Dostlar pc parca uyumu hakkında bilgi verebilecek varmı

Parcalar uyumlu mu

• Evet

Kullanılan: 0 0.0%
  • Hayır

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    0
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

muhammet.yılmaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaslar benim konum pc parca uyumları hakkında bilgi almak. Yakın zamanda bir bilgisayar topladım parcalar su sekilde.

Msi b450m a pro max anakart
AMD r5 2600 işlemci
Rx 5500 xt 8 GB mech oc ekran kartı
Corsair 2x8 GB 3200 mhz Ram
Silver stone pf 240 işlemci sogutması
Samsung 970 evo 250 GB ssd
Kasa içinde gelen rampage rm600 psu

Pc topladıgım zamandan beri bir geriplik var oyunlarda Fps drop yasıyorum, kasılmalar oluyor. Sizce parcalar da bir uyumsuzluk mu soz konusu bir cok kanalı arastırdım sorunun psu da oldugu soyleniyor. Sizce nedendir

Midplus

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
117
Merhaba psudan olduğunu sanmıyorum iyi mi kötü mü tartışılır ama drop bu kaynaklı değildir, muhtemelen driver sorunları vardır bence bi format atıp düzgün driverlerı tekrar kurun ekstra ondan önce XMP profili açık mı diye bakın ramler belki 2000 Mhz felandır eğer hala olmazsa bence format atıp tekrar deneyin

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Aldığınız PSU iyi değil güç dağılımından dolayı parçalara doğru akım gitmiyor olabilir ama bu FPS Drop olayından çok daha başka sorunlara yol açardı. Mavi ekran yada ani reset veya kapanma gibi. Keşke sıvı soğutmaya vereceğiniz parayı 3. nesil Ryzen almaya harcasaydınız bu şekilde çok saçma bir harcama olmuş ama neyse bu sadece bir yorumdu. 
  • İlk olarak anakart BIOS sürümünüz güncel değilse güncelleyin. Öncesinde AMD Support adresinden B450 çipsetnizi indirip kurmayı unutmayın.
  • Ekran kartı sürücünüzün WHQL yani Windows tarafından onaylı sürümünü kurun. Önceki sürücüyü DDU yazılımını indirip bu yazılım ile Windows Güvenli Modda kaldırmayı unutmayın.
  • RAM 'lerinizin XMP profilini açın derdim ama bu FPS drop yapmaz ancak bir frekans sorunu varsa RAM 'ler stabil çalışmıyorlarda DUAL olarak bu sorun olabilir. XMP işe yaramaz ise XMP ayarını kapatıp belleklerin yerlerini değiştirin ve tekrar açın XMP ayarını. Oda işe yaramaz ise tekrar XMP ayarını kapatın ve bellekleri en sağdaki sokette tek tek XMP açık ve kapalı deneyin. Bellek sorununuz olabilir. Bu şekilde tüm kombinasyonları denemiş olursunuz sorun birisinde çözülürse anlarsınız neymiş.
  • Windows güncel olsun ve sistem arka planında gereksiz bir yazılım varsa kapatın. Görev yöneticisi Başlangıç sekmesinden sistem başladığında aktif olması gerekmeyenleri kapatın. Örnek Steam gibi. Sadece ana donanım bileşenleri ve ekipmanlar kalabilir. Örnek olarak NVIDIA, AMD yazılımları, ses ve ağ yazılımları, klavye veya mouse gibi yazılımlar.
  • Online oyunlarda FPS Drop yaşıyorsanız ağ sorununuz olabilir. Bir yerden ciddi gecikme olursa sistemdeki diğer bileşenlerin performansından anlık takılma ve gecikmeler yaşayabilirsiniz. Bu yüzden aşağıdaki sistem ve ağ temizliği için önerdiğim kodları bir deneyin.
Tüm ağ ayarlarınızı sıfırlamak ve Cache dosyalarını silmek için aşağıdakileri uygulayın.
  • @echo off
  • netsh winsock reset
  • netsh winhttp reset proxy
  • netsh int ip reset a.txt
  • ipconfig /flushdns
  • ipconfig /registerdns
  • ipconfig /release
  • ipconfig /renew
  • netsh advfirewall reset
  • netsh int tcp set global autotuninglevel=normal
  • netsh interface tcp set heuristics disabled
  • del /s /f /q %userprofile%\Recent\*.*
  • del /s /f /q C:\Windows\Prefetch\*.*
  • del /s /f /q C:\Windows\Temp\*.*
  • del /s /f /q %userprofile%\appdata\local\temp\*.*
  • exit
Birkaç yöntem ile bunları girebilirsiniz. Birincisi CMD yani Komut istemini yönetici olarak çalıştırıp ilk satır ve son satır hariç tek tek her satırı el ile yazıp her satır sonunda ENTER tuşuna basıp komutun tamamlanmasını beklemek ve sonraki satıra geçmek. Diğer yöntem ise bir Not Defteri açın ve yukarıdaki kodları yazın yada kopyala yapıştır yapın. Dosya / Kaydet deyip Masaüstünü seçin ve Kayıt türü ayarını Tüm dosyalar yapın. Daha sonra dosyaya bir isim verin. Örneğin Reset.bat burada Reset dosya adı .bat dosya tipi oluyor. Yani bir isin verip sonuna .bat yazacaksınız. Daha sonra Kaydet deyin. Bu oluşan dosyayı masaüstünde bulup sağ tıklayıp Yönetici olarak çalıştıracaksınız ve bir siyah DOS ekranı açılacak. İşlemleri uygulayacak ve DOS ekranı kapanacak. Eğer bir onay vs. isterse yada bir işlemde çok uzun süre takılırsa ki 1 dk. sürecektir en uzun işlem bundan uzun sürerse bir tuşa basıp geçebilirsiniz. İlk boşluğa kadar olan kod kısmı interneti komple sıfırlayacak ve diğer kısım sistemdeki kalıntı dosyaları temizleyecek. İşlemlerden sonra DOS ekranı kapanacak ve siz sistemi yeniden başlatacaksınız. Sistem açıldığında biraz bekleyin yeniden ayarlamalar yapılacak otomatik olarak sonra internet gelecek. Tekrar deneyin sorun devam ediyor mu bakın.

KS

muhammet.yılmaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Soylediklerinizi yapıp deneyeceğim ve yoruma ekleyeceğim driver tamamen guncel oldugunu eminim whql olarak en son guncelleme kurulu Ram xmp profili acık 3200 mhz ayarlı idi ama dun akşam 3000 mhz olarak ayarladım psu kaynaklı olma ihtimali yuksek bana da oyle geliyor elime bir adet fsp hydro k 700 geliyor deneme amacı bir arkadasım dan onu da deneyeceğim

Bu arada sıvı sogutma sisteme sonradan ilave edildi ısınma sorunu gozlemledigim için aldım işlemci stok sogutucu da 90 dereceleri gordugu için

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
PSU gelince deneyin sorun çözülürse bütçenize göre ürün önerisi yaparım.

Isılarınız şuan ki soğutma ile kaç dereceye çıkıyor yükte bilmiyorum ama ekran kartı ve işlemci için 90 derecede sistem kapanmaz en azından BIOS 'ta bir ayar yapılmadıysa. Özetle o değildir sorun.

KS

muhammet.yılmaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yok sorun o olur dıye değil bilgi amacı yazdım sıvı sogutma yerine işlemci dediğiniz için bu arada 90 derece tabi kapanma sorunu yapmaz biliyorum ama max 97 gorunce korktum Bir an o yuzden işimi garantiye almak istedim sadece sıvı sogutma ile dediğim gibi sıvı sogutma sisteme 3 ay sonra ilave oldu onu yazmamın sebebi acaba sıvı sogutma ile beraber guc tuketici atmıs ve psu yetersiz geliyor olabilirmi diye

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Pompa ve +1 yada 2 120mm fan ekstra olarak marka modele bağlı değişir ama 50W ile 80W arasında bir güç kullanımı yapar. O kadar çok büyük bir yük değil ama PSU iyi değilse altında kalkamamış olabilir. Olasılık yani.

KS

muhammet.yılmaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Soyledigin işlemleri dun akşam yaptım dostum sanırım Ram frekansında asırı yukselme yapmısız oc yaparken bir tık duzelme oldu dıye bilirim ama hala fps oyunlarda cs go ve  valorant coklu catısma da drop cok oluyor 170 180 olan fps bir anda 60 kara kadar vuruyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Durumu anlamadım XMP ayarını sadece aktif edeceksiniz siz bir frekans girmeyeceksiniz belleğe. Manuel OC filan mı yaptınız anlamadın ki durumu tam olarak. Birde söylediğim tüm işlemleri kontrol ettiniz değil mi? Yani hepsini atlamadan yaptıysanız açıkçası ekstra bir şey gelmiyor aklıma.

KS

muhammet.yılmaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aynen kardeşim tam olarak oyle Manuel oc yapıldı sisteme ama dediğim gibi sıvı sogutma girene kadar pek sıkıntı yoktu sıvı sogutma girince sisteme birseyler olmaya basladı. Hali ile oc ayarlarını işlemci de felan kapattım ama ramler de ben bir mudahakede bulunmamıstım sanırım toplayan bilgisayarım bu işi yapmıs olmalı. Sonuc olarak soyle ki xmp degeri kapalı oc kapalı fakat hala drop alıyorum ama eskisi kadar değil. Muhtemel psu dusunuyorum su an tamamen hafta sonu deneme amaclı psu gelicek ve 1 hafta bende kalıcak arkadasta bosa cıktı cunku kendi sisteminde baya degisiklik yaptı nasıp olursa yayıncılıga baslayarak ben de yanında takım arkadası olucam o yuzden bu soruna bu kadar dusuyorum yoksa yasadıgımı drop benim için cok asırı değil

İnternet te olması cok muhtemel conku adsl 16 mb kullana biliyorum alt yapıdan dolayı ve pandemi VS ayagına biraz sıkıntılı su anki internetim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Zaten yukarıda olabilecek sorunları yazmıştım. Siz farklı bir PSU denediğinizde sorunu yazarsınız o değilse ağ bağlantısı odaklı olabilir diye zaten olabilecekler listesinde söylemiştim ama kesin o diyemem tabi. PSU biriminden sonra dene yanıl yönetimi ile bakarız bileşenlere.

KS

muhammet.yılmaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Su an da pc nin bios pilini soktum ve biosu tamamen sıfırladım ve sorun cozuldu ama genede arkadasıma yalancı cıkmam ak için psu yu bir deneyeceğim satmak gibi bir dusuncesi de var belki uygunsa verirse alırım diyorum sizce mantıklısı ne olur fsp uygun fiyatta sana 250 TL yaparım demisti daha 6 aylık felan

KS

muhammet.yılmaz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam su an dediğim gibi bios sıfırlandı ve durum duzeldi drop yok fakat bu arada alabildiğim fps degeri dustu conku oc ayarları da gitti b450m-a pro max ana kart ile r5 2600 işlemciye yapıla bilecek mantıklı oc nedir tarif edermisiniz

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
İşlemcinize OC yapacaksanız yapacağınız şey dene yanıl yöntemi kullanmaktır. Öyle sabit bir değer tablosu var herkes onu kullanır gibi bir durum söz konusu değildir. İşlemci , Ekran Kart ve RAM için fark etmez birebir aynı bileşenler bile olsa OC değerleri farklı olur. Her bileşen işlemcisi ve yongaları aynı kalitede çıkmıyor fabrikadan. Ayrıca her anakartın OC potansiyelide farklı olur. O yüzden şu değerleri kullanın diyemem kimse. Bunu diyen bu işi bilmiyordur o kadar net. Basit OC yöntemi ile frekans ve voltaj ayarını kullanarak işlemcinize OC denemeleri yapabilirsiniz. Performans kaybı olmadan drop vs. yemeden sıcaklıklarınızı çok fazla yükseltmeden bir OC değeri bulduğunuzda o sizin işlemciniz ve anakartınız için ideal değerdir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri