döngü

B A R O X

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
arkadaşlar pc sapasağlam sürekli açılan reklam vardı onu silmek için pc yi güvenli moda açmaya çalışırken başlangıç ayarlarını seçip devam ettim ama hata verdi ve her defasında aynı seçenekler çıkıyor masaüstü açılmıyor var mı bir fikri olan dururken kendime iş çıkardım masaüstü gelmiyor

Ekli dosyalar

• IMG_20221120_065402_1.jpg
    IMG_20221120_065402_1.jpg
    3.6 MB · Görüntüleme: 17
  • IMG_20221120_065353.jpg
    IMG_20221120_065353.jpg
    5.3 MB · Görüntüleme: 17

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Açılışta çıkan reklam ise bilgisayara virüs bulaşmış olabilir. Bence hazır bu ekrandayken önemli bilgileriniz yoksa format atın.

KS

B A R O X

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Açılışta çıkan reklam ise bilgisayara virüs bulaşmış olabilir. Bence hazır bu ekrandayken önemli bilgileriniz yoksa format atın.
bende tamda bunu diyecektim ama format ta atamıyorum sanki :)

neyse ki varmış Windows 10 pro mu home mi ? ikiside var

Fake God

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
119
Bazen böyle şeyler olabiliyor. Windowsu sıfırdan kurduğunuzda gerekli programları ve driverleri da kurup direk başka diske imaj dosyasını alın. m2 ssd disk kullanıyorsanız 2 dk gibi bir sürede bilgisayarı resetleyebiliyorsunuz. Tekrar tekrar windows kurmaktan çok daha kısa sürede ve mantıklı bir işlem.

KS

B A R O X

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Bazen böyle şeyler olabiliyor. Windowsu sıfırdan kurduğunuzda gerekli programları ve driverleri da kurup direk başka diske imaj dosyasını alın. m2 ssd disk kullanıyorsanız 2 dk gibi bir sürede bilgisayarı resetleyebiliyorsunuz. Tekrar tekrar windows kurmaktan çok daha kısa sürede ve mantıklı bir işlem.
resetlrme sıfırdan mı yoksa başka türlü mü şimdi sorun şu sistem böyle yaptı diye ben hdd ile format attım ama daha sonra ssd yi boot tan 1. sırada yapmak istedim hata veriyor ne

Fake God

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
119
Örneğin c ve d olmak üzere 2 ayrı bölümünüz var ve windows c ye yüklü. Eğer c ye windows yükleyip gerekli program ve driverleri kurup imaj dosyasını d ye atarsanız, ilerde yeniden windows kurmak istediğinizde d den kopyalamış olduğunuz imaj dosyasını çekersiniz. O imaj dosyasını aldığınızda ne varsa o şekilde geri gelir. Yani o ilk windowsu kurmuş driverleri ve programları yüklenmiş hali. Sorduğunuz soruyu ise anlamadım

KS

B A R O X

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Örneğin c ve d olmak üzere 2 ayrı bölümünüz var ve windows c ye yüklü. Eğer c ye windows yükleyip gerekli program ve driverleri kurup imaj dosyasını d ye atarsanız, ilerde yeniden windows kurmak istediğinizde d den kopyalamış olduğunuz imaj dosyasını çekersiniz. O imaj dosyasını aldığınızda ne varsa o şekilde geri gelir. Yani o ilk windowsu kurmuş driverleri ve programları yüklenmiş hali. Sorduğunuz soruyu ise anlamadım
soru bu ben hdd kullanıyordum ssd aldım bi kaç ay önce hdd yi ssd ye kopyaladım sonra boot kısmından ssd C sistem oldu ama bugün o sorun çıkınca pc ye göre sistem hdd ssd sanki birincil disk değil gibi az önce de ssd yi taktım 2. harddsik olarak ama onu sistem yapmaya çalıştığımda ayrı bir sorun çıkıyor yine

Fake God

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
119
Ssd yi tek takın ilk. Yine olmuyorsa ssd yi tek takıp windows kurun. Sanıyorum 2 disk de sistem diski.

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
Bende de sistem her açılışta bir web sitesi açıyor ve antivirüs bunu engelliyordu. Sadece basit bir Registry girdisiymiş. Onu silince düzeldi.

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
registry girdisi ne bilmiyorum ben pc ye format attım :)
Format attıysan tamamdır. Registry bilgisayarındaki tüm kurduğun programların ve arka planda yürüyen işlemlerinin komutlarının ve seceresinin tutulduğu yerdir. Mesela bir oyun kurdun ve uninstall yapmak yerine gittin oyunun klasörünü sadece sildin diyelim. Oyun aslında sisteminde silinmiş olarak görünmüyor. Çünkü uninstall programı kullanmadığından ses sisteme oyunun silindiği haberini vermemiş oluyorsun ve orada halen boşa kalabalık yapan birtakım kayıtlara bulunmaya devam ediyor. Bu yöntemle araya küçük bir sızma ile ufak bir kod ekleyip bilgisayar her açıldığında web tarayıcısını açıp şu web sitesini aç gibisinden şeyler yapılması gibi çok daha detaylı hack komutları da oluşturulabiliyor.

KS

B A R O X

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
zaten o virüsü cmd ile sızdırmıştılar baslığı cmd exe ile başlıyordu bu dediğiniz klasöre nasıl ulaşırım onu anlamadım çünkü bu çok işime yarayacak kayıt defterinden sildim yine olmamıştı sizin dediğiniz şeye yabancı kaldım

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
Registry zaten Türkçe karşılığı Kayıt Defteri. Başlat>Çalıştır>Regedit şeklinde açabilirsiniz. Ama neyi arattığınızı bilmeniz gerek. Yanlış işlemler nedeniyle sonrasında sisteminizde aksaklıklar veya kalıcı yazılım hataları oluşturabilirsiniz.

KS

B A R O X

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
kayıt defterini biliyorum işte bende ordan girdim user Microsoft windows en sonda run diye bi klasöre girdim o sitenin linki vardı sildim yine geldi ayrıca internet üzerinden bi program indirdim adını unuttum kayıt defterindeki dosyaları oda siliyor onuda sildim yine geldi en son zaten shift yeniden başlat yapıp başlangıç onarıma gittim orda sistem bir daha açılmadı format attım daha önce başıma gelmişti silmiştim ama bu sefer yapamadın

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri