Yardım Dram Işığı Yanması Ve Rgb Işıklarının Yanmama Sorunu

anuki04

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar merhaba, bugün gigabyte'ın resmi sitesinden bir program indirdim ve çalıştırdım kasa fanlarının rgb ışıkları gitti ve dram ışığı sabit yanmaya başladı. Bilgisayarı kapatsam da yanmaya devam ediyor. indirdiğim dosyanın linkini aşağıya bırakacağım. Gigabyte Control Centerı da tekrar silip indirdim ama işe yaramadı. Yardımcı olursanız sevinirim.

Soldan uygulamlara girince en aşağıdaki 3. dosya adı
GIGABYTE IT5711 RGB lighting controller firmware upgrade package
Release Note:
Update IT5711 FW for AM5 without EC models
Improve Q-Flash Plus compatibility with AM4 CPU

Sistem bileşenleri
Anakart GIGABYTE B850M GAMING X WIFI6E LGA1851 DDR5 7600MHz(OC) PCIe 5.0 Çift M.2 NVMe WiFi 6E 2.5GbE LAN mATX Gaming Anakart
SSD Samsung 990 PRO MZ-V9P1T0BW 1TB 7450/6900MB/s PCIe NVMe M.2 SSD Disk
İşlemci AMD Ryzen 7 7700 Sekiz Çekirdek 3.8 GHz
RAM Patriot Viper Venom 16 GB 6000 MHz CL30 PVV516G60C30 DDR5 Ram
Ekran Kartı Sapphire Radeon RX 9060 XT PURE 16GB GDDR6 128 Bit Ekran Kartı

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2026-06-22 124225.png
    Ekran görüntüsü 2026-06-22 124225.png
    151.6 KB · Görüntüleme: 2

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
855

GIGABYTE KULLANICILARINA UYARI: IT5701, IT5702 veya IT5711 RGB kontrol cihazı ürün yazılımı güncellemelerini yüklemeyin.

PSA
Son zamanlarda Gigabyte, yeni Intel ve AMD anakartları için bir dizi ürün yazılımı güncellemesi yayınladı. Bunlar BIOS güncellemeleri değil, anakart üzerindeki IT5701, IT5702 veya IT5711 denetleyicisi tarafından yönetilen RGB denetleyicisi için ürün yazılımı güncellemeleridir.

Buradan başlıyorlar devamında: bunun kaldırıcı çalıştırıcı (uninstaller exe. dosyası varmıdır diye bakınca:
Gigabyte IT5711 controller cannot be "uninstalled"
Gigabyte IT5711 kontrolcüsü için bellenim güncellemeleri Windows üzerinden "geri alınamaz". Bozuk bir flash dosyasını geri almak veya düzeltmek için, .binanakart sürümünüz için doğru dosyayı indirip resmi programı ITESHFU.exeveya Flash.batyardımcı programı yönetici olarak çalıştırarak üzerine yazmanız gerekir.
--------------------------------
Ne yapabilirsiniz?
Aklınıza geliyor muhtemelen. Temiz kurulum-formata gidin diyebiliyorum.

Şurada-burada (reddit) çözüm önerileri göze çarpıyor fakat hiçbir garantisi yok malesef. Son derece uğraştırıcı kafa karıştırıcı görülüyor. İşletim sistemi, zincirleme birbirine bağlı en ufak başarısız bir düzeltme diğer bileşenleri de olumsuz yönde etkileyecektir.

--------------------

Sonrası için, GIGABYTE Control Center Full Installation Package bu ve benzeri uygulamaları da yüklemeden pc yi bir süre kullanın bence. Buna dahi ihtiyaç hissetmesseniz kurmazsınız...

KS

anuki04

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

GIGABYTE KULLANICILARINA UYARI: IT5701, IT5702 veya IT5711 RGB kontrol cihazı ürün yazılımı güncellemelerini yüklemeyin.

PSA
Son zamanlarda Gigabyte, yeni Intel ve AMD anakartları için bir dizi ürün yazılımı güncellemesi yayınladı. Bunlar BIOS güncellemeleri değil, anakart üzerindeki IT5701, IT5702 veya IT5711 denetleyicisi tarafından yönetilen RGB denetleyicisi için ürün yazılımı güncellemeleridir.

Buradan başlıyorlar devamında: bunun kaldırıcı çalıştırıcı (uninstaller exe. dosyası varmıdır diye bakınca:
Gigabyte IT5711 controller cannot be "uninstalled"
Gigabyte IT5711 kontrolcüsü için bellenim güncellemeleri Windows üzerinden "geri alınamaz". Bozuk bir flash dosyasını geri almak veya düzeltmek için, .binanakart sürümünüz için doğru dosyayı indirip resmi programı ITESHFU.exeveya Flash.batyardımcı programı yönetici olarak çalıştırarak üzerine yazmanız gerekir.
--------------------------------
Ne yapabilirsiniz?
Aklınıza geliyor muhtemelen. Temiz kurulum-formata gidin diyebiliyorum.

Şurada-burada (reddit) çözüm önerileri göze çarpıyor fakat hiçbir garantisi yok malesef. Son derece uğraştırıcı kafa karıştırıcı görülüyor. İşletim sistemi, zincirleme birbirine bağlı en ufak başarısız bir düzeltme diğer bileşenleri de olumsuz yönde etkileyecektir.

--------------------

Sonrası için, GIGABYTE Control Center Full Installation Package bu ve benzeri uygulamaları da yüklemeden pc yi bir süre kullanın bence. Buna dahi ihtiyaç hissetmesseniz kurmazsınız...
hocam baya yanlış bir şey yapmışım ben, 2 kere okudum ama tekrardan yanlış bir şey yapmamak için soruyorum nasıl bir yol izlemem gerekli.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri