Ekran kartı ana kartımla uyumlu mu?

Oğuz Babakaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
rx550 2gb ekran kartı aldım elimdeki ana kart H-CUPERTINO2-H61-uA TX (Cupertino2) budur bilgisayarcı 300₺ ye hem kasayı hem ana kartı değiştirelim dedi bilgisayar özelliklerimi aşağıya yazıyorum.

rx550 2gb gddr5
8gb ram
300 watt psu
intel i5-2400 3.1 ghz
H-CUPERTINO2-H61-uA TX (Cupertino2) anakart 
hp pavillion p6 series 2010 model kasaya yapılan yükseltmedir

KS

Oğuz Babakaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bir adet PCI Express x16 2.0 bağlantınız var anakartınızda. Yani her ekran kartını takabilirsiniz ancak PCIe 3.0 şuan ki güncel standart yani performansta ortalama 5 FPS kadar kayıp olur o kadar. https://www.youtube.com/watch?v=usruvtGfIt8 bu video bir örnek.

Az önce ekran kartının kutusunun yanında "minimum 400 watt" yazdığını fark ettim ayrıca daha önceden bir konu açmıştım görüntü gelmemesi ile alakalı psu olduğunu düşünüyordunuz. Şimdi bilgisayarcıyı dinleyip anakartı değiştirmeli miyim yoksa sadece psu'yu mu değiştirteyim? Ve açıkcası 5 fps bile önemliymiş gibi geliyor şuan çünkü 9 yılın sonunda yeni çıkan oyunları dahi oynayabileceğim için oyunların hiç kasmasını istemiyorum. Ama tabiki siz daha iyi bilirsiniz o yüzden sizin öneriniz benim için daha önemli olur kendi fikrime göre.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Daha önceki konunuzu hatırlamıyorum ama ekran kartı gibi bileşenlerdeki yazan W değerleri tüm sistem için minimum önerilen değerlerdir. 400W 80+ bir PSU kaliteli bir ürün ile denemediyseniz deneyin sonra karar verin hangi bileşenin değişeceğine. Anakart değişmeden o ortalama 5 FPS kaybı aşamazsınız buda bir not. Tabi anakart değişinde işlemcide değişecek belkide RAM de yani masraf üzerine masraf 5 FPS için değmez bence.

KS

Oğuz Babakaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Daha önceki konunuzu hatırlamıyorum ama ekran kartı gibi bileşenlerdeki yazan W değerleri tüm sistem için minimum önerilen değerlerdir. 400W 80+ bir PSU kaliteli bir ürün ile denemediyseniz deneyin sonra karar verin hangi bileşenin değişeceğine. Anakart değişmeden o ortalama 5 FPS kaybı aşamazsınız buda bir not. Tabi anakart değişinde işlemcide değişecek belkide RAM de yani masraf üzerine masraf 5 FPS için değmez bence.
500 watt psu aldım bugün rampage'in taktım ekran kartının,psu'nun,işlemcinin fanları dönüyor ancak bilgisayarı açtığımda yinede görüntü alamıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Gidip piyasadaki en dandik PSU markasını seçmişsiniz. Sorun PSU olabilir eğer kablolar vs. düzgün bağlıysa sorun PSU dur büyük ihtimalle. Birde belki statik birikmiştir sistemde Bilgisayarın Statik Enerjisini Boşaltma bu bağlantıdaki adımları uygulayın çözülmez ise başka ama iyi bir PSU ile deneyin.

KS

Oğuz Babakaya

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
[font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]
[size=small]Gidip piyasadaki en dandik PSU markasını seçmişsiniz. Sorun PSU olabilir eğer kablolar vs. düzgün bağlıysa sorun PSU dur büyük ihtimalle. Birde belki statik birikmiştir sistemde Bilgisayarın Statik Enerjisini Boşaltma bu bağlantıdaki adımları uygulayın çözülmez ise başka ama iyi bir PSU ile deneyin.
[/font][/size]

Denedim ama görüntü gelmedi beceremedim sanırım. Yarın bilgisayarcıya götürürüm belki. Gelişmeleri size bildiririm.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri