Ekran Kartı Isı Sorunu

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Sadomadoking' Alıntı:
Enes Değirmenci' Alıntı:
Sen ekran kartını al bir teknik servisin yolunu tut.Onlar halledecektir.....

Buralarda bakkal tamircilerden göremedim bir dükkan bulursam götürürüm kartı.

eN KISA SÜREDE İŞİ HALLETMEYE ÇALIŞ. yÜKSEK SICAKLIK ELEKTRONİK PARÇALAR İÇİN ZARARLIDIR. Kartına hasar vereceksin böyle kullanırsan.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Kesinlikle katılıyorum ve geri dönüş bekliyorum.....

Valla hocam şuan bir kaç oyunda test ediyorum 80 dereceye çok nadir geliyor genelde 70-75 derece arası seyrediyor. Bu şekilde gittiği yere kadar kullanırım dediğim gibi çevremde güvenilir bir servis yok bulabilirsem kartı götürür söylerim durumu halledebilirlerse veririm 10-20 TL neyse halletsinler.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Arkadaşlar sonunda çözdüm sorunu artık. Bilgisayarcıya uğradım ilk başta yapamadı vida yok falan filan sonra uydurduk bir tane vida orjinali gibi oldu şuan ısılar maksimum 70-75 Derece arası seyrediyor bayağı oyun test ettim üstünü görmüyor ısı konusunu çözdük artık. Bir de hazır sökmüşken macunu da yenile dedim adama oda silip temizleyip altın sarısı bir macun sürdü bu daha kaliteli genelde laptop'lar da kullanıyoruz dedi sizce iyi mi sürdüğü macun biraz araştırdım da altın daha çok iletken olduğu için iyi diyorlardı. Kötüyse eğer macun siparişi vericem de sizlere sormak istedim.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Rengini falan boşver. :)
Dünyada ,termal macun olarak kendini ispatlamış marka ve modelleri bellidir.
 Sen,kalite bi macun al,kullan,derim.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
met 61' Alıntı:

Rengini falan boşver değil işte konu. Ben çok araştırdım bu konuları macunların renklerine göre içindeki iletken maddeler değişiyormuş böylece daha iyi soğutma elde ediliyormuş. Mesela diş macunu gibi bembeyaz olanlar var onlar en dandik olanlarıymış Cooler Master'in var bir tane pahalı ve iletkenlik oranı çok düşük. Bende gri renk Xigmatek vardı onun da iletkenlik oranı orta seviyeydi hep bunu kullandım diyebilirim elimdeki bittiği için kullanamadım. Sarı olan ise içinde altın maddeleri falan taşıdığı için altın da iletkenlik konusunda en iyisi olduğu için iyi deniliyor. Şuan ısı sorunu yok boşu boşuna macuna para vermeyelim. Dark macun alıcaktım 16 TL fiyatı iletkenlik oranı da Xigmatek ile aynı fakat kargo ile beraber 28 TL olduğu için vazgeçtim bir de kimse önermedi.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Sadomadoking' Alıntı:
met 61' Alıntı:

Rengini falan boşver değil işte konu. Ben çok araştırdım bu konuları macunların renklerine göre içindeki iletken maddeler değişiyormuş böylece daha iyi soğutma elde ediliyormuş. Mesela diş macunu gibi bembeyaz olanlar var onlar en dandik olanlarıymış Cooler Master'in var bir tane pahalı ve iletkenlik oranı çok düşük. Bende gri renk Xigmatek vardı onun da iletkenlik oranı orta seviyeydi hep bunu kullandım diyebilirim elimdeki bittiği için kullanamadım. Sarı olan ise içinde altın maddeleri falan taşıdığı için altın da iletkenlik konusunda en iyisi olduğu için iyi deniliyor. Şuan ısı sorunu yok boşu boşuna macuna para vermeyelim. Dark macun alıcaktım 16 TL fiyatı iletkenlik oranı da Xigmatek ile aynı fakat kargo ile beraber 28 TL olduğu için vazgeçtim bir de kimse önermedi.
 Sen bilirsin;ama kolay kolay da hiç bi bilgisayarcı Noctua ,NT -H1 macun kullanmaz.

Altın ısı iletkenliği olarak, en iyi/yüksek  metal değildir zaten.Isı iletkenlik katsayısı denilen W/mk değeri, en yüksek metal ,gümüş.
Çoğu üretici de bu sebeple,gümüş partiküllü macun diyerek ürünlerini tanıtıyorlar,bu yüzden.

Yalnız ,zamanında gümüş partikül barındırmıyan açık mavi renkli hatta beyaza yakın bi macun vardı. OCZ Freeze. Şİmdi piasada  yok. Bütün testlerde hep öndeydi.

KS

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
met 61' Alıntı:
Sadomadoking' Alıntı:
 Sen bilirsin;ama kolay kolay da hiç bi bilgisayarcı kolay kolay Noctua ,NT -H1 macun kullanmaz.

Altın ısı iletkenliği olarak, en iyi/yüksek  metal değildir zaten.Isı iletkenlik katsayısı denilen W/mk değeri, en yüksek metal ,gümüş.
Çoğu üretici de bu sebeple,gümüş partiküllü macun diyerek ürünlerini tanıtıyorlar,bu yüzden.

Yalnız ,zamanında gümüş partikül barındırmıyan açık mavi renkli hatta beyaza yakın bi macun vardı. OCZ Freeze. Şİmdi piasada  yok. Bütün testlerde hep öndeydi.

Yok zaten ben Noctua falan sürdü demiyorum laptoplarda kullanıyoruz bunu daha iyi dedi şuan zaten ısılarda en ufak sorun yok kart boşta 28-30 derece arası camlar kapalı ve kalörifer çalışıyor eğer camları açıp odayı biraz soğuk tutarsam 27 derece de falan kalıyor oyunlarda ise şuana kadar 75 derece üstünü hiç görmedim ki gayet normal değerler. Demek ki bir vida bile çok farkediyor ekran kartında. Adam bile dedi 3 vida aslında sorun yapmaması lazım nerden anladın dedi bende elimle ekran kartını bastırınca ısılar hemen düşüyor dedim ona göre vida uydurduk şuan hiç bir sorun yok ısınma olarak. Kafama sadece şu takılıyor. Neden oyun oynarken bir anda ekran gitmişti de daha sonra ekran da çizgiler çıkmıştı ? Konuyu ilk açtığım da söylemiştim yani şuan ne çizgi çıkıyor ne de ekran gidiyor sorunsuz olarak kullanıyorum o an ne oldu da öyle oldu hala anlam veremiyorum.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
3 vidanın kasacağını ve bi ucu kaldıracağını söylemiştim. O bilgisayarcı işi bilmiyor, bu konuda. Neyse ,önemli olan işin hallolmasıydı. O, çizgi vs,ani sıcaklık yükselmelerine karşı aşırı ısınan Ramlerden veya güç devrelerinden de olabilir.Şimdi soğutucu blok her bir bölüme olması gerektiği basıncı uygulayarak tam oturuyor,artık.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri