Sen ekran kartını al bir teknik servisin yolunu tut.Onlar halledecektir.....
Enes Değirmenci' Alıntı:Sen ekran kartını al bir teknik servisin yolunu tut.Onlar halledecektir.....
Sadomadoking' Alıntı:Enes Değirmenci' Alıntı:Sen ekran kartını al bir teknik servisin yolunu tut.Onlar halledecektir.....
Buralarda bakkal tamircilerden göremedim bir dükkan bulursam götürürüm kartı.
Enes Değirmenci' Alıntı:Kesinlikle katılıyorum ve geri dönüş bekliyorum.....
met 61' Alıntı:Rengini falan boşver.![]()
Dünyada ,termal macun olarak kendini ispatlamış marka ve modelleri bellidir.
Sen,kalite bi macun al,kullan,derim.
Sen bilirsin;ama kolay kolay da hiç bi bilgisayarcı Noctua ,NT -H1 macun kullanmaz.Sadomadoking' Alıntı:met 61' Alıntı:Rengini falan boşver.![]()
Dünyada ,termal macun olarak kendini ispatlamış marka ve modelleri bellidir.
Sen,kalite bi macun al,kullan,derim.
Rengini falan boşver değil işte konu. Ben çok araştırdım bu konuları macunların renklerine göre içindeki iletken maddeler değişiyormuş böylece daha iyi soğutma elde ediliyormuş. Mesela diş macunu gibi bembeyaz olanlar var onlar en dandik olanlarıymış Cooler Master'in var bir tane pahalı ve iletkenlik oranı çok düşük. Bende gri renk Xigmatek vardı onun da iletkenlik oranı orta seviyeydi hep bunu kullandım diyebilirim elimdeki bittiği için kullanamadım. Sarı olan ise içinde altın maddeleri falan taşıdığı için altın da iletkenlik konusunda en iyisi olduğu için iyi deniliyor. Şuan ısı sorunu yok boşu boşuna macuna para vermeyelim. Dark macun alıcaktım 16 TL fiyatı iletkenlik oranı da Xigmatek ile aynı fakat kargo ile beraber 28 TL olduğu için vazgeçtim bir de kimse önermedi.
met 61' Alıntı:Sen bilirsin;ama kolay kolay da hiç bi bilgisayarcı kolay kolay Noctua ,NT -H1 macun kullanmaz.Sadomadoking' Alıntı:Rengini falan boşver değil işte konu. Ben çok araştırdım bu konuları macunların renklerine göre içindeki iletken maddeler değişiyormuş böylece daha iyi soğutma elde ediliyormuş. Mesela diş macunu gibi bembeyaz olanlar var onlar en dandik olanlarıymış Cooler Master'in var bir tane pahalı ve iletkenlik oranı çok düşük. Bende gri renk Xigmatek vardı onun da iletkenlik oranı orta seviyeydi hep bunu kullandım diyebilirim elimdeki bittiği için kullanamadım. Sarı olan ise içinde altın maddeleri falan taşıdığı için altın da iletkenlik konusunda en iyisi olduğu için iyi deniliyor. Şuan ısı sorunu yok boşu boşuna macuna para vermeyelim. Dark macun alıcaktım 16 TL fiyatı iletkenlik oranı da Xigmatek ile aynı fakat kargo ile beraber 28 TL olduğu için vazgeçtim bir de kimse önermedi.
Altın ısı iletkenliği olarak, en iyi/yüksek metal değildir zaten.Isı iletkenlik katsayısı denilen W/mk değeri, en yüksek metal ,gümüş.
Çoğu üretici de bu sebeple,gümüş partiküllü macun diyerek ürünlerini tanıtıyorlar,bu yüzden.
Yalnız ,zamanında gümüş partikül barındırmıyan açık mavi renkli hatta beyaza yakın bi macun vardı. OCZ Freeze. Şİmdi piasada yok. Bütün testlerde hep öndeydi.