında

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ben PSU eski ve güç olarak çok sınırda bir ürün olduğu için kötü dedim. Thermaltake olması ürünün eski ve yetersiz olduğu gerçeğini değiştirmez. Ayrıca üründe bir sorun olabilir yani göz önünde bulundurun ilk sorun çıkartabilecek bileşen o diye dedim.

Sadece 1 oyunda oluyorsa bu sorun oyuna özel bir sorun olabilir.

KS

Alimesih

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
anlıyorum. peki soruyu şöyle değiştireyim yeni bir ekran kartı alsam mesela gtx970 veya rx480 kaç watt psu önerirsiniz? iyi kalite alacağım. ve işlemcim yüksüz 50-55 derecelerde çalışıyor kule soğutucu önerirmisiniz yoksa stock ile devam mı edeyim normalmidir bu dereceler?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
400 yada işiniz garantiye al 500W 80+ bir PSU dan aşağı PSU alma sistemine. Ayrıca PSU masrafı yapmadan önce bir dene çevrende bir arkadaşın vs. vardır mutlaka. Yoksa bile PC tamircisi vs. deneyebilir. İşlemcide 80 derecelere kadar yükte sıcaklıklar normaldir. Boşta ortam sıcaklığına göre ve soğutucuya göre değişir ama kötü bir soğutma varsa 60 derecelere kadar normal sayılır. Yükteki değer önemli 80 civarına yakın ve yukarısı varsa bir soğutucu alabilirsiniz.

KS

Alimesih

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
yükteki değer max 75 hiç geçtiğini görmedim ki yük dediğimiz csgo valorant vs vs. aida stres testindense 75 ile bitirdi 5 dakikanın sonunda sanırım normal.
teşekkür ederim yardımlarınız için çok sağolun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri