Dell XPS 15 3. monitöre görüntü gelmiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

isozturk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese merhabalar.

Dell XPS 15 kullanmaktayım. Type-C ile bir monitör daha ekledim fakat monitöre sinyal geliyor ama görüntü gelmiyor. Ayarlarda monitörüde görebiliyorum 1-2-3 diye sıralı bir şekilde hatta geçişlerde o monitörüde geçiyor ama bir türlü görüntüyü aktaramadım. Bütün ayarları ile oynadım. Bunu nasıl çözebilirim? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cvp: Dell XPS 15 3. monitöre görüntü gelmiyor

USB Type C soketinizin görüntü aktaracak kadar veri akışına izin verip vermediğiniz teyit etmeniz gerek. DELL ile görüşüp bu soketten görüntü alabilir misiniz öğrenin derim.

KS

isozturk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar, mesajınıza istinaden Dell'i aradım ve bilgi aldım evet görüntü aktarımı yapılabilirmiş. Fakat sorunu hala çözemedim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Peki size bir kablo standardı söylediler mi? Yani minimum şu aktarımı yapabilen bir kablo almanız gerekiyor dediler mi? Her USB Type-C kablosu aynı veri akışını sağlamaz. Ve görüntüyü çözünürlüğe, monitörün panel bit değerine ve Hz değerine bağlı minimum belli bir standartta kablo kullanmanız gerek. USB 2.0/3.0/3.1/3.2 ve bunların Gen1 ve Gen2 varyasyonları var.

KS

isozturk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bu konuda hiç bir araştırma yapmadım açıkcası 4k destekli bir kablo aldım Baseus marka.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146

Kablonun kaç Hz desteklediğine bakın derim. Monitörünüzün Hz ayarından kaynaklıda sorun olabilir. Birde aldığınız kablo USB Type-C to HDMI ise ve evinizde güncel bir TV varsa onda deneyin derim.

KS

isozturk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Sağolun hocam çözdüm sorunu driver kaynaklıymış :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri