Donanıma Ayrılan RAM

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

TURK_58_Yasin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İKİ SORU SORACAM İLGİLENENLERE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...

İlk sorum başta 2GB ram vardı bende 1+1 şeklinde. Sonra o RAM yerine 2+2 RAM aldım 4GB yaptım. Başta 2GB varken donanıma çok az RAM ayrılıyorken 4GB yapınca donanıma 1GB RAM gitti. Şuan sistem 3GB ram görüyor ve BIOS'da da 3GB RAM gözküyor. Bazı kişilere baktım 8GB RAM'ları var donanıma çok az bellek ayırıyorlar. Ben bu donanıma ayrılan RAM ı büyük ihtimalle Ekran Kartı olarak düşünüyorum. Bunu nasıl azaltırım çünkü RAM aldığıma değmedi nerdeyse.

İkinci sorum ise BIOS güncelliyemiyorum. Anakartım baya eski ve BIOS ayarlarında bazı sekmeler yok. Main , Advantaject , Power , Boot ve Exit mevcut. Ana kartıma uygun güncelleme 2010 yılına ait olan 501 sürümü ama ben 306 sürümünü kullanıyorum.

Anakart: P5S-MX SE (ASUS)
İşlemci: 2 Duo E4500 (INTEL)
RAM: 2+2 GB 667 Mhz (KINGSTON)
Ekran Kartı: NIDIA Geforce GT 630 2GB 128 BIT (ASUS)
Sistem: Win7 32 BIT

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İlk sorunun cevabı işletim sistemin 32 Bit olduğundan kaynaklı bir sorunun var RAM limitine takılmışsın 4 GB RAM taktığında Windows 32 bit işletim sistemi bunun 3584 MB 'ını görür ve sistem 3 GB olarak kilitler bunu 64 Bit sistem kurarsan bu sorun ortadan kalkar.

2. sorun ise ASUS EZ-Flash ile BIOS güncellemesi yapabilirsin Youtube üzerinden ASUS EZ-Flash BIOS update diye arama yaparsan videolar sana yardımcı olacaktır.

KS

TURK_58_Yasin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin kardeşim 2. sorunumda o dediğini yapamıyorum çünkü BIOS sekmesi eski. O dediklerinle alakalı yazı bile yok BIOS da. sorun orda işte. Boot kısmı ile yapmam lazım ama onunla ilgili video bulamadım çok saçmama geldi neden böyleki. Eski diye heralde. İlle PC aldıracaklar.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
TURK_58_Yasin' Alıntı:
ugur.gozaydin kardeşim 2. sorunumda o dediğini yapamıyorum çünkü BIOS sekmesi eski. O dediklerinle alakalı yazı bile yok BIOS da. sorun orda işte. Boot kısmı ile yapmam lazım ama onunla ilgili video bulamadım çok saçmama geldi neden böyleki. Eski diye heralde. İlle PC aldıracaklar.

Sadece BIOS yüzüden ille PC 'yi değiştirmene gerek yok. Bu sendeki BIOS sürümünün üzerine gelen ve yapmaya çalıştığın BIOS sürümü sadece 2 sorunu çözüyor ki 2 sorunda seni ilgilendirmiyor. 1. si PS2 soketinden bağlanan klavye Windows Viste işletim sisteminde çalışmıyormuş bunu çözmüşler ki sen Windows 7 kullanıyorsun ve tahminim USB klavye kullanıyorsun bu seni ilgilendirmiyor. Bir diğer çözülen sorun ise EAH5770 VGA kartında sistemin kartı tanımama sorunu varmış bunu çözmüşler. 2 sorunda seni ilgilendirmiyor sistemin eski eğer yetersiz geliyorsa sana yeni bir sisteme geçiş yap yoksa böyle hayatına devam et.

KS

TURK_58_Yasin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
anladım kardeşim sağolasın. Sistemi değişecez anlaşılan. teşekkürler.

KS

TURK_58_Yasin

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yok sağol. Sistem toplamama gerek yok şuan. İlerde olursa yazarım. PC yi şuankine göre en az maliyetle idare edebilir hale getirmeye çalışıyom.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri