Dell Inspiron 7577 FPS düşmesi & GPU kullanım sorunu

Dmrkrn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle merhaba, uzun zamandır boğuştuğum bir sorunu size anlatmak istiyorum. Dell'in Inspiron 7577 model oyuncu laptopuna sahibim. Aldığımdan beridir FPS düşmesi sorunlarıyla uğraşıyorum. Anlık takılma olup GPU kullanımı birden 0 oluyor. Ardından hemen eski değerine yükseliyor. Bu şekilde olması oyunun anlık takılmasına sebebiyet veriyor. Videoya da koydum zaten defalarca servise gönderdim ama çözemediler. Sorunu baktım onlar çözemiyor, kendim deneyeyim dedim piyasadaki tüm çözümleri denedim fakat çare bulamadım;
-CPU&GPU undervolt denedim.
-ThrottleStop'la Turbo kapatıp denedim.
-BIOS'tan SpeedStep kapatıp denedim.
-Format attım (Windows'u başka sürüme bile yükleyip denedim.)
-Bilgisayarın sıcaklık değerleri videoda var çok olduğunu düşünmüyorum.
-HDD'de sıkıntı vardır deyip SSD'ye yükledim ama sorun devam etti.
-Dell supportasist'i kaldırdım.
Video:

https://youtu.be/7yBHpWrV_7g

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Çok şey denemişsiniz yani genel olarak pek bir şey kalmamış.

NOT : Undervolt bu arada FPS düşmesini dahada kötü yapar OC yapmanız gerekir yetersiz geliyorsa diye ama Laptop bu cihaz yani yeterli CPU ve GPU dengesi vardır sorun o değildir.

1. RAM testi yapın arızalı yada performans sorunu yaratan en bilindik bileşen RAM dir. Aşağıda test için gerekli şeyleri bırakıyorum.
  2. Batarya sorununuz olabilir arızalı batarya güç akışında dengesizlik oda genel olarak FPS değerini etkileyen bileşenlerin performansında soruna sebep olabilir. Eğer batarya değilse güç yönetimi bileşenleride sorunlu olabilir yani bataryasızda sorun varsa buda sorun olabilir bilginiz olsun buna size bir şey yapamazsınız. Servis yada pc tamircisi bakmalı.  
RAM test işlemi.
  • Önce https://www.memtest86.com/ bu yazılımı indirin ve inen ZIP dosyasını klasöre çıkartın.
  • Sisteme bir USB bellek takın ve içinde önemli verilerin olmamasına dikkat edin. İçi boş olsun.
  • Klasörün içindeki imageUSB.exe dosyasını çalıştırın. Aşağıdaki adımları izleyin.
  • Step 1 : USB belleği seçin.
  • Step 2 : Write image to USB drive seçeneği ve Post Image Verification seçeneğini işaretleyin.
  • Step 3 : İnen klasörde memtest86-usb.img adında bir IMG dosyası var bu dosyayı Browse ile seçin.
  • Step 4 : Write butonuna basın ve bir pencere açılacak YES(EVET) diyorsunuz ve ikinci uyarıyada aynı şekilde YES(EVET) deyip işlemin tamamlanmasını bekliyorsunuz.
  • İşlem tamamlanınca bir pencerede Imaging Complated! uyarısı gelecek. OK deyip uygulamadan çıkıyorsunuz.
  • Şimdi bu USB bellek ile sisteme format atar gibi sistem açılışında USB ile başlatıyorsunuz hepsi bu kadar.
  • USB belleği seçince yazılım otomatik olarak test başlatacak. Arıza varsa ekranda kırmızı renkte bir hata kodu veyahut gösterge ile belli oluyor zaten. Eğer hata çıkarsa RAM 'iniz arızalı demektir. Testi bitene kadar sürdürün.

KS

Dmrkrn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dediklerinizi bir bir yaptım ve herhangi bir hata almadım çok garip bir sorun cidden. İlginiz için teşekkür ederim, sorunum devam ediyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Yani zaten çok şey denemişsiniz RAM arızası olabilir diye öneride bulundum ama sonuç temiz çıktıysa SSD yani disk değişimi yapılmış format denenmiş ısı sorunu yok 80 derece altındasınız civarı bile olsa anlık drop yemenize sebep olacak bir sıcaklık değil. Genel olarak cihazda bir sorun vardır ki durumda mantıklı olan servisine verip garanti ile yada ücretli baktırmaktır ama çözemediler demişsiniz yani bileşen arızası değilde uyum sorunu vs. olabilir yada servis içi baştan sağma yapmış olabilir. Benim başka bir önerim yok açıkçası şuan için.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri