Ekran Kartı Bakımı Nasıl Yapılmalı?

xAndromeda

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Merhaba arkadaşlar,

Ekran Kartım 5 yılı devirdi. Termal macun ve pad lerimin değişmesi artık gerekiyordur diye düşünüyorum. Bu işlemi kendim yapmam ne kadar riskli olur ? 

Konu ekran kartı olunca insan bir çekinceyle karşı karşıya kalıyor malum fiyatlar göz önünde bulundurulunca. Herhangi bir "bilgisayarcı"ya da götürmek istemiyorum, güvenemiyorum açıkçası.

Eski sitemlerde kasa içi temizliği, sök tak, yükseltme yap vb. işlemleri yapmışlığım var bileşenlere o kadar da uzak değilim yani. Sizce bu işe girişmeli miyim ? Son olarak kaliteli termal pad markası veya linki paylaşabilir misiniz ?

Androeat

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
283
Cvp: Ekran Kartı Bakımı

Eğer kendinize güveniyorsanız çok zor bir işlem değil sadece bir kaç vida söküp takacaksınız. Ürün olarak şunu önerebilirim:
Fakat her kartta kullanmanız gereken kalınlık ve boyut değişiklik gösterebilir.

Termal pad yerine macun sürenler de var fakat benim tavsiyem termal pad almanız olacaktır.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
Cvp: Ekran Kartı Bakımı

Kaliteli termal pad önerisi yapılmış , eğer termal padlerin kalınlıkları uymazsa amazon üzerinden kolayca iade edebilirsiniz. İşlem çok basit vidaları sökün , fanları ve ısı borularını fırça ve fön makinesi yardımıyla temizleyin , daha sonra kartın üstüne birazcık dezenfektan(etil alkol, metil alkol) ve yumuşak diş fırçası ile ovalayarak temizleyin ve kurutun. Ardından kaliteli bir termal macun ve termal pad ile yenileme işlemini yapıp kapatın .

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: Ekran Kartı Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Öncelikle gerekenler açıklanmış çok karmaşık bir iş değil ama biraz dikkat gerektiriyor.

Thermal Pad kalınlığınızı eğer bilmiyorsanız kartın üzerindeki olanları mm hesabı ölçebileceğiniz bir metre varsa ölçebilir veya Thermalpad.eu bu vb. sitelerden çok eski bir kart veya niş bir marka model değilse kartınız bulursunuz.

Termal Pad önerim : Pullsar ICE DRAGON Thermal Pad

KS

xAndromeda

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4

Sadece termal macun değişimi yapmam durumunda kartı açıp pad'leri değiştirmemiş olmam herhangi bir sıkıntı yaşatır mı ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Eğer kullanılan PAD kötü değilse ve eğer terleme yapmadıysa değişime gereke yok. Sadece macun yenilemesi işinizi görür.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri