Ekran Kartı Isı Sorunu

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Bağlantı dediğim yer, eksik vidanın olduğu deliğin olduğu bölgeydi. Neyse.
E.kartına netten bakabildiğim kadarıyla bakındım. Soğutucu bloğun üzerinde,muhtelif yerlerde vidalar var gördüğüm kadarıyla. Bi bak onlara. Uyan varmı. Plastik aksamı falan tutan vidalar ise, sökülebilir.

Bi de şunu dene.Kasayı tepe taklak ters çevir. Yani ekran kartının soğutucusu,kasanın normal kullanım şeklinde aşağıya doğru ,kendi ağırlığı nedeniyle,çipden ayrılmaya çalışıyor.
Kasayı ters çevirince ,soğutucu blok bu sefer yukarda kalacak ve ağırlığı ile ekran kartı çipine bi miktarda olsa,basacak. Denemesi çok basit,dene. Fanların dönüşünü de daha rahat izlersin,teyid açısından.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Bağlantı dediğim yer, eksik vidanın olduğu deliğin olduğu bölgeydi. Neyse.
E.kartına netten bakabildiğim kadarıyla bakındım. Soğutucu bloğun üzerinde,muhtelif yerlerde vidalar var  gördüğüm kadarıyla. Bi bak onlara. Uyan varmı. Plastik aksamı falan tutan vidalar  ise, sökülebilir.

Bi de şunu dene.Kasayı tepe taklak ters çevir. Yani ekran kartının soğutucusu,kasanın normal kullanım şeklinde aşağıya doğru ,kendi ağırlığı nedeniyle,çipden ayrılmaya çalışıyor.
Kasayı ters çevirince ,soğutucu blok bu sefer yukarda kalacak ve ağırlığı ile ekran kartı çipine bi miktarda olsa,basacak. Denemesi çok basit,dene. Fanların dönüşünü de daha rahat izlersin,teyid açısından.

Kasayı ters çeviremem üstü plastik aksam dolu Zalman Z11 Plus kasa. İnceleyeyim eğer dediğin gibi ufak tefek vidalar bulursam uyarsa takarım denerim. Şuan boşta resmen 45-50 derece de çalışıyor.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Bu ekran kartı için son çare ,vida sorununu mutlaka çözmen gerekiyor,aksi halde kartını kullanamayacaksın.İlla ki bi vida bulmalısın. Bilgisayarcılarda olması lazımdı. Eski hurda ekran kartlarından falan belki. İstanbulda forumlarda okur dururdum hep,kadıköy yazıcı iş hanı varmış galiba.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Bu ekran kartı için son çare ,vida sorununu mutlaka çözmen gerekiyor,aksi halde kartını  kullanamayacaksın.İlla ki bi vida bulmalısın. Bilgisayarcılarda olması lazımdı. Eski hurda ekran kartlarından falan belki. İstanbulda forumlarda okur dururdum hep,kadıköy yazıcı  iş hanı varmış galiba.

Oralara kadar gidemem uzak kalıyor bana bir vida için  :)

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Bu ekran kartı için son çare ,vida sorununu mutlaka çözmen gerekiyor,aksi halde kartını  kullanamayacaksın.İlla ki bi vida bulmalısın. Bilgisayarcılarda olması lazımdı. Eski hurda ekran kartlarından falan belki. İstanbulda forumlarda okur dururdum hep,kadıköy yazıcı  iş hanı varmış galiba.

Hocam yarım saat CS Source oynadım kapanma olmadı özellikle farkettim 1920*1080p çözünürlükte kart daha çok ısınıyor 100 derecelere geliyor ama düşük çözünürlükte oynadığım zaman genelde 60 ile 80 derece arasında ısınıyor neden böyle oluyor sence ?

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Gayet normal, yüksek çözünürlükte ekran kartına binen yük artar. Yani kart daha çok zorlanır.Bu nedenle de kart ısınır.
Ama bu senin için bi çözüm olmamalı. Görüntünün kalitesi düşüyor .

Anakartın bağlantı vidalarından birisini denedin mi.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Gayet normal, yüksek çözünürlükte ekran kartına binen yük artar. Yani kart daha çok zorlanır.Bu nedenle de kart ısınır.
Ama bu senin için bi çözüm olmamalı. Görüntünün kalitesi düşüyor .

Anakartın bağlantı vidalarından birisini denedin mi.

Valla denemedim de çipset soğutucusunda aynı vidadan var ama şimdi onu sökersem bu sefer de o ısınma yapar diye ellemedim.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Şu yeşil ile işaretlediğim vidayı bi sökerek dene,bakalım aynı mı. Uyarsa,gerisini anlatırım. :) 

e6ef58cb5b.png

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Şu yeşil ile işaretlediğim vidayı bi sökerek dene,bakalım aynı mı. Uyarsa,gerisini anlatırım. :) 

e6ef58cb5b.png

Altta MSİ yazan yer daha var onun da arkasın da var 2 tane aynı vidadan çıkarıp alsam nasıl olur ki ?

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Orasını  yani MSI yazan yeri ve işlemcinin altındaki  küçük soğutucuyu, elleme. Onlar ,soğutucu olmadan kesinlikle kullanamayacağın kuzey köprüsü ve 970 çipsetin olduğu güney köprüsü.

Dediğim, yani sök dediğim soğutucunun olduğu bölge, anakartın güç devrelerinin bileşenlerinden olan soğutulmasında yarar görülen mosfetler. Bazı ucuz anakartlarda bunlarda soğutucu bile yoktur.Overclock yapılınca bu mosfetler daha da ısınır.

Uyarsa,bu bölge için bi bakar,bi şeyler düşünürüz. Bence,yeter ki uysun.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Orasını  yani MSI yazan yeri ve işlemcinin altındaki  küçük soğutucuyu, elleme. Onlar ,soğutucu olmadan kesinlikle kullanamayacağın kuzey köprüsü ve 970 çipsetin olduğu güney köprüsü.

Dediğim, yani sök dediğim soğutucunun olduğu bölge, anakartın güç devrelerinin bileşenlerinden olan soğutulmasında yarar görülen mosfetler. Bazı ucuz anakartlarda bunlarda soğutucu bile yoktur.Overclock yapılınca bu mosfetler daha da ısınır.

Uyarsa,bu bölge için bi bakar,bi şeyler düşünürüz. Bence,yeter ki uysun.

Sorunun kaynağını buldum sonunda CS Sourceyi açtım bekledim bir yerde kart 100 derecede çalışıyor vidanın olmadığı yerin olduğu kısıma baskı uyguladım zaman anında düşüyor sıcaklık 100 derece diyelim alttaki fanların olduğu plastik parçayı tutup yukarı doğru bastırınca üst kısımdan da tuttuğum zaman 70 derecelere kadar düşüyor ellerimi bırakınca anında geri ısınıyor 100 derece oluyor demek ki vida olmayan kısım tam temas etmiyor hemen vida ayarlamam lazım buna  :D

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Eee,demedimmi sana, işte orası boşta olduğu için,karşısındaki 3. vida kastırıp,o kısmı havaya kaldırıyor .

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Eee,demedimmi sana,  işte orası boşta olduğu için,karşısındaki 3. vida kastırıp,o kısmı havaya kaldırıyor .

3 vidayı da az çevirsem nasıl olur orantılı olması için ? Vida yok bir tane uymuyor buraya.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Olmaz ,ne yaparsan yap 3 vida kullandığın sürece bi tarafı kastırıp,kaldıracaktır.

Umudum sadece 2 vida ile idi ama,olmadığını yazdın. Aslında tekrar bi dene. 2 vidayıda eşit kuvvette sık. Ve sıkabildiğin kadar sık Ama dikkat et sakın fazla abanma. Bunlar, çok ince, yani çapı düşük vidalar. Yalama olma riski de var yani. Yalama olursa,besbeter olabilir herşey.

Eğer yine olmazsa,yapacak hiç bi şey kalmıyor. O dediğim vidayı denedin mi.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Olmaz ,ne yaparsan yap 3 vida kullandığın sürece bi tarafı kastırıp,kaldıracaktır.

Umudum  sadece 2 vida ile idi ama,olmadığını yazdın. Aslında tekrar bi dene. 2 vidayıda eşit kuvvette sık. Ve sıkabildiğin kadar sık Ama dikkat et sakın fazla abanma. Bunlar, çok ince, yani çapı düşük vidalar. Yalama olma riski de var yani. Yalama olursa,besbeter olabilir herşey.

Eğer yine olmazsa,yapacak hiç bi şey kalmıyor. O dediğim vidayı denedin mi.

2 vidayı çapraz mı atıyım ?

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Daha önce ki mesajlarımda işaretlediğim gibi. Sakın yanyana olmasın,işe yaramaz.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
son durum nedir ?

Valla hocam son durum şu anda bantladım  :) Ciddi ciddi bantladım 70-80 derece arası gidip geliyor sıcaklık ama nedense Sniper Elite 3'te 100 derece oluyor 1 saat WWE 2K18 ve CS Source oynadım hiç bir sorun yaşamadım ama bu bant olayı çok sürmez mutlaka vidalamam lazım lakin onu da nasıl yapıcam bilmiyorum. Vida olmayan deliğe baktım da içinde vida kırılmış kafası da bile yok nasıl çıkartıcam onu bilmiyorum anakarttan bir vida çıkardım mecbur buraya uyuyor ama ekran kartının soğutucu bloğundaki vida olmayan yerin içinde vida kırık onu çıkartmam lazım bir sürü yöntem denedim ama maalesef çıkartamadım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri