Ekran kartı güç kaynağı

Hamza-kd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
konuyu düzgün açamadım kusura bakmayın daha yeniyim. Soruna gelecek olursak bilgisayarımdaki ekran kartını güncelledim ve 500w psu aldım. Oyunlarda full ayarlarda herhangi bir sorun olmazken örneğin ısınma aşırı yük, oyun anlık takılıp kapanıyor. 1 kere de pc kendini kapattı. Bilgisayarımın özellikleri işlemci:fx-8350 ekran kartı:rx 570 8gb ram;3x4gb

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Aldığınız PSU modeli nedir? 500W yeterli ancak iyi bir ürün değilse yada PSU bağlantıları düzgün yapılmamış ise sorun bu olabilir.

KS

Hamza-kd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
High Power Eco 500W 85+ Bronze Güç Kaynağı kullanıyorum şimdi 600w +80 bir güç kaynağı ile tekrar test ettim aynı sorun yine oldu. Sorun nerede olabilir anlam veremedim lütfen yardım edin.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Güç kablolarının doğru montajlandığından emin olun ve sisteme bağladığınız priz ile sistem arasında uzatma kullanmayın direkt bağlantı yapın işe yaramaz ise başka bir prizde deneyin. Buda işe yaramaz ise RAM 'lerinizin doğru slotlara takıldığından emin olun ve teker teker deneyin. İşlemci ve ekran kartı ısılarınızı kontrol edin kapmadan hemen önce kaç dereceler bu önemli ani ısı sistemi kapatır. Bunları kontrol edip tekrar sonuçları yazın.

KS

Hamza-kd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anakartınız belleklerinizi ya tanımıyor ya doğru şekilde çalıştıramıyor yada belleklerde arıza var testin sonucu bunu gösteriyor. Size tavsiyem 2 tavsiyem var.

Birincisi eğer BIOS 'unuz güncel değilse güncelleyin. Eğer güncel ise veya güncelleme sonrası sonuç değişmez ise başka bir bellek modülü ile sistemi test edin.

İkincisi RAM testi gerçekleştirin.

RAM arıza testi için yapmanız gerekenler aşağıda.
  • Önce https://www.memtest86.com/ bu yazılımı indirin ve inen ZIP dosyasını klasöre çıkartın.
  • Sisteme bir USB bellek takın ve içinde önemli verilerin olmamasına dikkat edin. İçi boş olsun.
  • Klasörün içindeki imageUSB.exe dosyasını çalıştırın. Aşağıdaki adımları izleyin.
  • Step 1 : USB belleği seçin.
  • Step 2 : Write image to USB drive seçeneği ve Post Image Verification seçeneğini işaretleyin.
  • Step 3 : İnen klasörde memtest86-usb.img adında bir IMG dosyası var bu dosyayı Browse ile seçin.
  • Step 4 : Write butonuna basın ve bir pencere açılacak YES(EVET) diyorsunuz ve ikinci uyarıyada aynı şekilde YES(EVET) deyip işlemin tamamlanmasını bekliyorsunuz.
  • İşlem tamamlanınca bir pencerede Imaging Complated! uyarısı gelecek. OK deyip uygulamadan çıkıyorsunuz.
  • Şimdi bu USB bellek ile sisteme format atar gibi sistem açılışında USB ile başlatıyorsunuz hepsi bu kadar.
  • USB belleği seçince yazılım otomatik olarak test başlatacak. Arıza varsa ekranda kırmızı renkte bir hata kodu veyahut gösterge ile belli oluyor zaten. Eğer hata çıkarsa RAM 'iniz arızalı demektir ve bu soruna sebep olur.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri