Doku grafik sorunu

ozanksk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
merhaba oyunlarda sorun yaşıyorum dokular çimenler taş duvar grafiklerin bozulması hareket edince düzelmesi bir türlü çözemedim bilgisi olan varmı acaba

sistem. anakart msi b550m pro whd wifi
ekran kartı. asus dual rx 6600
işlemci. ryzen 5 3600
ram.16gb 3200 mhz
m2 ssd 512 gb

örnek olarak resim ekliyorum link yasakmı bilmiyorum ama koyuyorum

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Oyunun ayarları ile oynamayı denediniz mi ? Belki işe yarayabilir. Ayarları yükseltmek falan yada V sync aktifleştirmek belki çözüm olabilir .

KS

ozanksk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Oyunun ayarları ile oynamayı denediniz mi ? Belki işe yarayabilir. Ayarları yükseltmek falan yada V sync aktifleştirmek belki çözüm olabilir .
Oyun ayarlarını her şekilde yapıyorum doku kalitesini düşürdügümde az bi etki olarak azalıyor ama sonuç yine aynı v snyc açık kapalı ondada sorun devam ediyor

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Hangi oyun bilmiyorum ama belki oyun ile de alakalı olabilir veya Driver ile bir alakası da bulunabilir. Ekran kartı sürücünüz güncel mi ? Başka oyunlarda böyle hatalarla karşılaştınız mı son zamanlarda ?

KS

ozanksk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Hangi oyun bilmiyorum ama belki oyun ile de alakalı olabilir veya Driver ile bir alakası da bulunabilir. Ekran kartı sürücünüz güncel mi ? Başka oyunlarda böyle hatalarla karşılaştınız mı son zamanlarda ?
Ekran kartım güncel sürücü yükledim oyun rise online en çok belirgin bu oyunda oluyo apex legends ve god of war var o oyunlardada yapıyor anlık bozulup düzeliyor ekran kartım bozuktur diye başka kart denedim sorun ondada aynıydı

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Ekran kartım güncel sürücü yükledim oyun rise online en çok belirgin bu oyunda oluyo apex legends ve god of war var o oyunlardada yapıyor anlık bozulup düzeliyor ekran kartım bozuktur diye başka kart denedim sorun ondada aynıydı
Başka kart ile aynı sorun oluyorsa kullandığınız kablo ile alakalı veya monitör ile alakalı bir sorun olabilir. Hiç farklı kablo takmayı denediniz mi ?

MirvaLe

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
131
Genel olarak oyun içi ayarlar değilde AMD radeon ayarlarından dolayı bu sorun olabilir. Radeon ayarları varsayılan sıfırlayıp denediniz mi?

KS

ozanksk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Başka kart ile aynı sorun oluyorsa kullandığınız kablo ile alakalı veya monitör ile alakalı bir sorun olabilir. Hiç farklı kablo takmayı denediniz mi ?
Displayport kullanıyorum
Hdmi ile denedim yine aynı

MirvaLe

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
131
Yeni olan birşey mi yoksa önceden devam eden bir durum mu? Mesela yeni bir güncelleme aldıktan sonramı oldu

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Peki başka monitörde deneme şansınız var mı 2 kart ile denemişsiniz 2.kart bozuk değildir herhalde.

MirvaLe

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
131
AMD sürücülere son sürümler stabil çalışmayabiliyor bazen. 'Optional' yerine 'WHQL' sürüm kullanmayı tercih edebilirsin. DDU ile sürücü silip denemek lazım.

KS

ozanksk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Başka mönitör yok malesef bilgisayarı satmıştım bi süre sonra topladım tekrar böyle sorunla karşılastım ayarları nasıl 16.10 çekicem

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
1280x1024 çözünürlüğüne al eğer olmazsa 1280x960 al oda olmazsa 1600x900 al çözünürlük hatası gibi geldi bana.

KS

ozanksk

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Tüm çözünüklerde denedim ama yine aynı

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri