Ekran Kartı 2. PSU İle Beslenebilir mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Emre Sönmez

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aklıma hep şu soru takılmıştır; Güç kaynağımız var ve bununla anakartı besliyoruz, ekran kartını besliyoruz.

Peki ikinci bir PSU ile ayrı olarak ekran kartı beslenebilir mi?

Elimde 2 adet PSU var birisi 350w diğeri ise 250w. 350w psu anakartıma bağlı ve tek başına sistemimi desteklemiyor bu psu. Anakarta hiç bağlamadan 250w psu'yu çalıştırıp 4pin ile ekran kartını desteklersek her hangi bir sıkıntı yaşar mıyız sizce hocamlarım?

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Farklı bir soru , olabilir ancak power tusunu çift psu bağlantılı yapmalısınız

KS

Emre Sönmez

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
BilgisayarcıGenç' Alıntı:
Farklı bir soru , olabilir ancak power tusunu çift psu bağlantılı yapmalısınız

350w luk power tusu anakart üzerinden bağlı zaten diğerini ise ben kendim anlık çalıştırsam sıkıntı olur mu ki ?

KS

Emre Sönmez

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Ben 2 sini birden satip tek psu almanız öneririm daha sağlıklı olur :)

önemli olan satmak değil farklı bir şey üretmek hocam :)

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Emre Sönmez' Alıntı:
Enes Değirmenci' Alıntı:
Ben 2 sini birden satip tek psu almanız öneririm daha sağlıklı olur :)

önemli olan satmak değil farklı bir şey üretmek hocam :)
Hocam farklı birşey uğruna elinize almayinda psu ları :) ancak sıkıntısız olursa sonucunu bizimle paylaşmanızı isteriz :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Güç Ekran Kartına direkt olarak akmıyor ve voltaj kontrolünü Anakart yapıyor yani Ekran Kartının güç beslemesini Anakart yönettiği için ayrı bir kaynaktan güç vermeni önermem Ekran Kartının maximum istediği gücü kart direkt olarak çeker ve kartın arıza yapma ihtimali doğar. Riske atmamanı tavsiye ederim ayrıcada hiç stabil güç akışı olmayacağı için faturaya yansıman çok fazla olur.

KS

Emre Sönmez

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Uğur Gözaydın' Alıntı:
Güç Ekran Kartına direkt olarak akmıyor ve voltaj kontrolünü Anakart yapıyor yani Ekran Kartının güç beslemesini Anakart yönettiği için ayrı bir kaynaktan güç vermeni önermem Ekran Kartının maximum istediği gücü kart direkt olarak çeker ve kartın arıza yapma ihtimali doğar. Riske atmamanı tavsiye ederim ayrıcada hiç stabil güç akışı olmayacağı için faturaya yansıman çok fazla olur.

Türkiyede deneyeni görmedim ama yabancı kaynaklarda, yabancı youtuberlarda bu durumu oldukça yaygın kullandıklarını farkettim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Emre Sönmez' Alıntı:
Uğur Gözaydın' Alıntı:

Türkiyede deneyeni görmedim ama yabancı kaynaklarda, yabancı youtuberlarda bu durumu oldukça yaygın kullandıklarını farkettim

Onu bilmem benim bilgim bu yönde ben hem lisede PC üzerine eğitim aldım hemde paralı özel bir okulda öğrendiklerimi anlatıyorum eğer deneyenleri gördü isen araştır belki birkaç yöntemi vardır.

KS

Emre Sönmez

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
arkadaşlar yaptım oldu. Fakat şöyle bir sorun var direk 4pin girişini ekran kartına bağlamıyorsunuz flopyler üzerinden dönüştürücü kablo ile ekran kartını destekliyorsunuz. Fakat ben 1 gün böyle kullandım herhangi bir sıkıntı yaşamadım ama daha uzun süre kullanmaya çekindiğim için yeniden söktüm :)

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Emre Sönmez' Alıntı:
arkadaşlar yaptım oldu. Fakat şöyle bir sorun var direk 4pin girişini ekran kartına bağlamıyorsunuz flopyler üzerinden dönüştürücü kablo ile ekran kartını destekliyorsunuz. Fakat ben 1 gün böyle kullandım herhangi bir sıkıntı yaşamadım ama daha uzun süre kullanmaya çekindiğim için yeniden söktüm :)

anladım hocam bir deneyim oldu bilgilerinizi bizimle paylaştıınız için teşekkür ederiz :)

KeshKaan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yalan söylüyor denemedi. Kendisi benim arkadaşım olur. Video izleyip sizi kandırıyor :D

onur.firatt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Daha önce bilgilendirildi iseniz yapabilirsiniz veya bilen biri ile yapmalısınız bilginiz yok ise. İnternette Dula Psu diye aratırsanız yapabilirsiniz.
Ayrıca Türkiye de çok kişi kullanmakta özellikle Mining yapan kesim kullanmakta.

2 Farklı üründür
1G79XN.jpg

LOGJLZ.jpg

Bu ürünlerden biri ile yapabilirsin fakat yüksek gerilim ve dengesiz voltaj sonucu aşağıda paylaştığım görselde ki gibi bir sonuçta alabilirsin. Risk her zaman vardır.

ZOnr4V.jpg

NOT: Bağlantı kablosu veya aparatlarda kalite farkı vardır ve bu bağlantı araçları oksitlenme erime yanmaya kadar gidebilir sorumluluk tamamen size aittir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri