Donanım

Yigitcan bey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
merhaba tekrardan bilgisayar tekrar sorun çıkartmaya başladı sorunu tekrardan söyleyim. bilgisayarı açınca bi anda kitleniyor bazen daha açılmadan bazen masaüstü gelince. Kapat aç yapıncada mavi ekranlar ve otomatik onarıma atıyor herseferinde farklı mavi ekranlar veriyor
Bilgisayar ı çalıştırdığımda kendi kendine kapanıp açılıyo boot edemiyor sanırım. Anakarta buzzer taktım PC açıldığında ötüyor. Anakartımı ve psumu değiştirdim öneriniz ile ama aynı sorun devam ediyor işlemci termal macununu değiştirdim. Driverler ve bios da güncel  ne yapmam gerek 5 aydır doğru dürüst kullanmadım bilgisayarı  yardımcı olursanız sevinirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Peki sistemi disk olmadan çalıştırmayı denediniz mi? Disk arızanız varsa başlangıçta yaşadığınız sorun oluşabilir. Daha sistem açılırken hata aldığınız söylemişsiniz bu yüzden buda düşünmeniz gereken bir durum. Ayrıca alternatif bir diskiniz varsa deneyebilirsiniz.

Ayrıca sistemdeki fanlarında kontrol edilmesi gerek. CPU soğutucusu hariç tüm fanları söküp kontrol edebilirsiniz. Bir kısa devre sorunu yaratan bir fan varsa buda bu yaşadığınız sorunu oluşturabilir.

Son olarak geriye 2 bileşen kalıyor. CPU yani işlemciniz ve GPU yani ekran kartınız. Bunlara okları yöneltmek için öncelikle yukarıdaki bahsettiğim şeyleri elemeniz gerekiyor.

KS

Yigitcan bey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Peki sistemi disk olmadan çalıştırmayı denediniz mi? Disk arızanız varsa başlangıçta yaşadığınız sorun oluşabilir. Daha sistem açılırken hata aldığınız söylemişsiniz bu yüzden buda düşünmeniz gereken bir durum. Ayrıca alternatif bir diskiniz varsa deneyebilirsiniz.

Ayrıca sistemdeki fanlarında kontrol edilmesi gerek. CPU soğutucusu hariç tüm fanları söküp kontrol edebilirsiniz. Bir kısa devre sorunu yaratan bir fan varsa buda bu yaşadığınız sorunu oluşturabilir.

Son olarak geriye 2 bileşen kalıyor. CPU yani işlemciniz ve GPU yani ekran kartınız. Bunlara okları yöneltmek için öncelikle yukarıdaki bahsettiğim şeyleri elemeniz gerekiyor.

Discord dan size ulaşabilirmiyim uğur bey istek yolladım (targala)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri