Driverleri yedekledim, monitör açılmıyor.

Vascary

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar, win7 kullanıyorum fakat bilgisayarımda kullanmak istediğim bazı programlar win10 da açılıyor. Bu yüzden PC yi win10 yapmak istedim. Bunu da internetteki bir video yardımıyla yapıyordum. Videoda "Double Driver" adlı uygulama ile driverleri yedeklememi söyledi. Ben de videodaki adamın yaptığı her şeyi harfiyen yaptım. Driverleri yedekledim, yedeklediğim klasör içerisinde "monitör" adlı bir klasör vardı. Monitör için driver yok diye biliyorum ama sanırım bu yedeklemeyi yaptığım için şu anda monitör sanki bilgisayara bağlı değilmiş gibi (power saving mode) da ve biraz uğraştıysam da geri açamadım. Bir bilgisayarcıya mı götürmeliyim? Yardımcı olursanız sevinirim. (Donanımsal olduğunu düşünmüyorum çünkü pc'yi yeniden başlatmadan hemen önce bir sorun yoktu.)

Not : Bilgisayarı ilk yeniden başlattığımda bios menüsü açılsın diye f2 tuşuna sürekli bastım. Bundan bir sorun olacağını düşünmüyorum ama gene de söylemekte fayda olur diye yazdım.

Video linki : https://youtu.be/IgV1fBBl2ac

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Vascary' Alıntı:
Merhabalar, win7 kullanıyorum fakat bilgisayarımda kullanmak istediğim bazı programlar win10 da açılıyor. Bu yüzden PC yi win10 yapmak istedim. Bunu da internetteki bir video yardımıyla yapıyordum. Videoda "Double Driver" adlı uygulama ile driverleri yedeklememi söyledi. Ben de videodaki adamın yaptığı her şeyi harfiyen yaptım. Driverleri yedekledim, yedeklediğim klasör içerisinde "monitör" adlı bir klasör vardı. Monitör için driver yok diye biliyorum ama sanırım bu yedeklemeyi yaptığım için şu anda monitör sanki bilgisayara bağlı değilmiş gibi (power saving mode) da ve biraz uğraştıysam da geri açamadım. Bir bilgisayarcıya mı götürmeliyim? Yardımcı olursanız sevinirim. (Donanımsal olduğunu düşünmüyorum çünkü pc'yi yeniden başlatmadan hemen önce bir sorun yoktu.)

Not : Bilgisayarı ilk yeniden başlattığımda bios menüsü açılsın diye f2 tuşuna sürekli bastım. Bundan bir sorun olacağını düşünmüyorum ama gene de söylemekte fayda olur diye yazdım.

Video linki : https://youtu.be/IgV1fBBl2ac

Bilgisayarınız Güç tasarrufu moduna geçmiş bunu BIOS üzerinden değiştirebilirsiniz ama dopal olarak görüntü olmadığı için şunu yapın. Anakartınızın üzerinde BIOS Pili var yassı 1 TL büyüklüğünde bir pil bunu sistem kapalıyken çıkartın ve sistemi pil takılı olmadan açın bu BIOS ayarlarını varsayılan ayarlara sıfırlar. Sorun çözülürse yazarsınız.

Bazen bu sorun monitör kaynaklı olabiliyor ama sorun bu bahsettiğiniz işlemden sonra olduğu için muhtemelen bir ayar sonucu böyle oldu.

Eğer Windows kaynaklıysa sorun şu şekilde kontrol edebilirsiniz. Windows kurulu diskin veri kablosunu söküp sistemi açarsanız Windows geçerli ayarları devre dışı kalacaktır haliyle de görüntü gelecektir. Eğer bu işlemden sonra görüntü gelirse o diske format gerekli.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri