Depolama İçin Hdd

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

DaDaSKoPaT

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
4 TB WD Blue HDD Almayı Düşünüyorum Depolamak İçin  + M2 Yetmez İse Oyun Da Yükleyebilirim... Araştırmalarıma Göre Sessiz Sorunsuz Bir Disk WD Blue Bu Konuda Fikrinizi Ve Tecrübenizi Öğrenebilirmiğim Söylendiği Gibi Sessiz Vede Sorunsuz Mu Acaba ?
Veya Başka Bir Disk Önerinizde  Olabilir Mi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Uzun yıllardır sadece WD disklerini kullanıyorum. Ses eşiği her insanın farklıdır benim disklerim bana göre oldukça sessizler ama size aynı gelmeyebilir. 3 adet WD disk kullanıyorum birisi neredeyse 6 yıllık WD Green diğeri 2 yıllık WD Blue 1TB 7200rpm ve son disk ise yine aynı WD Blue diski oda 1 yıllık disk. Tek sorun yaşatmadılar. Daha önce Toshiba diskten çok çektim. Seagate BarraCuda almıştım yeni nesilden değil önceki seriden oda pişman etti verilerim gitti. Ben WD disklerimden gayet memnunum o yüzden WD önereceğim. Ama yine de bu yeni Seagate BarraCuda disklerde gayet iyi ürünler alınabilirler.

NOT : Eğer sadece veri yedekleme amaçlı kullanacaksanız 5400 veya 5900 rpm alabilirsiniz diski. Tamam 7200 rpm diske göre yavaş olacak ama ses daha da azalacak. Ancak dediğim gibi ben 7200rpm disklerimde ses sorunu yaşamıyorum.

Birde bütçeniz nedir bilmiyorum ama WD RED PRO veya Seagate IronWolf PRO alırsanız disklerin garantisi 5 yıla uzuyor ve artı olarak Seagate Disklerde 3 yıl ücretsiz veri kurtarma hizmeti alıyorsunuz oda o markanın avantajı.

KS

DaDaSKoPaT

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Valla Bütçeyi WD Blue 4 TB Ye Göre Yani 700 750 Arası Düşündüm, Evo Plus 1tb Aldım Bunun Yanına Oyun Falan Depolamak Olarak Düşündüm Tahminimce Pek Kullanmayabilirimde Depolamaktan Başka Sorunsuz Olduğu Kadar Sessiz Olmasıda Önceliğimdir Kardeşim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
O halde benim önerim WD Blue 4TB 7200rpm veya 5400rpm olacak. Dediğim gibi bence oldukça sessiz bir disk 3 adet disk var kasamda ben disk sesi filan duymuyorum dışarıdan. 1 metre kadar bir uzaklık mesafesindeyim kasaya. 7200rpm alın derim ama sese aşırı duyarlıysanız 5400rpm alabilirsiniz.

KS

DaDaSKoPaT

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
O halde benim önerim WD Blue 4TB 7200rpm veya 5400rpm olacak. Dediğim gibi bence oldukça sessiz bir disk 3 adet disk var kasamda ben disk sesi filan duymuyorum dışarıdan. 1 metre kadar bir uzaklık mesafesindeyim kasaya. 7200rpm alın derim ama sese aşırı duyarlıysanız 5400rpm alabilirsiniz.

Eyvallah Kardeşim Sağolasın Aynen Öyle Yapayım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri