Dell vs Hp vs Monster muhendislik prog. için

Melek Mendi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba, solidworks, catia, ansys vb muhendislik programları ve ayrıca oyun oynamak için bir laptop alacağım. Limitim max 3500 tl. Daha once dell, lenovo, asus, monster vs markalar kullanmadım. Monster oyun icin ancak tasarim programlari içinde kullanilabilir mi diye merak ediyorum. Ram, islemci, ekran karti , çözünürlük vb donanim ozellikleri nasil olmali? Ram 8gb dd I5 islemci 1 tb hdd + ssd mi iyidir yoksa i7 islemci + 1tb hdd isimi gorur mu? Kaliteli, uzun ömürlü servis üretimden kaldırılması yada donanımsal hatası ihtimali en düşük ve tasarım programlarını rahat kaldırabilecek en uygun bilgisayar hangi marka ve özelliklerde olmalı yardımlarınızı rica ediyorum.
Ayrica asagidaki linklerde suana kadar gelen 2 oneri var. Bunlardan birisi uygunmudur yada baska bir pc onerisi olabilir..

http://www.vatanbilgisayar.com/hp-p...e_products-w2&OM.zpc=Y7Y28EA#urun-ozellikleri

http://www.vatanbilgisayar.com/dell...500u-2-7ghz-8gb-ram-1tb-hdd-4gb-15-6-w10.html

Quadro

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Monster, dell ve asus markaları seçeceğin markalar olsun. HP, Casper, Packard Bell vs. uzak dur. Özellikleri belki sana cazip gelebilir, ama almanı tavsiye etmem. Monster açıkcası benim tavsiyem ama bütçeye uygun güzel bir model bulunabilir mi bakmak gerek. HP özellikleri beni tatmin etmedi açıkcası. i7 dururken i5 e düşmek heleki bir de hızlarını da göz önünde bulundurursak. Dell de ekran full hd değil eğer çok takılıyorsan. Dell de 4 gb ekran kartı hp de ise 2 gb var. Dediğim gibi delldeki ekran kartı da 940MX den daha düşük performanslı ekran kartı. Biraz daha araştır derim. Gerekirse imkanın varsa bütçeni arttımalısın..

KS

Melek Mendi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Momster tasarim ve analiz programlarini kaldirir mi bilemedim. Oyun pc sonucta ve kimse daha once baaka amacla kullanmamis. Analiz ve tasarim peogramlari da aslinda iyi bir ekran karti ve cozunurluk istiyor. Uygun olabilir diye dusundum ama riske atmak istemedim. Arastiriyorum hala ve oneriniz varsa memnun olurum. Butceyi artirmaktan ziyade azaltmayi dusunyordum acikcasi

onur.firatt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Melek Mendi' Alıntı:
Momster tasarim ve analiz programlarini kaldirir mi bilemedim. Oyun pc sonucta ve kimse daha once baaka amacla kullanmamis. Analiz ve tasarim peogramlari da aslinda iyi bir ekran karti ve cozunurluk istiyor. Uygun olabilir diye dusundum ama riske atmak istemedim. Arastiriyorum hala ve oneriniz varsa memnun olurum. Butceyi artirmaktan ziyade azaltmayi dusunyordum acikcasi

Bütçeyi azaltmanız demek sistemin özelliklerinden kısmanız demek oluyor. Eğer bütçeyi 600-700 tl gibi arttırır iseniz Monsterin yeni sistem laptoplarından birini alabilirsiniz hem güçlü ve performanslı ekran kartı kullanıp çimlerde işinizi hızlandırır hemde sağlam ve güçlü işlemcisi ile son render performansını arttırırsınız. Monster tema olarak oyunları tercih ettiği için size böyle geliyor aslında bir çok tasarımcı da Monster kullanır. Bahsettiğim ürüne ulaşmak için buraya tıklayın. Ayrıca Monster sadece özellik bakımından değil soğutma bakımından da ön planda. Asus güzel marka ve performansı yüksek istiyorsanız ortalama Monstere ödeyeceğiniz kadar ödemeniz gerekecek. Ama ben tercihimi Monsterden yana yaparım.

KS

Melek Mendi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Monster benimde aklımda açıkçası ancak dedigim gibi daha once kullanmadim ve kullanan birini de tanimiyorum. Bilgisayar kalite ve saglamlik omur bakimindan diger markalara gore nasil bilmiyorum

onur.firatt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Melek Mendi' Alıntı:
Monster benimde aklımda açıkçası ancak dedigim gibi daha once kullanmadim ve kullanan birini de tanimiyorum. Bilgisayar kalite ve saglamlik omur bakimindan diger markalara gore nasil bilmiyorum

Şahsen kullandım sağlam ve kaliteli ürünleri var ve yakın tanıdıklarımdan da kullanan var daha da yetmediyse İstanbul da ki servisinde komşum çalışıyor :) ürünler kalitelidir.

KS

Melek Mendi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Peki bana önrdiğiniz modele ek olarak ne gerekli sizce ?

KS

Melek Mendi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Birde monaterda isletim sistemi yok. +349 tl win 10 home icin istiyor. :( crackli de kuramazsiniz dediler

KS

Melek Mendi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Elimde 500 gb bi harddisk var yeni almistim ama bnm pc ekran karti yandigi icin 2 yildir kullanilamiyor. O hdd yi kullanmayi dusunuyorum

Musteri hizmetlerini aradim . Adam kesin ve net lisansli satin almazsaniz calismaz dedi :)

onur.firatt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
O zaman problem değil takabilirsiniz ama 2 yıldır kullanmadıysanız problem olabilir.

Bu arada Ram yükseltmesi de yapabilirsiniz.

KS

Melek Mendi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
1 yildan az bir zaman oldu satin aldim ve hic kullanamadim. Pc ye taktim ama ekran karti sorunu yuzunden pc kullanilamiyor. Bu isletim sistemi hakkinda musteri hizmetleri bemi yedi sanirim ...

onur.firatt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Müşteri hizmetlerinin görevi o sizi orjinal faturalı işletim sistemine yönlendirmek zorunda.
HDD yi hiç kullanmadıysanız problem olmaz.

KS

Melek Mendi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Birde optik surucu yokmus sanirim monsterda. Neden oyle birsey yapmislar

Türkiye gibi yerde bu uğraş bilemedim :)

onur.firatt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle artık Optik Sürücü devri neredeyse bitti. Ayrıca ekstra HDD takmak için oradaki yuva kullanılıyor. Ve fiyatı o tarz bileşenleri çıkararak düşürmeye çalışıyorlar.

KS

Melek Mendi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Peki siz kullanici olarak garanti surecinden memnun musunuz. Pc ile ilgili garanti sorunu yasadigini soyleyenler var. Cok uzun surdugu ve sorunun hallolmadan pcnin iade aldugu vb.. ayrica kasasinin da kalitesiz cabuk asinan zarar goren bir yapisi oldugu da sikayetler arasinda..

onur.firatt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle kullanıcısı değilim kullanan yakınlarım var. Çoğu Notebook için geçerli olabilecek durumlar kasası narindir bir masaüstü gibi olamaz ayrıca bu size bahsettiğim ürün daha yeni olan bir model yani çok yok piyasada ve garantide problem olacağını sanmıyorum tüketici haklarını bilip ve hatanın sizden kaynaklanmadığı sürece garantide sorun çıkmaz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri