Ekran aniden gidiyor ve gelmiyor

KS

Checo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
O kadar ısınması kasa hava akışı kötü değilse olmamalı sisteminizi kasanızı tam marka modelleriyle yazın sıfır veya ikinci el durumunu da paylaşın ve size önerdiğim şekilde yaptınız mı herhangi bir sorun oluyor mu eskisi gibi ekran kararma görüntü yok ses var gibisinden ?
Hocam pcyi tekrar açtığımda ekran kartının giriş bağlantısının orda kırmızı ışıl yanıyordu görüntü gelmedi güç kaynağının şalterini aç kapa yapmıştım ondan olabilir mi (pc kapalıyken yaptım)

Canbulu2123

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
286
Ondan olacağını sanmıyorum hocam her pcyi kapattığımda şalteri ben de kapatıyorum bı sorun yok.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Hocam ekran gidiyor hala ama ısındığı için olabilir kasa msi gungnir 110r 4 fan harici üste de 2 adet fan taktım tüm ürünler 0 bizzat aldım
O ısınmadan sorun olmaz tüm sisteminizi yazmanızı söylemiştim marka model olarak hangi donanım birimleri ve bileşenlerle kullanıyorsunuz monitör ve çözünürlüklere kadar ve sanki yazılımsal bir sorun var doğru şekilde yapmıyor olabilirsiniz

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
Hocam aynı sorunu yaşadım ben de 3 4 kez Fenomend hocamla çözdük gibi duruyor. Kullandıkça göreceğim. Benim önerim fastbootu kapatmanız olurdu. Biostan da kapatın. WHQL driverlar kullanmaya özen gösterin.
Dedikleriniz en genel çözümlerden ve işe yarama oranları yüksek.

Canbulu2123

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
286
Tamamdır özen gösteririm bundan sonra.

KS

Checo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Ondan olacağını sanmıyorum hocam her pcyi kapattığımda şalteri ben de kapatıyorum bı sorun yok.
Affedersiniz ama kabloları biraz bok gibi takmışım ekran kartının ondan olabilir mi tüm bu sorunlar

KS

Checo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Affedersiniz ama kabloları biraz bok gibi takmışım ekran kartının ondan olabilir mi tüm bu sorunlar
Evet sanırsam bu çünkü pcyi açtığımda driver indirmemi istemedi direkt tanıdı kartı ben malım arkadaşlar hepinize tek tek teşekkürler KDMDLJXLSSKSM Meşgul ettiğim için özür dilerim :( iyi forumlar başka hatalar olursa yazarım

KS

Checo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
O ısınmadan sorun olmaz tüm sisteminizi yazmanızı söylemiştim marka model olarak hangi donanım birimleri ve bileşenlerle kullanıyorsunuz monitör ve çözünürlüklere kadar ve sanki yazılımsal bir sorun var doğru şekilde yapmıyor olabilirsiniz
Hocam kablolarda 4 pini tam takamamışım sorun orda sanırım tekrar taktım açtım sorunsuz şuan

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Hocam kablolarda 4 pini tam takamamışım sorun orda sanırım tekrar taktım açtım sorunsuz şuan
Tamam 22.5.1 recommended whql sürücü de kalın taki yeni sunulan sürücü de recommended whql yazıyorsa onu manuel indirip kurun dediğim amd temizleme programıyla temizleyip yapın. Bir de otomatik sürücü indirme kapalı olsun ve önerilen seçili olsun. iyi akşamlar sorunsuz kullanımlar dilerim.

KS

Checo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Tamam 22.5.1 recommended whql sürücü de kalın taki yeni sunulan sürücü de recommended whql yazıyorsa onu manuel indirip kurun dediğim amd temizleme programıyla temizleyip yapın. Bir de otomatik sürücü indirme kapalı olsun ve önerilen seçili olsun. iyi akşamlar sorunsuz kullanımlar dilerim.
Hocam ısınma sorunu devam ediyor ya oyunu açtığımda tekrar 80 dereceleri görüyorum

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Hocam ısınma sorunu devam ediyor ya oyunu açtığımda tekrar 80 dereceleri görüyorum
Önü mesh olmayan modelse ısınabilir ama fanlarınız doğru şekilde takılı mı ? içeriye verecek içeri dışarıya verecek dışarı konumda mı?
Ekran kartı fan ayarlarına manuel bir şekilde afterburner tarzı programlarla müdahale ediyor musunuz?
Başka oyunlarda deneyip söyleme şansınız var mı ?
En son işlemci marka model takılı soğutucu ve sıcaklığı nedir aynı oyunda ve farklı oyunlarda?

KS

Checo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Önü mesh olmayan modelse ısınabilir ama fanlarınız doğru şekilde takılı mı ? içeriye verecek içeri dışarıya verecek dışarı konumda mı?
Ekran kartı fan ayarlarına manuel bir şekilde afterburner tarzı programlarla müdahale ediyor musunuz?
Başka oyunlarda deneyip söyleme şansınız var mı ?
En son işlemci marka model takılı soğutucu ve sıcaklığı nedir aynı oyunda ve farklı oyunlarda?
Hocam fanlar doğru takılı işlemci amd ryzen 5 5600 kasa önü mesh değil çıkartınca ön plakayı sıcaklık sorunu da çözüldü

Canbulu2123

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
286
Hocam :D yine yaşadım ben bu sorunu ya az önce. Ne güzel kullanıyorduk bi rahat dur ya.

Canbulu2123

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
286
IMG_20221007_212316_136.jpg

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Hocam fanlar doğru takılı işlemci amd ryzen 5 5600 kasa önü mesh değil çıkartınca ön plakayı sıcaklık sorunu da çözüldü
tamam kasa iyi hava almıyor mesh olmayan kasalarda iç alanda boşluklar az olunca daha kötü sonuçlanabiliyor. İçeriye daha çok soğuk hava girsin diye daha çok fan takmak bazı kasalarda sorun çözmek yerine sorun oluşturuyor egzoz fan tek başına ısıyı ya da havayı dışarı tahliye edemeyince boğucu bir ortam oluşuyor bu ortamda donanımlar daha sıcak çalışıyor.

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Hocam :D yine yaşadım ben bu sorunu ya az önce. Ne güzel kullanıyorduk bi rahat dur ya.
Yeni sürücü yazılımı çıkmış ben anladım gidip bakınca gördüm. Amd bir sürücü ne kadar kararlı çalışsa da yeni bir sürücü çıktımı kararlı sürücü bazen sorun yaratabiliyor uzun süre kullanınca uzmanı oluyorsun bende ne zaman yapsa genelde yeni sürücü çıktığı hafta olurdu sen kullan eğer sorun devam ederse amd temizleme aracıyla sürücünü silip yeni en güncel sürücüyü yükleyip dene anlattığım şekilde ve programdan önerilen seçip otomatik kurma indirme kapalı olsun.

Canbulu2123

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
286
Driverlar silinmiş şu an en yenisini indireceğim şimdi. Fakat sorunun googleda olduğunu da belirtmek isterim. Herhangi bir yük binmedi yani ekran kartına.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri