Ekran Gelmiyor

ahmethann

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhaba arkadaşlar,

Ablamin eski bilgisayarini buldum. internete bağlanmiyordu diye depoya koymuslar driver yukleyince bağlandi. win 8.1 yukluydu kasiyor diye win 7 kurdum bir cok driver sorunu cikti. hepsini kurdum. hersey guzeldi ekran karti driverinida kurunca baya bir hizlandi.

2 gun once çok Isınmıştı kendini kapatti. acmaya calisinca acilmadi sogumasini bekledim yine acilmadi. internetten arastirdim ekran kartinda sorun olabilir diye isitmayi, parcalari cikarip takmayi denedim. hic biri sonuc vermedi. en son biosa girmeyi denedim girdi, sonra format atmak aklima geldi. format atinca calisti. yeniden driverler v.s ugrastim.

Bu aksam yine sicaklikdan kapandi. yine bios a giriyor. flashi bootda 1. siraya koyuyor acinca kurulum ekranida geliyor. format haric cozum icin yardimci olursaniz sevirim.

Teşekkür ederim.

Moderatörün son düzenlenenleri:

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283
Crystal Disk Info ve Crystal Disk Mark ile disk sağlığınızı kontrol edin. HDTune ile hata taraması yapın. Farklı şeylerden boot edebiliyor olmanız ve format ile çalışması bende disk konusunda şüphe oluşturdu.

Ayrıca çok ısınmıştı demişsiniz. Yükteki sıcaklık değerleriniz nedir? Soğutmadan kastınız soğutma blokları ise söktükten sonra macun değiştirdiniz mi? Değiştirdiyseniz kalteli bir macun mu kullandınız?

KS

ahmethann

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Crystal Disk Info ve Crystal Disk Mark ile disk sağlığınızı kontrol edin. HDTune ile hata taraması yapın. Farklı şeylerden boot edebiliyor olmanız ve format ile çalışması bende disk konusunda şüphe oluşturdu.

Ayrıca çok ısınmıştı demişsiniz. Yükteki sıcaklık değerleriniz nedir? Soğutmadan kastınız soğutma blokları ise söktükten sonra macun değiştirdiniz mi? Değiştirdiyseniz kalteli bir macun mu kullandınız?
Sicaklik degerlerini bilmiyorum ama tekrar actigimda sicaklik uyarisi vermisti.

sogutmakdan kast ettiğim beklemek.

fanlari temizlemeye calistim fakat kuvuk tornavida bulamadım

KS

ahmethann

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1

Bilgisayar acilmadan bunlari nasil yapabilirim. Baska bi sistememi takip deniyim.

AranelCiryatan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
159
ısınma sorunu varsa öncelikle bir onu giderin bence. fanları temizleyin. Bu şekilde devamlı denemek sonuç vermeyecektir. Isınma sorunu giderildikten sonra temiz bir kurulum yapıp sonra @Androeat 'ın dediği gibi HDD test edin.

KS

ahmethann

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
IMG_20220714_120919.jpg

benchmark testinde hata verdi 3-4 kez denedim.
crystal disk infoda c5 hatasi var sadece
error scanda hepsi yeşil
programi ilk actigimda sicaklik 41 dereceydi.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ürünün yedek sektörleri bitmiş ve artık uyarı vermeye başlamış. Yazma işlemlerinde direkt hata veriyor disk. Birde ara yüz hataları almışsınız. Sorununuz neyse disk odaklı görünüyor.

KS

ahmethann

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
onerebilceginiz bi hardisk veya ssd varmi.
bilgisayar baya ssd takmak ne kadar mantikli olur?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri