Durup dururken ekran gitti.

estir9

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
8-9 Aylık toplama bir bilgisayarım var, memnunum çok bir sorunu yok hatta hiç yok gibi birşey. Monitörü 'de kasadan sonra yeni aldım kablolardada bir sorun olacağını sanmıyorum ancak bugün bir oyun oynarken bir anda Ekran gitti sinyal yok dedi, kasa ışıkları yanıyor fanlar dönüyordu. Bilgisayarı kablolarla oynamama rağmen monitörde yani kablolarla oynamama rağmen getiremedim çek tak felan yaptım bende son çare Kasanın power tuşunu basılı tutup kapattım sonra 5-6 sn sonra açtım ve sıkıntısız şekilde ekran geldi oyuna girdim. (Oyun oynadığım arkadaşlarım oyundan düştüğümü belirtmişti.) Anlamadım bu nasıl oluyor. Kasa açık oyundan düşmüşüm ve monitörde görüntü yok.

İlk defa başıma geldi.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Bir sistem kesintisi yani mavi ekran tarzı bir hata almış olabilirsiniz. E.Kartı veya PSU odaklı yada sistemsel bir hata olabilir. Öncelikle sistem bileşenlerinizi hepsi dahil PSU marka modeline kadar yazın ve C:\ Windows\Minidump klasöründe dosya veya dosyalar varsa arşivleyip paylaşın. Yoksa öyle bir dosya bileşenlerinize göre önerilerim olacak.

KS

estir9

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Bir sistem kesintisi yani mavi ekran tarzı bir hata almış olabilirsiniz. E.Kartı veya PSU odaklı yada sistemsel bir hata olabilir. Öncelikle sistem bileşenlerinizi hepsi dahil PSU marka modeline kadar yazın ve C:\ Windows\Minidump klasöründe dosya veya dosyalar varsa arşivleyip paylaşın. Yoksa öyle bir dosya bileşenlerinize göre önerilerim olacak.

FSP 500W güç kaynağım var tam modelini hatırlamıyorum, (4-5 aylıktır PSU)

Ekran kartımda RX 580 4 GB OC daha garantiside devam ediyor oda yeni diyebilirim.

Dediğiniz klasörün içi boş.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
O zaman mavi ekran değil daha çok bir sistem bileşeni kesintisi yaşıyorsunuz ki GPU en mantıklı şüphe uyandıran bileşen gibi duruyor. Size tavsiyem e.kartınızın yazılımı ne ise güç kullanımını 15-20% kadar düşürüp öyle deneyin. Kart odaklı bir sorun varsa düşük güç tüketiminde bu tarz sorunlar olmaması gerekir. Eğer yine olursa gücü 30-35% civarlarına kadar düşürüp tekrar deneyin. Yine sorun olursa hala GPU sorunu rafa kalkmış değil ama anlamak için biraz test yapmak gerekecek.

KS

estir9

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
O zaman mavi ekran değil daha çok bir sistem bileşeni kesintisi yaşıyorsunuz ki GPU en mantıklı şüphe uyandıran bileşen gibi duruyor. Size tavsiyem e.kartınızın yazılımı ne ise güç kullanımını 15-20% kadar düşürüp öyle deneyin. Kart odaklı bir sorun varsa düşük güç tüketiminde bu tarz sorunlar olmaması gerekir. Eğer yine olursa gücü 30-35% civarlarına kadar düşürüp tekrar deneyin. Yine sorun olursa hala GPU sorunu rafa kalkmış değil ama anlamak için biraz test yapmak gerekecek.
Konuyu açtığımdan beri sorun yaşamadım, daha öncede olmamıştı.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri