Ekran Kartı Biosu Güncelleme Hakkında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

DonutGuy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Merhabalar, geçtiğimiz haftalarda sistem toplamıştım.

Ekran kartında da BIOS güncellemesi oluyormuş sanırım.

Ekran Kartım: Radeon RX 580 8GB OC 

İnternette biraz araştırdım. Sanırım Radeon için ek bir uygulama varmış. Afterburner sanırım.

Videosunu izlemiştim. Bios güncellemesi sanırım OC Mode mu Gaming Mode mu onu ayarlıyor.

Bunu biz Afterburner uygulaması ile yapabiliyoruz diye görmüştüm.

Ekran Kartı Bios güncellemesi yapmalı mıyım?
Sizin bu konuda görüşleriniz nedir?

Şimdiden teşekkür ederim. İyi Forumlar.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Yanlış bilgi edinmişsiniz karta BIOS güncellemesi farklı bir yazılımdan yapılıyor ama kartınızda sorun yoksa bulaşmayın derim. Yanlış BIOS kurarsanız veya kurulumda bir sorun olursa kart kullanıcı hatası sebebiyle servis tarafından reddedilebilir.

Yine de bilgisini vereyim size. Video BIOS Collection BIOS dosyaları burada doğru modeli bulup BIOS 'u indireceksiniz. BIOS güncellemesi için ATI ATIFlash / AMD VBFlash bu yazılımı kullanacaksınız.

KS

DonutGuy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
ugur.gozaydin' Alıntı:
Yanlış bilgi edinmişsiniz karta BIOS güncellemesi farklı bir yazılımdan yapılıyor ama kartınızda sorun yoksa bulaşmayın derim. Yanlış BIOS kurarsanız veya kurulumda bir sorun olursa kart kullanıcı hatası sebebiyle servis tarafından reddedilebilir.

Yine de bilgisini vereyim size. Video BIOS Collection BIOS dosyaları burada doğru modeli bulup BIOS 'u indireceksiniz. BIOS güncellemesi için ATI ATIFlash / AMD VBFlash bu yazılımı kullanacaksınız.
Teşekkür ederim. Çok şart mı peki güncellemek?

Anakart Bios unu güncellemek gerekiyor mesela, ki güncelledim. Onun kadar olmazsa olmaz mıdır?

KS

DonutGuy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Teşekkür ederim yardımlarınız için.

Peki, bu sistemin driver güncellemelerini Aygıt Yöneticisi içerisinden mi yapmalıyım?

Yoksa tek tek modellerini bulup, kendi internet sitelerinden mi?
Veya, bu sistem içindeki güncel olmayan driverları bulup indiren ayrıca bir program kullanmayı mı önerirsiniz?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Sistemsel güncellemesi Windows update ile yapabilirsiniz. Ekstraları yani çipset gibi sürücüleri sistemin özelliğine göre AMD ise AMD sitesinden INTEL ise INTEL sitesinden kendiniz kurabilirsiniz. Yada ağ veya ses kartında sorun yaşıyorsanız onları da anakartın sitesinden kendiniz kurabilirsiniz.

Toplu sürücü güncellemeleri için ben yıllardır IOBit Driver Booster kullanıyorum ama ben lisanslı kullanıyorum. Bedava sürümü sınırlı sayıda sürücü buluyor.

KS

DonutGuy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sistemsel güncellemesi Windows update ile yapabilirsiniz. Ekstraları yani çipset gibi sürücüleri sistemin özelliğine göre AMD ise AMD sitesinden INTEL ise INTEL sitesinden kendiniz kurabilirsiniz. Yada ağ veya ses kartında sorun yaşıyorsanız onları da anakartın sitesinden kendiniz kurabilirsiniz.

Toplu sürücü güncellemeleri için ben yıllardır IOBit Driver Booster kullanıyorum ama ben lisanslı kullanıyorum. Bedava sürümü sınırlı sayıda sürücü buluyor.

Teşekkür ederim. 
Kontrol ettiğim kadarıyla, ethernet bağlantısında, ses çıkışında, usb 2.0/3.0 girişlerinde bir problem yok. 

Ben aslında ekran kartı vs. gibi donanımların driver güncellemesi için sordum bu soruyu.

Bu parçaların driverlarını güncellemekte bir sakınca yok sanırım?

Bunların haricinde başka bir sorum yok. 
Tekrar teşekkür ederim. Konuyu kapatabilirsiniz.

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hepsinin driverlerini en güncel şekilde tutun kontrol edin.Başka sorularınız için yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri