Disk Kullanım problemi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

gnsyrk11

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Son zamanlarda disk kullanımım sabitlendi, normalde bu şekilde olmayan bişeydi fakat aşırı kullanmaya başladı. eklediğim fotoğraflarda da görüldüğü gibi değişiyor system vs sabit kullanmıyor.
ZLLYi8.png

YsuTYi.png

ko4eZU.png

17Bg1t.png

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Diskiniz HDD 'mi yoksa SSD 'mi? HDD ise disk kullanımı normalden yüksek ve 100% değerlere anlık yada sürekli çıkabilir.

Son zamanlarda virüs vs. yemiş olabilirsiniz disk kullanımını oda yükseltir. İyi bir antivirüs yazılımı ile önerim Kaspersky Total Security yazılımı olur Tam Tarama yapın sistemi.

Sisteminizdeki Cache yani kalıntı dosyalarını sisteminizden silin.

%userprofile%\Recent
%userprofile%\appdata\local\temp
C:\Windows\Prefetch
C:\Windows\Temp

Bu 4 konumdaki tüm kalıntıları silin ve silme işleminde tarayıcı ve arka planda sistem uygulamaları hariç hiçbir yazılım vs. açık olmasın. Silinmeyen dosyaları atlayın sorun yok.

KS

gnsyrk11

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Diskiniz HDD 'mi yoksa SSD 'mi? HDD ise disk kullanımı normalden yüksek ve 100% değerlere anlık yada sürekli çıkabilir.

Son zamanlarda virüs vs. yemiş olabilirsiniz disk kullanımını oda yükseltir. İyi bir antivirüs yazılımı ile önerim Kaspersky Total Security yazılımı olur Tam Tarama yapın sistemi.

Sisteminizdeki Cache yani kalıntı dosyalarını sisteminizden silin.

%userprofile%\Recent
%userprofile%\appdata\local\temp
C:\Windows\Prefetch
C:\Windows\Temp

Bu 4 konumdaki tüm kalıntıları silin ve silme işleminde tarayıcı ve arka planda sistem uygulamaları hariç hiçbir yazılım vs. açık olmasın. Silinmeyen dosyaları atlayın sorun yok.

Hocam kaspersky full tarama başlattım 2 saati geçti daha %1. Normal mi bu durum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Belirli bir süresi yok. Dosya boyutları ve sayısına göre tarama süresi uzayabilir. Ben aylık Kaspersky Total ile tarama yapıyorum 5.5 TB disklerimin tam taraması yaklaşık 12-14 saat arası sürüyor.

KS

gnsyrk11

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Belirli bir süresi yok. Dosya boyutları ve sayısına göre tarama süresi uzayabilir. Ben aylık Kaspersky Total ile tarama yapıyorum 5.5 TB disklerimin tam taraması yaklaşık 12-14 saat arası sürüyor.

hocam senin 5.5 tb benim harddisk 1 tb ve 300gb falan dolu. gerisi kullanılabilir . 300gb için 3 saatte %1 az değil mi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Dosyalarınız sayı olarak fazla ise veya virüs varsa sistemde ayıklamaya çalışıyor olabilir. Yani fazla takılmayın 3 saatin sonunda hala 1% ise durdurun ve tekrar başlatın.

KS

gnsyrk11

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Dosyalarınız sayı olarak fazla ise veya virüs varsa sistemde ayıklamaya çalışıyor olabilir. Yani fazla takılmayın 3 saatin sonunda hala 1% ise durdurun ve tekrar başlatın.

yaklaşık 4.30 saat oldu ve %23 oldu. Bittiğinde raporu size iletecem.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Diskinizin performans sanırım çok düşük bu yüzden yavaş sizin sistem. Benim bilgisayarımda güncel diskler var ve antivirüs SSD diske kurulu olduğu için sizin sisteme göre hızlı ilerliyor anladığım yavaşlığın sebebi disk performansından kaynaklı.

Sonuçları beklemedeyiz.

KS

gnsyrk11

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Diskinizin performans sanırım çok düşük bu yüzden yavaş sizin sistem. Benim bilgisayarımda güncel diskler var ve antivirüs SSD diske kurulu olduğu için sizin sisteme göre hızlı ilerliyor anladığım yavaşlığın sebebi disk performansından kaynaklı.

Sonuçları beklemedeyiz.

Bu şekilde kaldı hocam yaklaşık 9 saat sürdü ve kendini kapattı bıraktı. Devam ettirme şansım yok galiba. tekrar mı başlatmalıyım, sorun nedir
jOgiwj

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
3 adet Virüs bulmuş ve silememiş uyarı vermiş. Kendi kendini kapattıysa olasılıklar şunlar. Ya sistem dosyalarına bulaşmış virüs temizlemeye çalışında sistem arızası oldu. Yada virüs silinmemek için sisteminizi kapattı. Bence sisteminizdeki disklerinizin hepsini biçimlendirip format atın sisteme.

KS

gnsyrk11

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
3 adet Virüs bulmuş ve silememiş uyarı vermiş. Kendi kendini kapattıysa olasılıklar şunlar. Ya sistem dosyalarına bulaşmış virüs temizlemeye çalışında sistem arızası oldu. Yada virüs silinmemek için sisteminizi kapattı. Bence sisteminizdeki disklerinizin hepsini biçimlendirip format atın sisteme.

Hocam bu şekilde oldu bugün taratabildim tekrardan.  11 saate yakın sürdü ve bu şekilde oldu. Sizin dediğiniz daha cache kalıntılarını silme işlemini yapmadım
hAUbIJ

AKJ9ZV

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sistem de bulunan disklere bulaşan bir virüs söz konusu taratsanız bile virüsü silemiyor malesef.Format atmanız gerekli.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri