Alper Gök' Alıntı:
Arkadaşlar ben benim için önemli ve gizli bir dosyayı windows.old a saklamıştım. Bir sıkınntı vs. olursa orda silinmesin diye.Bir word dosyasıydı. Ama son gelen güncellemeden sonra disk temizlemem mi ne bilmiyorum windows.old dosyam yok olmuş içindekinide bulamıyorum. Klasörü cmd ile şifrelemiştim. Arama bölümünde şifrelemede word dosyasınında adı gözüküoyr ama tıkladığımda bu dosyanın konumu değişmiş veya silinmiş diyor. Eğer cmd ile falan ulaşabilirsem windows.old dosyasına dosyayı kurtarabilirm. Lütfen bilgisi olanlar yardım etsin.
NOT:Acaba sistem geri yükleme yapsam dosyalarım geri gelir mi ?
Sistem geri yükleme işleminde metin dosyaları (.txt / .doc / ..xlw vs. ) gibi metin içeriği tutan formatlar ve bazı özel denilebilecek dosyalar resimler gibi geri yükleme işleminde göz ardı edilirler ve asla dokunulmazlar bu yüzden geri yükleme işe yaramaz.
EaseUS Data Recovery veri kurtarma yazılımını indirin ve çalıştırın. Program açılınca tarama yapılacak diski seçip TARA (Scan)
deyin ve tarama başlasın bu işlemin uzunluğu diskin boyutuna göre değişir. Öncelikle program Hızlı Tarama (Quick Scan) yapacak bu tarama bitince Derin Tarama (Deep Scan) işlemi otomatik başlayacaktır eğer başlamaz ise ve Hızlı Tarama (Quick Scan) işleminden sonra tarama durursa veya uyarı verirse Derin Tarama (Deep Scan) için onay veri ve işlemin sonucunu bekleyin taramadan sonra silinmiş ve diskten yok olmuş dosyalar listelenir ve Derin Tarama (Deep Scan) bölümünün sonuçlarından dosyanızı bulabilirsiniz ve yedek alabilirsiniz. NOT: Tarama yaptığınız diske değil başka bir diske yedek alın aynı diskin içinde yedeklemenizi yapmayın. Son olarak bulunan dosyalar her zaman sağlıklı kurtarılamayabilir bazen dosyalar hasar alır ve asla kurtarılamaz en azından ev ortamında böyle. Sonuçları bildirirsiniz.