Soru Dfgt Mi Yoksa V900 Mü?

KS

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,967
Vites düşünüyorsan Trustmaster vitesi çok pahalı. Ekstra aparat ile diğer vitesleri doğrudan PC'ye bağlamak mümkün oluyor. Yani vitesi daha ucuza böyle halledebiliyor bütçesi kısıtlı olanlar. Yok ben direksiyona bağlansın istiyorum diyorsanız G29 düşük bütçede tek seçenek oluyor.
Vites düşünmüyorsanız T150 veya G29 uygun fiyatlı seçenekler. ETS2 için her ikisi de olur. T150 yarı kayışlı yarı dişlidir. G29 doğrudan dişli dişliye temas eder. Hangisi almaya karar verirseniz fark etmez sıfır almanızı şiddetle tavsiye ederim.

Tam kayışlı T300 var. Ancak fiyatları epey uçuk.
Direkt drive olanlar çok çok daha gerçekçi olsa da fiyat gitgide artıyor. Artık onlar profesyonele doğru gidiyor simulatörde. Kısaca zengin işi olur.
Siz ne önerirsiniz?

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
661
Hangi oyunları daha ağırlıklı oynayacaksınız ve vites kullanacak mısınız?

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
661
Forza 5 için hiç fark etmez çünkü arcade diyebiliriz ve 900 derece direksiyon bile olsa ayarlarından dereceyi 540 veya 600 dereceye kendinize göre ayarlamanızı öneririm. T150 de olur, G29 da. Ancak vites kendinden olacaksa G29 daha ucuz, bu durumda tek seçenek G29 veya G920 fiyatı hangisi ucuzsa. T150 bağlanan kendi vitesi inanılmaz pahalı. T150 alacaksanız ve yine de vites olsun diyorsanız G29 vitesini alıp PC'ye doğrudan bağlamak için bir de ekstra aparat alabilirsin.
Asetto Corsa gibi oyunlar için T150 öneririm. Daha profesyonel bir FFB beklentiniz varsa.

ETS2 için kesinlikle fark etmez, her iki model de olur. T150 bence bir tık daha iyi.

Farming simulatörde T150 rezalet FFB yok, G29 tercih edilmeli.

KS

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,967
Forza 5 için hiç fark etmez çünkü arcade diyebiliriz ve 900 derece direksiyon bile olsa ayarlarından dereceyi 540 veya 600 dereceye kendinize göre ayarlamanızı öneririm. T150 de olur, G29 da. Ancak vites kendinden olacaksa G29 daha ucuz, bu durumda tek seçenek G29 veya G920 fiyatı hangisi ucuzsa. T150 bağlanan kendi vitesi inanılmaz pahalı. T150 alacaksanız ve yine de vites olsun diyorsanız G29 vitesini alıp PC'ye doğrudan bağlamak için bir de ekstra aparat alabilirsin.
Asetto Corsa gibi oyunlar için T150 öneririm. Daha profesyonel bir FFB beklentiniz varsa.

ETS2 için kesinlikle fark etmez, her iki model de olur. T150 bence bir tık daha iyi.

Farming simulatörde T150 rezalet FFB yok, G29 tercih edilmeli.
Daha hic direksiyon kullanmadım bilmiyorum yani vites kullanırım gibi düşünüyorum

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
661
Daha hic direksiyon kullanmadım bilmiyorum yani vites kullanırım gibi düşünüyorum
Kişiye göre değişir. Ben Forza 5 gibi arcade oyunlarda vitessiz kullanıyorum. NFS oyunları için de aynı. Hatta gamepad bile zevk verir bu oyunlarda. Ancak bu tamamen kişisel bir bakış açısı ve kişiye göre değişebilir.

Bir ara ETS2 ve Asetto için vites alacağım ve bu G29 vitesi olacak (aparatla PC bağlantısı yaparım).

KS

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,967
Kişiye göre değişir. Ben Forza 5 gibi arcade oyunlarda vitessiz kullanıyorum. NFS oyunları için de aynı. Hatta gamepad bile zevk verir bu oyunlarda. Ancak bu tamamen kişisel bir bakış açısı ve kişiye göre değişebilir.

Bir ara ETS2 ve Asetto için vites alacağım ve bu G29 vitesi olacak (aparatla PC bağlantısı yaparım).
Vites derken büyük ihtimalle kulakçık var ya ondan bahsediyorum

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
661
Deneyerek alabiliyorsanız ve sıfır direksiyonun kondisyonunu daha önce test etmişseniz, bu şartlar altında direksiyon iyi durumdaysa alabilirsiniz. Fiyatı iyi diyebilirim. Bu fiyatlarda kötü performanslı çıkıyor genelde.
Denemekten kastım 5-10 dk kadar herhangi bir oyunda kullanmanızı tavsiye ederim.

LOGITECH G920 sıfır gibi. Toplamda 1 aydan az kullandım
Bu gibi ilanlarda klasikleşmiştir. Faturasına bakınca kaç ay kullandığı genelde ortaya çıkar. Böyle ilan açıklaması yazıp bozuk direksiyona da denk geldim ben 2. el bakarken.

KS

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,967
Deneyerek alabiliyorsanız ve sıfır direksiyonun kondisyonunu daha önce test etmişseniz, bu şartlar altında direksiyon iyi durumdaysa alabilirsiniz. Fiyatı iyi diyebilirim. Bu fiyatlarda kötü performanslı çıkıyor genelde.
Denemekten kastım 5-10 dk kadar herhangi bir oyunda kullanmanızı tavsiye ederim.

Bu gibi ilanlarda klasikleşmiştir. Faturasına bakınca kaç ay kullandığı genelde ortaya çıkar. Böyle ilan açıklaması yazıp bozuk direksiyona da denk geldim ben 2. el bakarken.
Haa ama 0 ı 8 bin tl civarı ya gerçi 3 bin daha verip 2 yil garantisi var

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
661
Kimisi direksiyonu nazik kullanır, kimisi ani çevirmeler ile dişlilerine zarar verebiliyor. Zamanla yıpranacağını unutmayın.

Kendiniz için sıfır alırsanız da arcade yarışlarda 900 derece olarak oynamayın, hem kullanımı zorlaşır hem de daha çok turu daha hızlı çevirmeniz gerekir yani çabuk yıpratır. Forza 5 gibi oyunlarda bence maksimum 540 derece olmalı.

KS

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,967
Kimisi direksiyonu nazik kullanır, kimisi ani çevirmeler ile dişlilerine zarar verebiliyor. Zamanla yıpranacağını unutmayın.

Kendiniz için sıfır alırsanız da arcade yarışlarda 900 derece olarak oynamayın, hem kullanımı zorlaşır hem de daha çok turu daha hızlı çevirmeniz gerekir yani çabuk yıpratır. Forza 5 gibi oyunlarda bence maksimum 540 derece olmalı.
O zaman 400 derece mı bakalım

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
661
O zaman 400 derece mı bakalım
Yok. Kaliteli 900 derece FFB direksiyonu alıp, ayarlardan 540 dereceye çekersin. Oyunun tadına da varırsın, direksiyon çevirme turu da azalır ve oynaman kolaylaşır. Ayrıca direksiyonun ömrünü uzatır.

kimiki

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
120
Carx , asetto , beamng gibi oyunlarda ffb ağırlıklı olduğu için bence kayış sistemli bir direksiyon daha mantıklı. Eskiden logitech serisi bir direksiyon için ölerdim ama incelemeleri izledikten sonra dişli sistemine hiç sıcak bakmıyorum. 1 hafta kadar sonra elime t300rs gt modeli geçecek (çok uygun fiyata arızalı aldım tamir etmeyi umuyorum şans dileyin). Bakalım benimde ilk direksiyon deneyimim olacak inşallah.(tamir edebilirsem tabii...)

KS

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,967
Yok. Kaliteli 900 derece FFB direksiyonu alıp, ayarlardan 540 dereceye çekersin. Oyunun tadına da varırsın, direksiyon çevirme turu da azalır ve oynaman kolaylaşır. Ayrıca direksiyonun ömrünü uzatır.
Nedne uzatır bilgin var mı ?

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
661
Carx , asetto , beamng gibi oyunlarda ffb ağırlıklı olduğu için bence kayış sistemli bir direksiyon daha mantıklı. Eskiden logitech serisi bir direksiyon için ölerdim ama incelemeleri izledikten sonra dişli sistemine hiç sıcak bakmıyorum. 1 hafta kadar sonra elime t300rs gt modeli geçecek (çok uygun fiyata arızalı aldım tamir etmeyi umuyorum şans dileyin). Bakalım benimde ilk direksiyon deneyimim olacak inşallah.(tamir edebilirsem tabii...)
Neresinin arızalı olduğuna bağlıdır tamir etme şansınız. Yedek parça gerekiyorsa umarım bulursunuz. İnşallah şansınız yaver gider.

kimiki

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
120
Neresinin arızalı olduğuna bağlıdır tamir etme şansınız. Yedek parça gerekiyorsa umarım bulursunuz. İnşallah şansınız yaver gider.
Teşekkürler. O kadar uygun fiyata geldi ki düşünmeden aldım. Gördüğüm kadarıyla tamir şansım yüksek ama nazar değdirmek istemiyorum.
IMG-20230302-WA0000.jpg

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
661
Nedne uzatır bilgin var mı ?
Aslında açıklamalarımda vardı sebebini açıkladım.
Arcade oyunlarda direksiyonu bir sağa bir sola hızlıca çevirmeniz gereklidir. Böyle bir durumda 900 derece olarak oynarsanız bu direksiyonun dişlileri çok dayanmaz. Hızlıca yıpranmaya başlar. En sonunda kullanmak istemeyeceğiniz kadar kötüleşir. Dişliler aşındıkça direksiyonu çevirme hissiyatınız kötüleşir. Tırtık hissetmeye başlarsınız direksiyonu çevirirken.
900 derece direksiyonu 540 derece seviyelerine çekerseniz veya 480 derece bile olabilir. Bu sefer tur sayısı azalır ve hızlıca direksiyonu çevirmek zorunda kalmazsın. Bu şekilde daha nazik kullanmış olursun. Böylece daha nazik davranılan dişliler daha uzun süre dayanır.

EGOKING

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
119
bu direksiynlarda bildiğim bi çarklı bi kayışlı sistem oluyormuş sen kayışlı almaya bak

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri