Ekran Kapanma Sorunu

Paramedic

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar,

Aşağıdaki özelliklerde sistemim var. Sistemim oyun oynarken veya açıkken bir anda ekranı kapatıyor , restart atmadan düzelmiyor bazen 2 kere restart atmam gerekiyor veya bazen direk bilgisayarı çalıştırırken ekran gelmiyor.

Anakartta zaman zaman boot zaman zaman VGA ışıkları yanıyor ve ekran gelmiyor restart atınca düzeliyor bir daha tekrar kapanana kadar . İnternette yazan her şeyi denedim fakat çözüm bulamadım. 2-3 ekran kartı denedim yine aynı.

Format attım, BIOS güncelledim, fakat bir çözüm elde edemedim. 
Sistemi bir yerden toplamıştım eğer çözemezsem komple garantiye vermek zorunda kalacağım. Lütfen yardım ??

• MSI meg ace 570 anakart
• Ryzen 5900 işlemci 
• 16 GB ram
• 1 tb ssd 
• Sıvı soğutma 
• RTX 3070 kart

shogun

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
469
Cvp: EKRAN KAPANMA SORUNU

RAM'lerde hata olabilir. memtest86+ ile test yapmanızı öneririm.

fTPM'den kaynaklanıyor da olabilir durum. Önümüzdeki aylarda AMD bios güncellemesi yayınlayacak. Ancak bu güncellemeyi anakart üreticisinin de ayrıca yayınlaması lazım modeline göre.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cvp: EKRAN KAPANMA SORUNU

RAM testi yapın sonuca göre ilerleriz. Ayrıca disk odaklı bir sorunda olabilir buda göz önüne alınmalı.

KS

Paramedic

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Memtesti bir türlü çalıştıramadım , sitesinden son sürümü denedim oda çalışmadı ana ekranda kalıyor başlatırken , Windows’un kendi bellek testini yaptım , herhangi bir hata çıkmadı belleklerde . 
fTPM baktım aktif . Herhangi bir değişiklik yapmadım .
başka ne deneyebilirm?

Bi detay daha vermek istiyorum . 850 w corsair psu var . Bu sorun oldugu zaman. Bilgisayarı ilk açtığımda bazen ekran kartı fanları dönmüyor ve görüntü gelmiyor . Güç kablosunu çıkarıp takıyorum , reste atıyorum bu sefer çalışıyor . Acaba psu da yeteri kadar güç vermiyor olabilir mi ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cvp: Ekran Kapanma Sorunu

PSU arızası olabilir bir ihtimal. Servis anlar ancak sorun var mı yok mu.

Ayrıca memtest86 için diski doğru hazırladınız değil mi? İlk ekranda onaylamanız gerekebilir işlem başlangıcını. Yazılım için bir anlatım hazırlamıştım memtest86 bu bağlantıdan kontrol edin doğru bir hazırlık yapmış mısınız.

KS

Paramedic

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tekrar memtest deniym öyle yapmıştım ama olmadı nedense . Ayrıca Meg 570 ace msı anakartta şöyle bir detay daha var , anakartın güç girişi 2 adet 8 pin , anakartın videolarını izlerken almadan önce anakartı 2 ayrı 8 pin ile besleyin diyordular o yüzden burda 2x8 var . Ama itopya benim sistemi toplarken , anakartı tek 8 pinle beslemiş. Bu sorun yaratırmı acaba . Çok yaZdım K bakmayın

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Cvp: Ekran Kapanma Sorunu

Güç yetersizliğinden sistem bu yaşadığınız sorunu çıkartabilir ama işlemcinizin genel potansiyeline bağlı bu durum. Daha fazla güç ihtiyacı var mı bunu kontrol etmek gerek. İşlemci modeliniz neydi?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri