Düşük Gpu kullanımı anlık takılma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
şu makinaya bi cinebebch r15 testi yaptır. Test çalışırken ekranı küçült. yanına bi de hw monitör aç. Test çalışırken ,bak bakalım çekirdek frekanslarında bariz bi düşme oluyormu.

KS

Mertcan39

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sizin sistemde cidden bir sıkıntı var. Bu tarz bir olay olmaması gerek Sürücüleri vs. her şeyi kurduk ve güncelledik. Tüm ayarlar olması gerektiği gibi. Birde şunu deneyin. Format attım dediniz ama alternatif bir başka yolda pek gelmiyor. Birde sistem ayarlarını optimize edip sistem temizliği yapalım bakalım.

GameDVR 'ı kapatalım bunun ile alakası olabilir.

1. Başlat menüsüne regedit yazın ve açın ve açılan pencerede HKEY_CURRENT_USER\System\GameConfigStore bu konumuna gidin ve sağ taraftan GameDVR_Enabled girdisine çift tıklayın ve değerini 0 yapın.
2. Daha sonra bu HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\ konumuna gidin ve son noktada yani Windows 'ta iken Windows 'a sağ tıklayın ve GameDVR adında yeni bir Anahtar oluşturun. Anahtar 'a tıklayın ve sağdaki boş sayfaya sağ tıklayın ve AllowGameDVR adında bir DWORD 32bit girdisi oluşturun ve değerini 0 yapın. Pencereyi kapatın. 

Daha sonra Başlat > Ayarlar > Oyun kısmına girin ve buradaki her şeyi kapatın.

Sonrasında, https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=35 bu bağlantıdan son sürüm DirectX 'i indirip kurun.
Bu bağlantıdan ise https://support.microsoft.com/tr-tr/help/2977003/the-latest-supported-visual-c-downloads tüm Windows kod kütüphanelerine ait paketleri yıllara göre indirin. En alt yıldan başlayarak önce X86 'yı sonra X64 'ü kurun.

Sonrasında, aşağıdaki her konuma girip içerisindeki her şeyi silin, silinmeyenler olursa geçin önemli değil.

%temp%
%WinDir%\Temp\
%WinDir%\Prefetch\

Sonrasında, Başlata Sistem Yapılandırması yazıp girin ve açılan ufak pencedere Hizmetler sekmesine gelin ve buradan Tüm Microsoft hizmelerini gizle kutusunu işaretleyin ve Tümünü Devre Dışı Bırak butonuna basın ve yukarıdaki listeden sadece SES Kartı , varsa NVIDIA yada AMD 'ye ait bir hizmet ve varsa Klavye veya Mouse hizmetlerini işaretleyin ve Uygula/Tamam deyin ve sistemi yeniden başlatın. 

Sonrasında, sistemi yeniden başlatın ve test edin. Birde bir antivirüs ile sistemi taratın HDD veya SSD 'ye yapışan türden bir virüs yemiş olabilirsiniz bunlar format ile temizlenmezler. Tavsiyem Kaspersky Total Security  https://www.kaspersky.com.tr/downloads/thank-you/total-security-free-trial bu bağlantıdan indirip 1 ay Full sürümü kullanabilirsiniz. İndirip kurun ve sisteme Tam Tarama yapın bakalım virüs vs. varmı sistemde.

Kaspersky ile taramak dışında hepsini yaptım McAfee bir virüs bulamadı az sonra kaspersky indirip taratıcam şuan sorun hala devam ediyor hiç değişiklik yok

met 61' Alıntı:
şu makinaya bi cinebebch r15 testi yaptır. Test çalışırken ekranı küçült. yanına bi de hw monitör aç. Test çalışırken ,bak bakalım çekirdek frekanslarında bariz bi düşme oluyormu.

tüm çekirdekler %100 ve 3.4 Ghz ile başladı 3.4 Ghz ile tamamladı Opengl testi yaptım gene ekran kartı kullanımı %35 40 larda gezdi Gtx 460 ile aynı kefeye koydu

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Çekirdek hızınde bir problem yok, İşlemcin yani 7700HQ 4 Çekirdeği 3.4 Ghz hızında çalıştırıyor ve CineBench ilk testi çoklu çekirdek testidi, yani ısıdan veya başka bir şeyden CPU throttling yapmıyor sorunun yok burada. Diğer tüm dediklerimi aynen yaptın ve sonuç aynı ise yapacak bir şey kalmadı bilemiyorum bir sorunun var ama nedir çözemedin. Güç problemin olabilir ekran kartına giden güçte bir sorun olabilir. Servisi bir daha ziyaret et bence ve bunları söyle onların sorunu bulabilmesi gerek.

KS

Mertcan39

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
ugur.gozaydin' Alıntı:
Çekirdek hızınde bir problem yok, İşlemcin yani 7700HQ 4 Çekirdeği 3.4 Ghz hızında çalıştırıyor ve CineBench ilk testi çoklu çekirdek testidi, yani ısıdan veya başka bir şeyden CPU throttling yapmıyor sorunun yok burada. Diğer tüm dediklerimi aynen yaptın ve sonuç aynı ise yapacak bir şey kalmadı bilemiyorum bir sorunun var ama nedir çözemedin. Güç problemin olabilir ekran kartına giden güçte bir sorun olabilir. Servisi bir daha ziyaret et bence ve bunları söyle onların sorunu bulabilmesi gerek.

sorun nerede onu anlamadım :( kaspersky bitmek üzere şuan virüs bulamadı sanırım paketleyip göndermem lazım cihazı onlarında oyun kurup deneyeceğini sanmıyorum :(

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Mertcan39' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

sorun nerede onu anlamadım :( kaspersky bitmek üzere şuan virüs bulamadı

Güç problemin olabilir ekran kartına giden güçte bir sorun olabilir. Servisi bir daha ziyaret et bence ve bunları söyle onların sorunu bulabilmesi gerek.

KS

Mertcan39

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
ugur.gozaydin' Alıntı:
Mertcan39' Alıntı:
sorun nerede onu anlamadım :( kaspersky bitmek üzere şuan virüs bulamadı

Güç problemin olabilir ekran kartına giden güçte bir sorun olabilir. Servisi bir daha ziyaret et bence ve bunları söyle onların sorunu bulabilmesi gerek.

https://www.youtube.com/watch?v=pcKT_4uUz9o arkada kaspersky virüs taraması yapıyor oyun hdd de tek bir takılma yok donanımsal bir şey olsa burdada takılması gerekmez mi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Mertcan39' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

https://www.youtube.com/watch?v=pcKT_4uUz9o arkada kaspersky virüs taraması yapıyor oyun hdd de tek bir takılma yok donanımsal bir şey olsa burdada takılması gerekmez mi

Bak şimdi buda ayrı kafa karışıklığı anlamadım ki senin makine sürekli ters köşe yapıyor bana ::)azılımsal olsa format atmışsın düzelirdi ama bence sen yeniden UEFI bir format at kesin bakalım sorun nedir diye.

KS

Mertcan39

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
ugur.gozaydin' Alıntı:
Mertcan39' Alıntı:

Bak şimdi buda ayrı kafa karışıklığı anlamadım ki senin makine sürekli ters köşe yapıyor bana ::)azılımsal olsa format atmışsın düzelirdi ama bence sen yeniden UEFI bir format at kesin bakalım sorun nedir diye.

daha öncede burda konu açmıştım format at demiştiniz o zaman atmıştım işte ::) Rise Of The Tomb Raider-Gta v gibi oyunlarda sıfır sıkıntı ama geri kalan oyunlarda maşallah var oynatmıyor bu hafta bütlerim başlayacak ancak haftaya format deneyebilirim tekrar :( hdd yi biçimlendirmesem olur mu ?

KS

Mertcan39

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
ugur.gozaydin' Alıntı:
Başka bir çözüm bulursam yazarım, oyun odaklı bir sorun var anlam veremedim.

çok yardımcı oldunuz çok teşekkür ederim C yi temizleyip D ye dokunmadan bir format deniyorum şimdi D deki verileri alabilecek kapasitede bir aygıtım yok şuan

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
O HDD 'yi makineden sökebilir misiniz? Eğer anlıyorsanız bu işlerden bir sökün o HDD 'yi ve sadece SSD varken format atın ve o HDD 'yi hiç takmadan bir oyun kurun ve deneyin.

KS

Mertcan39

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
ugur.gozaydin' Alıntı:
O HDD 'yi makineden sökebilir misiniz? Eğer anlıyorsanız bu işlerden bir sökün o HDD 'yi ve sadece SSD varken format atın ve o HDD 'yi hiç takmadan bir oyun kurun ve deneyin.

kolay iş sökeyim. şimdi win 10 indiriyorum usb ye atıp hddnin fişini çıkartırım
kurulum bitmek üzere bakalım

Bu nasıl hdd kablosu ya

KS

Mertcan39

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
Bir şey farketmedi ?‍♂️ windowsun kurduğu nvidia 398.xx driverı ile denedim sonra silip en güncelini kurdum kasıyor steamı kaldırıp hdd yi taktım hdd den açtım gene kasıyor her türlü kasıyor lanet

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Çözülmediğine harbi hem şaşırdım hemde ben bile sinir yaptım bu nasıl iştir anlamadım. Sisteminde genel bir sorun yok parçalar eksiksiz ve tam olması gerektiği gibi, işlemci frekansları, sıcaklıklar, RAM kapasitesi, diskler ama nedense bu soruna sebep olabilecek bir şey gelmiyor aklıma.

KS

Mertcan39

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
ugur.gozaydin' Alıntı:
Çözülmediğine harbi hem şaşırdım hemde ben bile sinir yaptım bu nasıl iştir anlamadım. Sisteminde genel bir sorun yok parçalar eksiksiz ve tam olması gerektiği gibi, işlemci frekansları, sıcaklıklar, RAM kapasitesi, diskler ama nedense bu soruna sebep olabilecek bir şey gelmiyor aklıma.
Neyse hocam hayatım boyunca Gta V ve Rise of The Tomb Raider oynarım artık :) şaka bir yana hp diagnostic testi yapıyorum yarım saattir İşlemci hdd ram ekran kartı hepsi testlerden geçiyor ama bu soruna ne meal veriyor hala anlaşmış değilim nerede bir hata yanlış var :(

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Format denedik, sürücü güncellemesi vs. denedik, diskleri teker teker denedik ki zaten performans sorunu olduğunu sanmıyorum ama yinede bir teste sokalım onlarıda.

CrystalDiskMark ve CrystalDiskInfo yazılımlarını http://crystalmark.info/en/software/ bu sayfadan indirin ve kurun. Standart versiyonlar Mavi ve Yeşil olanlar. Sonra CrystalDiskMark çalıştırın ve disklere teker teker şu ayarlarda testler yapın. All yazısının yanındaki ayarlardan 5 - 1GiB - ve Diski seçin ve All yazısına tıklayın testin sonucunu paylaşın her disk için yapın. Sonra CrystalDiskInfo yazılımını açın ve disklerin genel durumuna bakalım buradan da. SS paylaşın CrystalDiskInfo yazılımında da.

KS

Mertcan39

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
ugur.gozaydin' Alıntı:
Format denedik, sürücü güncellemesi vs. denedik, diskleri teker teker denedik ki zaten performans sorunu olduğunu sanmıyorum ama yinede bir teste sokalım onlarıda.

CrystalDiskMark ve CrystalDiskInfo info yazılımlarını http://crystalmark.info/en/software/ bu sayfadan indirin ve kurun. Standart versiyonlar Mavi ve Yeşil olanlar. Sonra CrystalDiskMark çalıştırın ve disklere teker teker şu ayarlarda testler yapın. All yazısının yanındaki ayarlardan 5 - 1GiB - ve Diski seçin ve All yazısına tıklayın testin sonucunu paylaşın her disk için yapın. Sonra CrystalDiskInfo yazılımını açın ve disklerin genel durumuna bakalım buradan da. SS paylaşın CrystalDiskInfo yazılımında da.

deniyorum

HDD ölümü bana mı öyle geldi :D
Ssd

Hdd

Ssd

Hdd

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İkiside tam olması gerektiği gibi SSD markan LiteOn isimli bir firmanın ürünü ve firma 2300/900 MB/s bu değerleri alırsın demiş ama sen dahada üzerini almışsın ve HDD ise 5400 Rpm yani yavaş bir disk olduğundan hızı çok düşük bu yüzden ve Seagate bu disk için 140/120 MB/s alırsın demiş sen yine geçmişsin disklerinin sağlığı ve performansları çok iyi bu konudada bir sorun yok. Valla ben pes ettim ilk defa beni yıldıran bir sorun oldu :) sinir bozucu sen donanımlı bir PC tamircisine git bence sorun başka bir şey odaklı çıkacak muhtemelen bizim aklımıza helmeyen bir devre kartı bile olabilir.

KS

Mertcan39

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
ugur.gozaydin' Alıntı:
İkiside tam olması gerektiği gibi SSD markan LiteOn isimli bir firmanın ürünü ve firma 2300/900 MB/s bu değerleri alırsın demiş ama sen dahada üzerini almışsın ve HDD ise 5400 Rpm yani yavaş bir disk olduğundan hızı çok düşük bu yüzden ve Seagate bu disk için 140/120 MB/s alırsın demiş sen yine geçmişsin disklerinin sağlığı ve performansları çok iyi bu konudada bir sorun yok.

Teşekkürler hocam hakkını helal et istersen konuyu kapat bu alet beni yendi :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri