Ekran Kartı Isı Sorunu

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Arkadaşlar bir konu açmıştım " Ekran Kartımda Sorun Var " diye yine konu açmak istedim şuan olay başka bir boyuta gidiyor. Yaptığım testler sonucunda bu kanıya vardım artık eminim ekran kartım ısındığı için sistemi koruma amaçlı görüntüyü kesiyor bundan artık net olarak eminim test için eski NFS MW oyununu kurup açtım bekledim ana menüde sıcaklıklara bakarken 40 derece olan ekran kartı birden hızla 100 derecelere kadar fırladı ve o an ekran simsiyah oldu sorun ısı sorunu yani kart ısınmasa ısı fırlamasa oyunu açıp sorunsuz oynıyacağım. Neler yapabilirim sizce kasanın içi buz gibi çok serin kasanın bulunduğu oda sıcak değil zaten pencere açık hava sirkülasyonu çok iyi termal macunu yeni uyguladım ayrıca fanlarını da temizledim ekran kartında bir tane toz bile yok boşta 30-35 derece arası yani bu sorun sadece ekran kartını kullanan program yada oyun olduğu zaman oluyor normal kullanımda isterse 1 hafta açık kalsın sistem sorun olmuyor sadece oyun açarsam yada ekran kartını kullanan bir program açarsam oluyor. Sebebi nedir sizce ? Daha yeni Windows 10 1809 kurdum temiz kurulum ile. Lütfen yardımcı olun daha 3-4 gün önce böyle bir sorunum yoktu bir anda olmaya başladı.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Ekran kartının fanı veya birden fazla ise fanlarını kontrol ediyormusun. Çalışıp çalışmama veya düşük devirde çalışma vs gibi.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Ekran kartının fanı veya birden fazla ise fanlarını kontrol ediyormusun. Çalışıp çalışmama veya düşük devirde çalışma vs gibi.

Çalışıyor fanlar kendimde devirini ayarlıyabiliyorum ama en basit oyunda bile anında derece fırlıyor sistem kitleniyor reset atmazsam kalıyor öyle.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Hangi termal macunu kullandın. E.kartının işlemcileri,normal işlemciler gibi macunlaması kolay olmuyor.
Tekrar sök. Soğutucuyu işlemcinin üzerinden alınca,bak bakalım macun ne durumda.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Hangi termal macunu kullandın. E.kartının işlemcileri,normal işlemciler gibi macunlaması kolay olmuyor.
Tekrar sök. Soğutucuyu işlemcinin üzerinden alınca,bak bakalım macun ne durumda.

Xigmatek PTI-G3606 diye macun kullandım dediğin gibi de baktım macun duruyor tam olarak sürdüm zaten ortaya sıktım blok zaten düzleştiriyor kendisi.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Xigmatek iyi bir macundur,bende kullandım,onda sorun yok o zaman. Peki vidaları falan iyice sıktın mı. Yanlış anlama da ,her ihtimali gözden geçiriyoruz yani.Bloğun, işlemciye oturuşunda bi kasma,çarpıklık vs,gibi bi şey olmasın.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Xigmatek iyi bir macundur,bende kullandım,onda sorun yok o zaman. Peki vidaları falan iyice sıktın mı. Yanlış anlama da ,her ihtimali gözden geçiriyoruz yani.Bloğun, işlemciye oturuşunda bi kasma,çarpıklık vs,gibi bi şey olmasın.

hepsi oturuyor işlemciye değiyor zaten blok

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Bazen de olsa bu problem virüsten kaynaklı da olabiliyor.Forumda denk gelmiştim Kaspersky yükleyip bir tarama yapabilirmisiniz ?

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Bazen de olsa bu problem virüsten kaynaklı da olabiliyor.Forumda denk gelmiştim Kaspersky yükleyip bir tarama yapabilirmisiniz ?

Hocam Windows'u daha sıfır kurdum temiz kurulum ile kurduğum işletim sistemi ise Windows 10 1809 bununla ilgili sorun olabilir mi ? Kaspersky'nin hangi sürümünü kurmamı önerirsiniz ? Başka program da olur mu ? Bu arada kusura bakmayın çok soru soruyorum bunun çözümünü bulmak istiyorum birden bire bu sorun ortaya çıktı en dandik oyunda bile anında ısınıp görüntüyü kesiyor. Ekran kartı arızalarını araştırdım bu soruna hiç rastlamadım.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Hocam windowstan da olabilir en sopn çare ona bakmamız gerek.Kaspersky sitesinden indirin sürüme bakarak indirmenize gerek yok

Valla Windows 7 Home Premium'da denemiştim ama el değmiş bir sürümdü o yüzden pek kullanmadım zaten orjinal Windows 10 1809 ISO'su indirip kurulum yaptım. Şuan Kaspersky İnternet Security ile tam tarama çalıştırdım halen tarıyor bakalım sonuca göre.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Win 10 1809 u Microsoft geri çekti,bildiğim kadarıyla.Bi güncelleme falan yayınlanmış , galiba.

Kaspersky epey iyi bi program. Kaspersky internet security olabilir. Bi üstü, kaspersky total security.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Win 10 1809 u Microsoft geri çekti,bildiğim kadarıyla.Bi güncelleme falan yayınlanmış , galiba.

Kaspersky epey iyi bi program. Kaspersky  internet security olabilir. Bi üstü, kaspersky total security.

Valla bilmiyorum ben kurdum kullanıyorum 2 gündür. İnternet Security ile tarama yapıyorum bitmek üzere.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
met 61' Alıntı:

Kaspersky epey iyi bi program. Kaspersky  internet security olabilir. Bi üstü, kaspersky total security.

Sistem temiz çıktı virüs vs yok. Başka program var mı acaba bir de onunla tarama yapalım bari.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Sürümden olacağını sanmıyorum ama, win 1709 u kurabilirmisin.1809 u hala resmi olarak ,yanlış bakmıyorsam, göremiyorum.
Deniyelim.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Sürümden olacağını sanmıyorum ama, win 1709 u kurabilirmisin.1809 u hala resmi olarak ,yanlış bakmıyorsam, göremiyorum.
Deniyelim.

Bu 1809'un ram kullanımı bile aşırı yüksek microsoft yine sıvamış duvara resmen  :)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri