Egzoz Fanı Ve İşlemci Soğutucusu

Nazmi.n

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Beyler ben Cooler Master MasterFan MF120 Halo ARGB alıcam egzoz fanı alıcam ve yanına ARCTIC Freezer 34 eSports DUO işlemci soğutucusu alıcam fakat aklıma takılan bir soru var. İşlemci soğutucusu alınca egzoz fanına yer kalır mı diye merak ettim. Kasa modelim Cooler Master CMP510 Mid Tower. Bu fotoğrafta yer kalır mı diye merak ettiğim yer burası
1681308172422.png

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Kalır , niye kalmasın. Soğutucu fanla sıfıra sıfır gelecek kadar geniş değil.

KS

Nazmi.n

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Kalır , niye kalmasın. Soğutucu fanla sıfıra sıfır gelecek kadar geniş değil.
Tamamdır teşekkür ederim. Birde son bir sorum var egzoz fanı alınca çalışması için ayrı kontrolcü lazım değil demi yani kontrolcü sadece RGB için işe yarıyor

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Tamamdır teşekkür ederim. Birde son bir sorum var egzoz fanı alınca çalışması için ayrı kontrolcü lazım değil demi yani kontrolcü sadece RGB için işe yarıyor
RGB İçinde olabilir , ARGB içinde olabilir veya sadece hızı ayarlamak içinde olabilir. Değişebiliyor diye biliyorum.

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
1. Olarak fanı kontrol etmek için kontrolcüye ihtiyacınız var. Fanın 3 veya 4 pinli kablosunu kullanırsın. Bu kabloyu takmazsan fan dönmez. 2. Olarak ışıkları kontrol etmek için kontrolcüye ihtiyacın var. Kasadaki kontrolcü Argb yani 3 pinli ise o kontrolcüye takarsınız ve kontrol edersiniz. Ama kasa kontrolcüsü Rgb ise (4pin) Argb fanınız için yeni kontrolcü almanız gerekir. Diğer fanlar ile senkronize kullanamazsınız. Sadece fan kablosunu bağlarsanız fan döner ışık yanmaz, sadece ışık güç kablosunu bağlarsanız (argb-rgb) ışık yanar, fan dönmez.

+Sizin kontrolcü eğer dediğiniz gibi Argb kontrolcü ise ve boş port var ise yeni fanınızı takarsınız ve ışığı yanar, dönmez. Diğer fanların gücü nerden aldığına bakın.
Ama onsuz da fan çalışır yani

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Bilmiyorum. Ucuz 50TL ye öylesine fan almıştım sadece , kullanmıyorum zaten.
Hocam seninki rainbowdur, ışığı sabit olanlardan. Onlarda ayrı rgb-argb kablosu yok, kontrol edilmiyor. Fanın güç kablosundan elektrik alıyor. Anakarta bağlayınca tam hızla dönmediği sürece ışıkları yanmaz veya az yanar, güç yetmez çünkü ledlere. Molexden psuya bağlayınca tam hız döndüğünden ışıklar hep yanar. Bende baya bir süre kullandıydım o fanlardan.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Hocam seninki rainbowdur, ışığı sabit olanlardan. Onlarda ayrı rgb-argb kablosu yok, kontrol edilmiyor. Fanın güç kablosundan elektrik alıyor. Anakarta bağlayınca tam hızla dönmediği sürece ışıkları yanmaz veya az yanar, güç yetmez çünkü ledlere. Molexden psuya bağlayınca tam hız döndüğünden ışıklar hep yanar. Bende baya bir süre kullandıydım o fanlardan.
Evet dediğiniz gibi oluyor. Bir an nedense karıştırdım. Sadece anakarta bağlayınca yavaş ve ışıksız çalışıyor.

KS

Nazmi.n

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Peki başka nasıl fan önerirsin 120mm lik

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Peki başka nasıl fan önerirsin 120mm lik
Sizin baktığınız Halo'nun 3lü seti iyi gibi ama sizin kasadaki kontrolcüye dair birşey bulamadım. Resim atarsanız inceleyebilirim. Halo seti ile kontrolcü geliyor ama tuşlu, renk değiştirmek için kasayı açıp değiştirmeniz gerekir.

KS

Nazmi.n

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Sizin baktığınız Halo'nun 3lü seti iyi gibi ama sizin kasadaki kontrolcüye dair birşey bulamadım. Resim atarsanız inceleyebilirim. Halo seti ile kontrolcü geliyor ama tuşlu, renk değiştirmek için kasayı açıp değiştirmeniz gerekir.

Ben sadece fanı almak istiyorum kontrolcüsüz ama çalışır mı diye merak ediyorum sadece şimdilik RGB ye gerek yok

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Ben sadece fanı almak istiyorum kontrolcüsüz ama çalışır mı diye merak ediyorum sadece şimdilik RGB ye gerek yok
Diğer fanlar gücü nerden alıyor bilmiyorum ona bakmanız lazım. Onlar kontrolcüye bile bağlı olsa anakarta takarsınız illa dönsün istiyorsanız. Ben daha fazla bişey diyemem, kasayı açın fanlardan 2 şer kablo çıkacaktır onları takip edin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri