EKRAN KARARMASI

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

laiyto

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Oyun içindeyken 3-4 saniye kadar ekran kararıyor tekrar geri geliyor bunu belli belirsiz aralıklarla tekrarlıyor.(Tam ekranda iken karardağını fark ettim) 
amd ryzen 5 2600 3.4ghz, rx580 8gb, 8gb ram, 512gb ssd sistem bu
driverlarım güncel ekran çöznürlüğü ile alakalı olduğunu düşünmüyorum(deneme yaptım). HDMI kablosu değiştim ama sorun devam etti.Teknik servise yolladım bir sorun gözükmediğni söylediler.Sorun monitörde gibi duruyor fakat sadece oyunlarda tam ekranda yapması garip geliyor çözüm bilen varsa yardım edebilir mi ? (DP satın aldım onu deniycem bide)onun haricinde çözüm önerisi varsa

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
DP kablosu ile demeyin eğer olmazsa başka bir monitör kullanarak deneyimleyin sorun devam ederse bilgilendirin başka bir çözüm bakalım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Monitörde ise sorun denenmesi gerek maalesef. Şöyle yapabilirsiniz monitörü alıp bir PC tamircisine götürün çevrenizde vardır büyük ihtimalle yada bilgisayarı olan bir arkadaşınıza. Sizin monitörünüzü aynen sizde olduğu gibi bir oyunda tam ekran denesinler sorun olursa monitör arızalıdır. Yok sorun yoksa sisteminizde diğer olasılıklara bakarız. 

Diğer olasılıklardan kastımda elektriksel sorunlar yani monitör güç kablosu odaklı veya priz vs. sorunu olabilir. Sinyal aktarımında sorun olabilir HDMI ile denemişsiniz DP alıp deneyeceğim demişsiniz denediniz mi bilmiyorum ama denemekte fayda olabilir. 

Ayrıca yazılımsal mı sorun anlamak için en basit yöntem 2 yöntem önce DDU yazılımı ile ekran kartı sürücüsünü Windows 'u güvenli modda başlatıp silmek ve sonra güncel yazılımı kurmaktır. İşe yaramaz ise en basit 2. yöntem sisteme format atıp deneyin. Bir virüs veya bir yazılım yada bozuk bir sürücü buna sebep oluyorsa format işi hiç uğraşmadan anlamanıza yardımcı olur.

KS

laiyto

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
sorunu anlamış olabilir belki işlemcimin driverını indirdim ordaki edc(cpu) yüzdesi %98-%99a filan geliyordu bunu  güç sistemi bölümünden düşürmeyi başardım işe yaradamı tam olarak anlayamadım çünkü benim yaşadığım sorunun ne zaman geliceği belli olmuyor.Bazen 10-15dkda geliyor bazen 1-2 saat sürebiliyor.

Sizce cpudan dolayı ekran kararması olurmu?

Birde işlemci güç yönetimindeki en düşük işlemci (5e aldım) ile en yüksek işlemci durmunu(90a aldım) düşürürsem eğer (düşürdüm bu arda xd) pc yavaşlarmı ? yavaşladığını hissettim birazda

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri