DONMA PROBLEMİ OYUNLARDA

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sadomadoking' Alıntı:
yaman81' Alıntı:
Windows 10 sürümü 1809 (İs Derlemesi 17763.55)

https://i.hizliresim.com/yqbork.jpg cinebench testi.

ekran kartı için dowload 4.5 gb falan diyor şuan internetim zayıf daha sonra indirip bilgi veririm,ilgileriniz için tşkr ederim.

Windows 10 1809 kullanıyorsun sorunlu bir sürüm 1709 sürüm ISO'su bulup sıfırdan format at

Windows 10 1809 sürümünün sadece yükseltme işleminde kişisel dosyaları silme problemi vardı ki onuda Microsoft çözdü ve yeni halini yayınladı yani performans 'a etkisi olan bir olay yok işletim sistemin sürümünden kaynaklı bir sorun değildir sorunun.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
yaman81' Alıntı:
Windows 10 sürümü 1809 (İs Derlemesi 17763.55)

https://i.hizliresim.com/yqbork.jpg cinebench testi.

ekran kartı için dowload 4.5 gb falan diyor şuan internetim zayıf daha sonra indirip bilgi veririm,ilgileriniz için tşkr ederim.

Ya,gördünmü işte,düşündüğüm şey buydu .

İşlemci, resmen yerlerde. O puanın ,550-575 arası bi şeyler olması lazımdı.235 almış.

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sadomadoking' Alıntı:
Windows 10 1809 kullanıyorsun sorunlu bir sürüm 1709 sürüm ISO'su bulup sıfırdan format at

Windows 10 1809 sürümünün sadece yükseltme işleminde kişisel dosyaları silme problemi vardı ki onuda Microsoft çözdü ve yeni halini yayınladı yani performans 'a etkisi olan bir olay yok işletim sistemin sürümünden kaynaklı bir sorun değildir sorunun.

Hayır hocam temiz kurulum ile 2 defa kurdum denedim çok hantal ve yavaş ayrıca bir kaç tane de bug ve hatalar gözüme çarptı bence kullanılmaz biraz daha zaman geçip updateler alması lazım. Aynı sisteme 1709 kurdum çok hızlı ve seri şekilde kullanıyorum ama 1809 maalesef çok sorunlu. Tipik microsoft hareketleri.

yaman81

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
yani sıfır format atıp sürümü 1709mı çekmem gerekiyor ? tam olarak ne yapmam gerekiyor işlemci düşük olmasındanmı kaynaklı?

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Şimdi acilen yapman gereken şey,cpuz programını kurup,cinebench çalışırken cpuzun bi ekran görüntüsünü alıp,buraya atman gerekiyor.
 İşlemci tam hızında çalışmıyor olabilir.  Yalnız,testin sonlarına doğru cpuz görüntüsünü al.

Windows 1809 şimdilik dursun. zaten 1709 a dönebilme işini kendin halledemiyeceksin,anladığım kadarıyla. Onu daha sonra düşünelim. Şimdi ,önceliğimiz ,işlemciye neler oluyor ,neden bu kadar performansı düşük çalışıyor,onu tesbit edip ,çözüm bulmamız  lazım.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Testin sonlarına doğru ,işlemci kullanımı düşmüş. Hızında da düşme olmuş.

Bu testi tekrar yapmanı isteyeceğim senden. Bu sefer test çalışırken aida 64 de açık olsun. Algılayıcı kısmına tıklayınca açılan sıcaklıklar ekranı ,açık olsun yani .algılayıcı ekranın açılması içinde üstteki bilgisayara tıklayacaksın. Bilgisayar  Test bitmeye doğru,bi ekran alıntısı ile test bittikten sonra da bi ekran alıntısı olsun.Yani cinebench puanını tekrar görelim.
https://aida64-extreme-edition.tr.softonic.com/

Test bitmeye doğru olan e.alıntısı ile de,işlemci çekirdek sıcaklıklarını göreceğiz. Bu önemli.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Tahmin ettiğim ,sıcaklıktan dolayı işlemcinin performans düşürmesi olayı bu sıcaklıkları görünce ,yalan oldu.
 Ama testin sonucu ,hala aşırı düşük. Yani,çok güçsüz bi işlemci puanında.
 İşlemcini yaşatmak için ne gerekiyorsa yapacağız,merak etme.  :)

Şimdi bu performans düşüklüğü olayından iyice emin olmamız lazım. Bence ,cinebench yeterli ama,yine de biz işi sağlama alalım.,

Sana ,bi çalışma daha vereceğiz,mecburen. :( 

Passmark testini de yapalım. Ve eğer bundan da düşük puan alırsa,yüzde yüz diyebileceğiz ki,işlemci ,hasta. 
 Ondan sonra tedavi faslı gelecek,tabi ki.

https://www.passmark.com/products/pt.htm
 Performance test 9.0 ' ı indirip kuruyoruz.
 Önce cpu mark yazan, sarı kutucuğun altındaki run yazısını tıklayıp ,
işlemci testini yapıyorsun. Daha sonra ,mor renkli 3DMARK kutucuğundaki run a tıklayıp,ekran kartının testini yapıyorsun.

1060c5366f.png

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Görseller gerçekten güzel. Adamlar işi biliyo. :)

İşlemci puanın yine düşük çıktı. :( 5692 puan.
 Olması gereken.

b8da70e1a4.png

GPU yani ekran kartı puanında sorun yok gibi. Aslında yukardaki ilk yaptığın night raid testini değilde fire strike testini yapacaktın. O biize ekran kartı için kesin sonucu verecekti. Night raid testi yeni eklenmiş ve nette pek bi bilgi yok.

Ama işlemci konusunda kesin  bi kanaat oluştu. İşlemcimiz verimli çalışmıyor. Yani ,performansı düşük.

win 1709 u kuralım.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Bak bu da olması gereken cinebench puanı. Sende 235 puan çıkıyor.

53e2a3f280.png

yaman81

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
anladım yani bilgisayarın özellikleri işlemci bakımından zayıf işlemci kartını yükseltmemiz gerekiyor sanırım win 1709da farkedermi acaba?

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Bi de en son cpuz ile bi bakalım.4 Çekirdek açıkmı acaba. Bazen bi şekilde,bir veya bi kaç çekirdek kapalı kalmış olabiliyor.
 Şu görüntü lazım.
e443ffd36b.png

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Çekirdekler açık.Onda bi sorun yok.
 aNAKARTIN MARKA VE MODELİ NEYDİ.

Biosun sürümüne de bi bakalım.
 Çalıştır 'a msinfo32 yazarsan bios  sürüm bilgileri gelecektir.

b63935c6f3.png

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri