Düşündüğüm 3070'li Sistem Nasıl ve Ne Önerirsiniz?

KS

emirhan-ozer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
Özetlersem aşağıdaki sistem GPU hariç önerebileceğim bir sistemdir.

İşlemci : AMD Ryzen™ 5 5600X MPK - 2.637 TL + SilverStone AR12-RGB Kule Tipi İşlemci Soğutucu - 286 TL = 2.923 TL

Anakart : 
  1. ASUS TUF Gaming B550-PLUS (WI-FI) - 1.546 TL - Aşağıdaki ASUS modellerden bir tık daha zayıf güce sahip ama ortalamanın üzerinde bir anakarttır her AMD işlemci ile çalışır OC yapabilir.
  2. Asus ROG Strix B550-F GAMING - 1.659 TL / Asus ROG Strix B550-A Gaming - 1.669 TL - Birebir aynı anakartlar renkleri farklı.
  3. MSI MAG B550 TOMAHAWK - 1.693 TL - 1 ve 2 numaralı anakartların güç olarak tam arasına giriyor. 
SSD : Team MP33 1TB 1800/1500MB/s NVMe PCIe M.2 SSD Disk - 850 TL hızlara takılmayın ürün kalitelidir ve performanslıdır. +100 TL küsür fark ile 1TB M.2 almış oluyorsunuz.

RAM : Apacer Nox RGB AH4U16G32C08YNBAA-2 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Gaming Ram (Bellek) - 689 TL - Ömür boyu garantili oldukça kaliteli F/P oranı yüksek bir bellektir.

Kasa : Corsair 4000D 2x12cm Fan - 669 TL + 1 fan önerisi yaparım aldığınızda.

PSU : 
  1. XPG Pylon 650W 80+ Bronze - 591 TL - 2 numaralı anakart ile uyumlu değildir. 3070 kartına kadar kullanılabilir.
  2. Cooler Master MWE V2 750W 80+ Bronze - 787 TL
  3. XPG Core Reactor 650W 80+ Gold - 829 TL - 3070 kartına kadar besleme yapabilir.
  4. FSP Hydro G Pro 750W 80+ Gold - 1.181 TL
Monitör:
  1. Monster Aryond A32 V1.1 2K 165Hz 1ms VA Panel - 2.660 TL
  2. LG 27'' 27GN800-B 144Hz 1ms 2K IPS Panel - 2.799 TL
  3. AOC Q27G2U 27" 1ms 144Hz 2K VA Panel - 2.799 TL
  4. Sizin bulduğunuz üründe F/P olarak iyi sayılır alınabilir.
Toplamda minimum 10.028 TL yapıyor. Maksimumda ise 10.904 TL yapıyor.

Uğuru Bey, öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Şu an sistem 9964 tl oldu.
Sizden tavsiye aldığım ve karar verdiklerim bunlar:

AMD Ryzen™ 5 5600X MPK - 2.637 TL + SilverStone AR12-RGB Kule Tipi İşlemci Soğutucu - 286 TL = 2.923 TL
ASUS TUF Gaming B550-PLUS (WI-FI) - 1.546 TL
Apacer Nox RGB AH4U16G32C08YNBAA-2 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Gaming Ram (Bellek) - 689 TL
XPG Pylon 650W 80+ Bronze - 591 TL
Team MP33 1TB 1800/1500MB/s NVMe PCIe M.2 SSD Disk - 850 TL
Apacer Nox RGB AH4U16G32C08YNBAA-2 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Gaming Ram (Bellek) - 689 TL

Ama birkaç sorum olacaktı. Hiç ismini duymadığım markalar yer alıyor. Ram, kasa ve ssd'de olduğu gibi. Bunlar hakkında yorumunuz nedir? Bir de kasa fiyatı eski haline döndü. Bu fiyata en iyi kasa bu mu sizce? Çünkü ekstra fan da almam gerekiyor. Ama siz bu kaliteli soğutması da iyi diyorsanız bunu alacağım.
 Cidden çok teşekkür ederim ana kartı vs her şeyi değiştirdim. Fikir verdiğiniz için teşekkürler.

ugur.gozaydin' Alıntı:
Kasada 2 fan var siz 1 adet daha alacaksınız fiyat çok iyi alın geçin kasayı.

Team MP33 1TB 1800/1500MB/s NVMe PCIe M.2 SSD Disk - 850 TL hızlara takılmayın ürün kalitelidir ve performanslıdır. +100 TL küsür fark ile 1TB M.2 almış oluyorsunuz.

Apacer Nox RGB AH4U16G32C08YNBAA-2 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 Gaming Ram (Bellek) - 689 TL - Ömür boyu garantili oldukça kaliteli F/P oranı yüksek bir bellektir.

Kasa dahil ekstra fan 1 önerisi yapacağım toplamda burası 2300 TL küsür yapıyor.

Birde SSD hızı bana sorun yaşatır mı?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
TEAM markası oldukça kaliteli RAM, SSD gibi çözümler üreten köklü ve kaliteli ürünlere sahip bir markadır şüpheniz olmasın. Zaten her durumda SATA SSD Diskin en az 3 katı performansınız var gidip aynı paraya 500GB disk almanın hiçbir mantığı yok. Zaten önerdiğim disk kaliteli bir disk sorun yaşlamazsınız.

Apacer markası Tayvan merkezli yine F/P kaliteli bileşenler üreten bir markadır ki önerdiğim bellek zaten dediğim gibi ömür boyu garantili Samsung yongaları kullanan bir üründür şüpheniz olmasın üründen.

XPG markası yine oldukça kaliteli bileşenler üreten çok iyi bir markadır ki zaten marka aslında ADATA markasının bir alt markasıdır ki ADATA markası yarı iletken pazarında az sayıda olan söz sahibi firmalardan birisidir. Ayrıca önerdiğim PSU ürünü 8 aşamalı akım koruması olan çok kaliteli bir PSU ürünüdür ki aşırı pahalı PSU modellerinde bile 5-6 aşamalı koruma sunulur. Ayrıca PSU içindeki kapasitör ve kondansatör gibi önemli bileşenler sektörde en kaliteli olarak kabul gören Japan malıdır. Ayrıca ürün 3 yıl garantilidir ürünü aldığınızda XPG 'nin verdiğim sitesinden ürününüzü kaydolup +1 yıl için kayıt etmeyi unutmayın.

Kasa olarak o fiyata gerçekten iyi diyebileceğim kaliteli diyebileceğim 2 bilemediniz 3 kasa var piyasada. Ama zaten o kasayı artık geçin fiyatı arttı. XPG Invader alabilirsiniz aynı kaliteyi sunana başka bir kasadır kendisi. XPG INVADER - 459 TL burada indirimdeymiş. Kasa ile birlikte 2 fan geliyor onları öne takarsınız ve arkası için ekstra olarak Arctic F12 120mm PWM Fan - 61 TL bu yada RGB olsun derseniz Aerocool Astro12 12cm ARGB Adreslenebilir RGB LED Kasa Fanı (AE-CFASTR12) - 85 TL bu fanı alabilirsiniz.

KS

emirhan-ozer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
TEAM markası oldukça kaliteli RAM, SSD gibi çözümler üreten köklü ve kaliteli ürünlere sahip bir markadır şüpheniz olmasın. Zaten her durumda SATA SSD Diskin en az 3 katı performansınız var gidip aynı paraya 500GB disk almanın hiçbir mantığı yok. Zaten önerdiğim disk kaliteli bir disk sorun yaşlamazsınız.

Apacer markası Tayvan merkezli yine F/P kaliteli bileşenler üreten bir markadır ki önerdiğim bellek zaten dediğim gibi ömür boyu garantili Samsung yongaları kullanan bir üründür şüpheniz olmasın üründen.

XPG markası yine oldukça kaliteli bileşenler üreten çok iyi bir markadır ki zaten marka aslında ADATA markasının bir alt markasıdır ki ADATA markası yarı iletken pazarında az sayıda olan söz sahibi firmalardan birisidir. Ayrıca önerdiğim PSU ürünü 8 aşamalı akım koruması olan çok kaliteli bir PSU ürünüdür ki aşırı pahalı PSU modellerinde bile 5-6 aşamalı koruma sunulur. Ayrıca PSU içindeki kapasitör ve kondansatör gibi önemli bileşenler sektörde en kaliteli olarak kabul gören Japan malıdır. Ayrıca ürün 3 yıl garantilidir ürünü aldığınızda XPG 'nin verdiğim sitesinden ürününüzü kaydolup +1 yıl için kayıt etmeyi unutmayın.

Kasa olarak o fiyata gerçekten iyi diyebileceğim kaliteli diyebileceğim 2 bilemediniz 3 kasa var piyasada. Ama zaten o kasayı artık geçin fiyatı arttı. XPG Invader alabilirsiniz aynı kaliteyi sunana başka bir kasadır kendisi. XPG INVADER - 459 TL burada indirimdeymiş. Kasa ile birlikte 2 fan geliyor onları öne takarsınız ve arkası için ekstra olarak Arctic F12 120mm PWM Fan - 61 TL bu yada RGB olsun derseniz Aerocool Astro12 12cm ARGB Adreslenebilir RGB LED Kasa Fanı (AE-CFASTR12) - 85 TL bu fanı alabilirsiniz.

Asus Tuf B550M-PLUS ile B550-PLUS farkı nedir? arada fiyat farkı var o yüzden sordum.
İşlemciyi aldım. ryzen 5 5600x
Monitörü aldım viewsonic vx2758-2kp-mhd
anakartı aldım asus tuf b550-plus wifi

şimdi diğer ürünlere bakıyorum. işlemci soğutucusunu da alacağım

Bir de fan rpm hızı önemli mi? Daha yüksek rpm'li bir şey almak daha mı iyi? 
https://www.epey.com/power-supply-p...te_thermaltake-tr2-s-650w_aerocool-aero-650w/ şöyle bir karşılaştırma var. Burada daha
kalitelidir bu dediğiniz bir ürün yoksa XPG'yi alacağım.

RAM için ise 3600mhz cl16 buldum ama fiyatı daha düşer mi ve almak ne kadar mantıklı bilmiyorum https://www.incehesap.com/corsair-v...-ram-fiyati-48617/?ref=go&utm_source=epey.com

Bu tüm önerdiğiniz parçalar anakart ekran kartı ram vs kasa içerisine sığar mi? Cidden hiç anlamıyorum o yüzden soruyorum.

KS

emirhan-ozer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
emirhan-ozer' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Asus Tuf B550M-PLUS ile B550-PLUS farkı nedir? arada fiyat farkı var o yüzden sordum.[/font]
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]İşlemciyi aldım. ryzen 5 5600x[/font]
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]Monitörü aldım viewsonic vx2758-2kp-mhd[/font]
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]anakartı aldım asus tuf b550-plus wifi[/font]

[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]şimdi diğer ürünlere bakıyorum. işlemci soğutucusunu da alacağım[/font]

Bir de fan rpm hızı önemli mi? Daha yüksek rpm'li bir şey almak daha mı iyi? 
https://www.epey.com/power-supply-p...te_thermaltake-tr2-s-650w_aerocool-aero-650w/ şöyle bir karşılaştırma var. Burada daha
kalitelidir bu dediğiniz bir ürün yoksa XPG'yi alacağım.

RAM için ise 3600mhz cl16 buldum ama fiyatı daha düşer mi ve almak ne kadar mantıklı bilmiyorum https://www.incehesap.com/corsair-v...-ram-fiyati-48617/?ref=go&utm_source=epey.com

Bu tüm önerdiğiniz parçalar anakart ekran kartı ram vs kasa içerisine sığar mi? Cidden hiç anlamıyorum o yüzden soruyorum.

Güncel

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Aynı anakartlar birisi büyük model birisi küçük model ama önerdiğim model indirimdeydi birde WiFi modeli o yüzden kaçmaz bir üründür. Almışsınız zaten.

Fanın kasadaki fanların CFM yani ne kadar fazla hava aktarabildiği değeri önemlidir. RPM önemsiz bir değer. 35CFM üzeri her fan kasa için uygundur ne kadar yüksek o kadar iyidir. Önerdiğim fanlardan RGB olmayanı 53 CFM diğeri yani RGB olan 42 CFM değerinde. Eğer bir tık daha çıkarım RGB olsun ve CFM değeri yüksek olsun dersen COOLER MASTER SickleFlow 120 ARGB 3IN1 120mm Fan (3 lü Paket,RGB Kontrolcülü) - 339 TL bu fan kiti indirimde. 62 CFM değeri var.

PSU olarak önerdiğim XPG ürünü çok daha iyi ve kalitelidir. O listenizdeki PSU ürünlerinden Aerocool üründe XPG gibi kaliteli bileşenlerden oluşan bir PSU ama akım koruma sayısı XPG de 8 iken o listedeki ürünlerde tüm ürünlerde 5 adet. Yani XPG ürünü her anlamda o listedeki ürünlerden iyi alabilirsiniz.

RAM güzel fiyatta alabilirsiniz 3600MHz CL16 iyi bir değerdir.

Önerdiğim kasalardan XPG INVADER modeli oldukça büyük bir kasadır.

47cm - 20.6cm - 48.2cm ölçülerinde + 17cm kule tipi hava soğutma desteği var ki bu yükseklikte soğutucu yok gibi bir şey + 120/240/360mm sıvı soğutma desteği var ki buda çok iyi + 40cm ekran kartı desteği var ki bu uzunlukta ekran kartı yok. Oldukça iyi bir kasa yani rahat olun.

KS

emirhan-ozer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
Aynı anakartlar birisi büyük model birisi küçük model ama önerdiğim model indirimdeydi birde WiFi modeli o yüzden kaçmaz bir üründür. Almışsınız zaten.

Fanın kasadaki fanların CFM yani ne kadar fazla hava aktarabildiği değeri önemlidir. RPM önemsiz bir değer. 35CFM üzeri her fan kasa için uygundur ne kadar yüksek o kadar iyidir. Önerdiğim fanlardan RGB olmayanı 53 CFM diğeri yani RGB olan 42 CFM değerinde. Eğer bir tık daha çıkarım RGB olsun ve CFM değeri yüksek olsun dersen COOLER MASTER SickleFlow 120 ARGB 3IN1 120mm Fan (3 lü Paket,RGB Kontrolcülü) - 339 TL bu fan kiti indirimde. 62 CFM değeri var.

PSU olarak önerdiğim XPG ürünü çok daha iyi ve kalitelidir. O listenizdeki PSU ürünlerinden Aerocool üründe XPG gibi kaliteli bileşenlerden oluşan bir PSU ama akım koruma sayısı XPG de 8 iken o listedeki ürünlerde tüm ürünlerde 5 adet. Yani XPG ürünü her anlamda o listedeki ürünlerden iyi alabilirsiniz.

RAM güzel fiyatta alabilirsiniz 3600MHz CL16 iyi bir değerdir.

Önerdiğim kasalardan XPG INVADER modeli oldukça büyük bir kasadır.

47cm - 20.6cm - 48.2cm ölçülerinde + 17cm kule tipi hava soğutma desteği var ki bu yükseklikte soğutucu yok gibi bir şey + 120/240/360mm sıvı soğutma desteği var ki buda çok iyi + 40cm ekran kartı desteği var ki bu uzunlukta ekran kartı yok. Oldukça iyi bir kasa yani rahat olun.

Peki fiyatlar sizce ne olur? Ben şimdiden topluyorum sistemi. Kasa, ram vs için biraz bekleyip indirim kovalamak mı mantıklı yoksa şimdiden çoğu şeyi almak mı? Çünkü dolar biraz kıpırdansa her ürüne 100tl zam geliyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ben hiçbir şekilde bekleme taraftarı değilim. Bütçende sorun yoksa ihtiyacın varsa beklemenin en azından bizim ülkemizde pek bir karşılığı olmuyor kanaatindeyim. Kasa işi biraz kişisel bir zevk olduğundan onda beklemek yada beklememek size kalmış. RAM için fiyat güzel ama bir sonraki hafta incehesap indirimlerinde belki iyi bir belle indirime girebilir. Kingston 16GB(2x8) HyperX Fury RGB 3600mhz CL17 DDR4 Ram (HX436C17FB3AK2/16) - 945 TL ayrıca +46 TL fazlasına +CL daha kötü ama RGB bellek alabilirsiniz karar sizin.

KS

emirhan-ozer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ben hiçbir şekilde bekleme taraftarı değilim. Bütçende sorun yoksa ihtiyacın varsa beklemenin en azından bizim ülkemizde pek bir karşılığı olmuyor kanaatindeyim. Kasa işi biraz kişisel bir zevk olduğundan onda beklemek yada beklememek size kalmış. RAM için fiyat güzel ama bir sonraki hafta incehesap indirimlerinde belki iyi bir belle indirime girebilir. Kingston 16GB(2x8) HyperX Fury RGB 3600mhz CL17 DDR4 Ram (HX436C17FB3AK2/16) - 945 TL ayrıca +46 TL fazlasına +CL daha kötü ama RGB bellek alabilirsiniz karar sizin.

Uğur Bey PSU'yu da dediğiniz gibi aldım. Sizin dediğiniz haricinde bir şey almadım. Şu an ram ve ssd kaldı. Corsair 3600mhz cl16 kafama çok yattı. Fiyatı da çok uygun. anakartıma ve kasama uyumlu mudur?
https://www.incehesap.com/corsair-v...-ram-fiyati-48617/?ref=go&utm_source=epey.com

KS

emirhan-ozer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
Uyumlu olmasa uyarırdım sizi. Sorun yok sistemde ne konuştuysak uyumlu.

[font="Open Sans", sans-serif]Uğur Bey tüm tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim cidden. Zaman ayırdınız, uğraştınız... Bir sorum var diyelim ama hızlı cevap almam gerekiyor. Size forumdan özel mesaj atsam veya twitter'dan ulaşsam sizin için sorun olur mu?[/font]

KS

emirhan-ozer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
Uyumlu olmasa uyarırdım sizi. Sorun yok sistemde ne konuştuysak uyumlu.

Hocam Corsair ram'e baktım asus sitesinden uyumlu değil diyor ama. Yani desteklenenler arasında yok. Siparişi iptal edeyim mi?

TkyBKM.jpg
[/url][/img]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Hiçbir anakart firmasında 100% tüm ürünler listelerinde olmaz. Sadece bir markada tek bir frekansta bile en az 5 adet RAM var. Örnek olarak Corsair markasının LPX serisinde 3600MHz bellek olarka CL14 ile 20 arasında bir sürü bellek var. Yani o anakart listelerine bakıp RAM seçimi yapmanın pek mantığı yok yanıltıcı olur. Kalsın iptal etmeye gerek yok.

KS

emirhan-ozer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
Hiçbir anakart firmasında 100% tüm ürünler listelerinde olmaz. Sadece bir markada tek bir frekansta bile en az 5 adet RAM var. Örnek olarak Corsair markasının LPX serisinde 3600MHz bellek olarka CL14 ile 20 arasında bir sürü bellek var. Yani o anakart listelerine bakıp RAM seçimi yapmanın pek mantığı yok yanıltıcı olur. Kalsın iptal etmeye gerek yok.

Hocam siz bana bunu önermiştiniz. https://www.teknobiyotik.com/silver...-kule-tipi-islemci-sogutucu-sst-ar12-rgb.html

Bu tip şeyler de var.
https://www.hepsiburada.com/snowman...ntent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=0.81

https://urun.n11.com/sogutucu-ve-fa...MIyre82PWN6gIVle7tCh1upQdmEAYYASABEgJfCfD_BwE

Bunu önermenizin sebebi nedir? Yine de sizin dediğiniz alınmalı mı?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri