Son zamanlarda disk kullanımım sabitlendi, normalde bu şekilde olmayan bişeydi fakat aşırı kullanmaya başladı. eklediğim fotoğraflarda da görüldüğü gibi değişiyor system vs sabit kullanmıyor.

ugur.gozaydin' Alıntı:Diskiniz HDD 'mi yoksa SSD 'mi? HDD ise disk kullanımı normalden yüksek ve 100% değerlere anlık yada sürekli çıkabilir.
Son zamanlarda virüs vs. yemiş olabilirsiniz disk kullanımını oda yükseltir. İyi bir antivirüs yazılımı ile önerim Kaspersky Total Security yazılımı olur Tam Tarama yapın sistemi.
Sisteminizdeki Cache yani kalıntı dosyalarını sisteminizden silin.
%userprofile%\Recent
%userprofile%\appdata\local\temp
C:\Windows\Prefetch
C:\Windows\Temp
Bu 4 konumdaki tüm kalıntıları silin ve silme işleminde tarayıcı ve arka planda sistem uygulamaları hariç hiçbir yazılım vs. açık olmasın. Silinmeyen dosyaları atlayın sorun yok.
Enes Yavuz' Alıntı:Dosyalarınız ne kadar fazla ise virüs taraması o kadar uzun sürecektir.
ugur.gozaydin' Alıntı:Belirli bir süresi yok. Dosya boyutları ve sayısına göre tarama süresi uzayabilir. Ben aylık Kaspersky Total ile tarama yapıyorum 5.5 TB disklerimin tam taraması yaklaşık 12-14 saat arası sürüyor.
ugur.gozaydin' Alıntı:Dosyalarınız sayı olarak fazla ise veya virüs varsa sistemde ayıklamaya çalışıyor olabilir. Yani fazla takılmayın 3 saatin sonunda hala 1% ise durdurun ve tekrar başlatın.
ugur.gozaydin' Alıntı:Diskinizin performans sanırım çok düşük bu yüzden yavaş sizin sistem. Benim bilgisayarımda güncel diskler var ve antivirüs SSD diske kurulu olduğu için sizin sisteme göre hızlı ilerliyor anladığım yavaşlığın sebebi disk performansından kaynaklı.
Sonuçları beklemedeyiz.
ugur.gozaydin' Alıntı:3 adet Virüs bulmuş ve silememiş uyarı vermiş. Kendi kendini kapattıysa olasılıklar şunlar. Ya sistem dosyalarına bulaşmış virüs temizlemeye çalışında sistem arızası oldu. Yada virüs silinmemek için sisteminizi kapattı. Bence sisteminizdeki disklerinizin hepsini biçimlendirip format atın sisteme.