Ekran Kartı Biraz Yamuk Duruyor

Ali Güner

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Arkadaşlar merhaba. Gaming gen tr den aldığım hazır sistemde ekran kartı biraz yamuk duruyor. Ekran kartını vidalamak baya uğraştırdı gaming gen tr teknik servis ile telefondan konusarak hallettik. ekran kartının metal ucu vida deliklerini kapattığı için normal bir şekilde boşluklardan sıkıştırmak yerine kenardan sıkılaştırmak zorunda kaldım fotoğrafı ekte. Bu durumu nasıl düzeltebilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

• IMG_1820.jpeg
    IMG_1820.jpeg
    1.7 MB · Görüntüleme: 492
  • IMG_1821.jpeg
    IMG_1821.jpeg
    2.1 MB · Görüntüleme: 487

kimiki

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
120
Hocam düzgün oturmamış ki kart. Düzgünce takılması lazım bu şekilde ilerde başınız ağrır. Bilgisayar toplamada yardımcı olabilecek birini tanıyorsanız o halletsin bana kalırsa. Ayrıca şimdi farkettim anakartında birçok vidası takılmamış belkide standoff denilen yükselticilerde yanlış konumlarda. Düzgünce tekrar toplanması lazım bilgisayarın.
Her baktığımda farklı bir detay farkediyorum. Ekran kartı niye ilk slotta değil ? Kendiniz mi topladınız bilgisayarı ? Evet muhtemel bir yanlış daha farkettim. M.2 ssd takılan ilk slotta soğutucu mevcut. Sistemde başka ssd yok ise ssd de oraya takılmalı.

Son düzenleme:

panz70

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Arkadaşlar merhaba. Gaming gen tr den aldığım hazır sistemde ekran kartı biraz yamuk duruyor. Ekran kartını vidalamak baya uğraştırdı gaming gen tr teknik servis ile telefondan konusarak hallettik. ekran kartının metal ucu vida deliklerini kapattığı için normal bir şekilde boşluklardan sıkıştırmak yerine kenardan sıkılaştırmak zorunda kaldım fotoğrafı ekte. Bu durumu nasıl düzeltebilirim yardımcı olursanız sevinirim.
hocam 2 tane mi pci ekspress slotu var anakartınızda ?

KS

Ali Güner

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Hocam düzgün oturmamış ki kart. Düzgünce takılması lazım bu şekilde ilerde başınız ağrır. Bilgisayar toplamada yardımcı olabilecek birini tanıyorsanız o halletsin bana kalırsa. Ayrıca şimdi farkettim anakartında birçok vidası takılmamış belkide standoff denilen yükselticilerde yanlış konumlarda. Düzgünce tekrar toplanması lazım bilgisayarın.
Her baktığımda farklı bir detay farkediyorum. Ekran kartı niye ilk slotta değil ? Kendiniz mi topladınız bilgisayarı ? Evet muhtemel bir yanlış daha farkettim. M.2 ssd takılan ilk slotta soğutucu mevcut. Sistemde başka ssd yok ise ssd de oraya takılmalı.
Hocam gaming gen tr hazır sistem. Sadece ekran kartını ben taktım. Üst slota ekran kartını taktığımda vidalar ile sıkıştırılamıyor ekran kartının önündeki metal çıkıntı kasadaki vida deliklerini kapatıyor.

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Kartı üstteki etrafı parlayan girişe takın. Bunu yapsanız bile kart yamuk durabilir , sarkabilir çünkü büyük bir kart. Bu tarz kartlarda genelde altında destek bir şey koymanızı öneririz.

sezer3636

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
yanlış slotta kart. üsteki slottan kurun 1. ekran kartını.

KS

Ali Güner

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Ekran kartını üstteki slota takmanız gerekiyor ve slota tam oturmamış o kart
Üstteki slota taktığımda vida ile sıkıştıramıyorum dostum ekran kartının ucundaki metal çıkıntı vida deliklerini kapatıyor bunu teknik servisle de konustum ancak bu şekilde vidalar ile sıkıştırabildim

apollonlykos

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
142
Üstteki slota taktığımda vida ile sıkıştıramıyorum dostum ekran kartının ucundaki metal çıkıntı vida deliklerini kapatıyor bunu teknik servisle de konustum ancak bu şekilde vidalar ile sıkıştırabildim
Problemi video çekerek burada paylaş görelim sorun yaşadığın yeri. Dediğin gibi birşey mümkün değil çünkü.

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
394
hocam usttekı kasanın peteklerını kopartın usttekı slota takın . vıdalar o sekılde takılmaz kartın plakasının ortasında vıda delıgı vardır oraya takıcaksınız dır

kimiki

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
120
Hocam gaming gen tr hazır sistem. Sadece ekran kartını ben taktım. Üst slota ekran kartını taktığımda vidalar ile sıkıştırılamıyor ekran kartının önündeki metal çıkıntı kasadaki vida deliklerini kapatıyor.
Ekran kartını tam oturttuğunuzda o çıkıntı dediğiniz kısım sol tarafta vidalanacak kısma oturmalı düzgünce. Alta bir örnek koydum.

Ekli dosyalar

• GPU-motherboard-1024x576.jpg
    GPU-motherboard-1024x576.jpg
    138.6 KB · Görüntüleme: 120
KS

Ali Güner

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Ekran kartını tam olarak oturttuğumda böyle oluyor.

hocam usttekı kasanın peteklerını kopartın usttekı slota takın . vıdalar o sekılde takılmaz kartın plakasının ortasında vıda delıgı vardır oraya takıcaksınız dır
üst slota taktığımda bu şekilde oluyor vida delikleri tam ortaya denk gelmiyor vidayı takamıyorum bile

Ekli dosyalar

• IMG_1813.jpeg
    IMG_1813.jpeg
    1.7 MB · Görüntüleme: 106
  • IMG_1824.png
    IMG_1824.png
    5.8 MB · Görüntüleme: 107

LEGEND4040

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
76
knk vidaları sök altına destek koy düzelt yoksa pcı e yuvasına zarar verir zamanla haberin olsun

shogun

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
428
Ekran kartını tam olarak oturttuğumda böyle oluyor.

üst slota taktığımda bu şekilde oluyor vida delikleri tam ortaya denk gelmiyor vidayı takamıyorum bile
İkinci resimdeki fotoğrafta nerdeyse denk gelmiş. Resme göre kartı az biraz sağa kaydırıp denk gelen yerlere çift vida atın.
Ekran kartı desteği de kullanın.

agathusia

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
224
Üstdeki slot metallerini bile sökmemişsin ki nasıl takacaksın kartı ilk slota????

idareten benim efso çözüm gibi birşey de koy kalsın.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2023-04-05 at 5.23.37 AM (1).jpeg
    WhatsApp Image 2023-04-05 at 5.23.37 AM (1).jpeg
    220.7 KB · Görüntüleme: 86

agathusia

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
224
kardeşim ilk slota taktığımda çıkartmıştım o fotografta 2. slota taktığımdan dolayı öyle
Kardeşim yani eğer yüzde yüz olmuyor ise kasayı geri yolla böyle birşey olabilir mi sen ana slota kartını takamıyorsun şuan. Ki bu durumu ilk defa görüyorum böyle birşey olmaz olmamalı.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri