Düşük GPU Kullanımı

zSyredian

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selamlar. Bir süre elimdeki Casper model bir bilgisayarı kullanmak zorundayım. 

Pc: Casper Nirvana NB 15.6 A15HE

Oyunlarda bu cihazlın maksimum %40 Gpu kullanımına ulaştığını gördüm, bunu nasıl düzeltebilirim?

Bir diğer sorum ise bu bilgisayar ile Cities Skylines ve LoL oynayabilir miyim?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cihazı "Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri" ayarlarından maksimum performans ayarına alıp deneyin.

KS

zSyredian

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Cihazı "Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri" ayarlarından maksimum performans ayarına alıp deneyin.

Dengeli (Önerilen) yazıyor. Diğer seçenekler için tıkladığmda ise herhangi başka bir seçenek çikmıyor.
Bunun nedeni  nedir biliyor musunuz?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Laptop gibi cihazlar genelde daha düşük pil tüketmek için güç dengesini dengeli ayarda tutarlar. Cihazı prizde taktığınızda zaten o güç profili en yüksek performansa alınır ve buna bağlı GPU ve CPU birimleri daha yüksek güçler ile çalışır. Bu normal bir süreç bunda bir sorun yok. Siz prizde değilken de yüksek performans almak istiyorsanız verdiğim konumdan bu ayarı yüksek performans ayarına alın.

KS

zSyredian

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Laptop gibi cihazlar genelde daha düşük pil tüketmek için güç dengesini dengeli ayarda tutarlar. Cihazı prizde taktığınızda zaten o güç profili en yüksek performansa alınır ve buna bağlı GPU ve CPU birimleri daha yüksek güçler ile çalışır. Bu normal bir süreç bunda bir sorun yok. Siz prizde değilken de yüksek performans almak istiyorsanız verdiğim konumdan bu ayarı yüksek performans ayarına alın.

Ben zaten cihazı sürekli priz takılı kullanıyorum. Ona rağmen GPU kullanımım %40larda yardımcı olabilir misiniz

KS

zSyredian

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Verdiğim linkte güç ayarınız hangi ayarda?

Cihazı priz dışında kullanmıyorum. Dediğiniz kısma girdiğimde ise Dengeli önerilen seçili. Başka bir seçenek için tıkladığımdaysa herhangi başka bir seçenek çıkmıyor. GPU Kullanımım ise %40tan yukarıyı görmüyor sadece nadiren 1 saniyeliğine %100 oluyor ve hemen düşüyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Başlata CMD yazın ve Komut İstemini Yönetici olarak çalıştırın. Açılan pencereye powercfg -duplicatescheme e9a42b02-d5df-448d-aa00–03f14749eb61 bu koyu renkteki kodu yazın veya kopyalayın ve ENTER tuşuna basın. O güç ayarlarında Nihai performans modu ayarı aktif olacak bunu seçin ve böyle deneyin. Buda işe yaramaz ise alternatif başka şeyler önereceğim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri