düşük gpu kullanımı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kadir Ayas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bilgisayarım 

İyi günler hocalarım. 2 ay önce linkteki laptopu aldım league of legends oynuyorum ve 90 fps civarında alıyorum bu değer bu sistem için bana düşük gibi geldi. Afterburner ile baktığımda gpu kullanımı %40 civarında seyrediyor, gpu sıcaklığı da 60-65 üzerini görmüyor, driverları daha önce farklı bir konu başlığında konuşmuştuk yani sistem tamamen güncel. Acaba bu normal mi? Farklı bir sıkıntı mı söz konusu?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
GPU kullanımı genel olarak düşük sanırım bu oyunda bazı oyunlar böyle maalesef buda onlardan birisi. https://www.youtube.com/watch?v=5A72i5YaZcE örnek bir video bu sistem sizin işlemcinizden düşük bir işlemciye sahip en yüksek ayarlarda 150 FPS ortalama alıyor yani sizin sistemde bir sorun var diyebiliriz. İşlemci sıcaklığınız nedir bakın ve cihazı fişteyken + Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güç Seçenekleri bu konumda Yüksek Performans yada Ryzen için bir plan varsa ikisinde de deneyin sonuca bakın.

KS

Kadir Ayas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
GPU kullanımı genel olarak düşük sanırım bu oyunda bazı oyunlar böyle maalesef buda onlardan birisi. https://www.youtube.com/watch?v=5A72i5YaZcE örnek bir video bu sistem sizin işlemcinizden düşük bir işlemciye sahip en yüksek ayarlarda 150 FPS ortalama alıyor yani sizin sistemde bir sorun var diyebiliriz. İşlemci sıcaklığınız nedir bakın ve cihazı fişteyken + Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güç Seçenekleri bu konumda Yüksek Performans yada Ryzen için bir plan varsa ikisinde de deneyin sonuca bakın.

Paylaştığınız videoda oyunun başında 150 fps değerleri görünüyor oyun ortasında harketlenmeler başlayınca düşüyor. Durum benim bilgisayarımda da aynı yani lol için bu fps değerleri normal. Söylediğiniz ayarı da yaptım tasarruf modundaymış 10 fps kadar yükseldi değerim. Teşekkür ederim. İyi günler dilerim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri