Disk yönetimi Açılmıyor.

Selahattin Tüylekk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
28 Haz 2021
Mesajlar
70
Tepki
0
Konum
8 | Artvin
fotoraflarda gördüğünüz gibi kayıt defterini biraz kurcaladım aşağıdaki prograrmı denedim sonuç bu oldu daha önce başka forumda aynı sorunu yaşayandan ss ler attım

1c2b682dc5ce034891af2f7d9f4b567c.jpg

b0259048a9b699cdf0e148783c1977e9.jpg

buda benim bilgisayarım
unknown.png

unknown.png
 

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Katılım
11 Eki 2017
Mesajlar
41,834
Tepki
4,129
Konum
34 | İstanbul Anadolu
RE: Disk yönetimi Açılmıyor. | DonanımHaber Forum

Aşağıdaki önerilerimi tek tek deneyebilirsiniz. Her denemede sorunu kontrol edin.
  1. Hizmetler penceresinde Windows Yönetim Hizmeti ve Windows Yönetim Yardımcıları servislerini başlatıp başlangıç türü ayarlarını "Otomatik" yapın ve sonrasında Sanal Disk Hizmetini çalıştırmayı deneyin. Eğer zaten çalışıyorsa ilk 2 hizmet bu yöntemi geçebilirsiniz.
  2. Yine Hizmetler penceresinde Windows Güvenlik Duvarı hizmetini aktifse, devre dışı bırakıp değilse tam tersini yapıp yani aktif edip başlangıç türü ayarını "Otomatik" yapın. Sonrasında "Sanal Disk Hizmetini" çalıştırmayı deneyin. Eğer işe yaramazsa bu yöntemi geçebilirsiniz.
  3. Windows güncellemeleriniz varsa yapın ve güncel olmayan sürücünüz varsa özellikle Aygıt Yöneticisinde güncelleştirmesini yapıp sistemi yeniden başlatıp böyle deneyin "Sanal Disk Hizmetini" aktif etmeyi.
  4. Son olarak Windows odaklı bir sorun varsa diye aşağıdaki Windows sorun giderme , ağ ayarları sıfırlama ve temizlik için sunduğum işlemlerin tamamını uygulayın. Sistemi yeniden başlatıp "Sanal Disk Hizmetini" aktif etmeyi deneyin.


Ağ sıfırlama ve Windows kalıntıları temizleme:
  • @echo off
  • netsh winsock reset
  • netsh winhttp reset proxy
  • netsh int ip reset a.txt
  • ipconfig /release
  • ipconfig /flushdns
  • ipconfig /renew
  • ipconfig /registerdns
  • netsh advfirewall reset
  • netsh int tcp set global autotuninglevel=normal
  • netsh interface tcp set heuristics disabled
  • del /s /f /q "%userprofile%\Recent\"*.*
  • del /s /f /q "C:\Windows\Prefetch\"*.*
  • del /s /f /q "C:\Windows\Temp\"*.*
  • del /s /f /q "%userprofile%\appdata\local\temp\"*.*
  • exit
Bu işlemleri birkaç yöntem yapabilirsiniz.
  1. Yöntem : Not Defterini açın ve yukarıdaki @echo off ve exit dahil kodların tamamını yazın yada kopyalayın. Daha sonra Dosya > Kaydet deyip Masaüstünü seçin ve Kayıt türü ayarını Tüm dosyalar yapın. Daha sonra dosyaya bir isim verin. Örneğin Reset.bat olabilir. Burada Reset dosya adı .bat dosya tipi oluyor. Daha sonra Kaydet deyin. Bu oluşan dosyayı masaüstünde bulup sağ tıklayıp Yönetici olarak çalıştıracaksınız. Siyah DOS ekranı açılacak temizleme işlemi tamamlanacak ve kapanacak. Eğer bir onay vs. isterse yada bir işlem çok uzun sürerse bir tuşa basıp geçebilirsiniz. İşlemler tamamlanıp siyah pencere kapanınca sistemi yeniden başlatıp ağın gelmesini bekleyin.
  2. Yöntem : Başlata CMD yazın ve Komut İstemini Yönetici Olarak Çalıştırın. Açılan siyah pencerede taskkill /f /im explorer.exe komutunu yazın ve ENTER tuşuna basın. Tüm masaüstü siyaha bürünecek korkmayın. Sonrasında yukarıdaki kod bloğundan @echo off ve exit hariç arasında olan kodları satır satır yazıp her satır sonrasında ENTER tuşuna basın ve işlemin tamamlanmasını bekleyin. Daha sonrasında masaüstünü geri getirmek için explorer.exe yazın ve ENTER tuşuna basın. Kodları yazdığınız pencereyi kapatmak için exit yazıp ENTER tuşuna basın yada direkt pencereyi X butonundan kapatın.
Windows sorunlarını giderme:
  • Komut İstemi ekranında ilk önce DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth komutunu girin ve ENTER tuşuna basıp işlemin tamamlanmasını bekleyin. Sonra aynı pencereye DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth komutunu girin ve ENTER tuşuna basın tekrar ve işlemin tamamlanmasını bekleyin. Sonra yine aynı pencereye DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth komutunu girin ENTER tuşuna basın ve işlemin tamamlanmasını bekleyin. Son olarak aynı pencereye SFC /scannow komutunu girip ENTER tuşuna basıp son işlemin tamamlanmasını bekleyin ve tamamlanınca pencereyi kapatabilirsiniz. Sistemi yeniden başlatıp sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.
 
KS

Selahattin Tüylekk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
28 Haz 2021
Mesajlar
70
Tepki
0
Konum
8 | Artvin
RE: Disk yönetimi Açılmıyor. | DonanımHaber Forum

hocam hiç birisi işe yaramadı çünkü adımları gerçekleştiremiyorum yada gerçekleştiremem güvenlik duvarına sahip değilim ve iso içerisinde sanırım hizmet silinmiş oluştursada başlatılamıyordu şimdi sanal disk hizmetini create yapabilmem için yapmam gerekiyor any desk ile sizde göz atabilirsiniz kesin bir çözümü yok galiba
 
KS

Selahattin Tüylekk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
28 Haz 2021
Mesajlar
70
Tepki
0
Konum
8 | Artvin
RE: Disk yönetimi Açılmıyor. | DonanımHaber Forum

unknown.png



  1. vhd diski bölmeden diskin içinde sanal disk oluşturuyor bu sayede berbat steamdeki ücretsiz oyunları istediğim dizne indirte bilicem steam library managera gerek kalmayacak steam library slm programıda güncelleme almayacak galiba istediğim kadar kütüphane oluşturabiliyordum onda artık çalışmıyor umarım extra substa gerek kalmaz çünkü düzgün çalışmıyor istediğin dizne değil sadece disk seçebildiğin programlar için belki işe yarayabilrir büyük firmalar büyük teknoloji ve fikirler oluşturabiliyorken açık kaynaklı programlar hem sürekli güncel almuyor düzgün çalışmıyor scrtipden öteye gidemiyor farklı bir mehod ve işlevli birşeyler sunsada küçük düşünüyorlar devamlılığı sürdürülemiyor büyük firmalar kodlarını çalıyor ve eziliyorlar extra subst hem diskime zarar veriyor hemde stabil çalışmıyor nfts ve vhd zarar verebilir ama en azından stabil çalışıyor 60 yıl sonra bile bu yöntem işe yarar extra subst bir klasörü diskmiş gibi nasıl tanıttığını anlamadım ama steamdeki oyunları açarken hata veriyordu sanırım şimdi vhd sistemi ile hata vermesi imkansız çünkü diğer türlü src dizin 2 yerde olduğu için kafası karışıyordu ve launcherı olmayan oyunları açmıyordu şimdi bildiğin disk oluşturdum ve steam programı vhd yi normal diskmiş gibi oyun indirtir ve açar umarım (düzenlendi)
 

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri
Üst