Ekran kapanıyor fakat kasa hala çalışmaya devam ediyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sisteminiz çok güçlü değil 280W maksimum harcayabileceği güç değeri ki ben 16 GB RAM ve sıvı soğutma takılı halde hesapladım yani 270W 'a düşebiliriz. Yani size OC payınıda göz önüne alırsak 300W verebilen bir PSU fazlasıyla yeterli olur.

PSU 'nuz kötü bir çin malıymış. Sorun kesinlikle odur, markayı sormamıştım önce onu sorsaydım bu kadar uzamazdı benim hatam.

Aşağıda size 3 sınıf kalitede uzun ömürlü PSU önerdim hangisini tercih ederseniz.

Kalite 1;
  1. FSP 600W Hydro 80+ Bronz - 434,95 TL - 552W güç verebiliyor. ( Kapasitör markasını bulamadım ama Dünyadaki en büyük PSU üreticilerinin başlarında gelir bu Hydro serisi zaten efsane kalitededir ve pek çok markanın PSU 'larını bu firma dizayn eder. Yani muhtemelen Japon malı Kapasitörler vardır. )
Kalite 2;
  1. SilverStone 600W Strider Essential 80+ - 390,72 TL - 552W güç verebiliyor. ( Japon malı Kapasitörlere sahip. )
  2. SilverStone 700W Strider Essential 80+ - 434,95 TL - 648W güç verebiliyor. ( Japon malı Kapasitörlere sahip. )
Kalite 3;
  1. High Power 500W ECO 80+ Bronz - 279,37 TL - 456W güç verebiliyor.  ( Tavyan malı Kapasitörlere sahip. )
  2. SilverStone 500W Strider 80+ - 320,65 TL - 456W güç verebiliyor. ( Tavyan malı Kapasitörlere sahip. )
  3. High Power 600W ECO 80+ Bronz - 342,77 TL - 552W güç verebiliyor. Tavyan malı Kapasitörlere sahip. )

Hepsi kaliteli ürünler pişman etmezler en iyiden başlayarak sıraladım. Kapasitör kalitesi bir PSU 'nun ömrünü tanımlayan en büyük etmenlerin başında gelir. Japon malı en iyisidir sonra Tayvan malı ve sonra diğer 3. sınıf ürünler gelir ki ben 3. sınıf ürünleri genelde çok çok ucuz bir ürün istenmediği sürece önermem. Ben olsam FSP yada Kalite 2 'de olan Silver Stone ürünlerden birisini tercih ederdim.

KS

gorkemadagulu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hocam valla hiç araştırmadım ben bu güç kaynağı markalarını cahilliğime geldi yaptık bir salaklık bundan sonra dediğiniz markalardan şaşmam yeni makina toplucaklarada öneririm.

hocam bilgilendirmen için çok teşekkür ederim , ayrıntılı bir şekilde bahsetmişsin hepsinden de tek sıkıntı bunların vatan bilgisayarda olmaması , para iadesi alabilirsem ilk attığınız ürünü alıcam direkt olarak alamazsam da vatan bilgisayarda bunu buldum, https://www.vatanbilgisayar.com/fsp-hyper-500-serisi-500w-guc-kaynagi.html uygun derseniz para iadesi olmazsa üzerine nakit koyarak alabilirim hocam

KS

gorkemadagulu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
tamamdır hocam olmadı değişim ya da üzerine verme olmazsa bütçeyi biraz daha yükseltirim zorlarsam

önermiş olduğunuz bu SilverStone 600W Strider Essential Serisi 80+ Güç Kaynağını alıcam hocam bunda karar kıldım

siz ne düşüyorsunuz bu konuda coolor master mwe 80+ 550w mı ? yoksa bu mu SilverStone 600W Strider Essential Serisi 80+

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri