Ekran kartı kullanımı çok düşük ve işlemci kullanımıyla orantısız

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Donanımsal bir sorun var o zaman yapacak bir şeyiniz kalmamış.

NOT: Bu arada msconfig seçeneklerindeki çekirdek ayarı sadece sistem başlangıcında kaç çekirdek kullanılsın onun ayarı sadece açılış hızı için ekstra bir şey değil. Sadece açıklayayım dedim konumuzla bir ilgisi yok.

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
acaba bütün performans ayarlarını dengeliye çeksek yani varsayılana dönüştürsek birşey değiştirirmi deneyeceğiz.Yapacak yöntem kalmadı

Biraz garip geldi bana darboğaz yapabilecek sistem değil ekran kartı soğuk işlemci soğuk ram kullanımı 2 gb boşta 6 gb ama yok yine arada kasıyor.
Bu arada oyun dışında sistemde full kasmadan bahsetmiyoruz onu ekleyeyim hani böyle arada bi mesela 1 saatin 25 dksı falan.Tabi oyun hep

asusun sitesinde bu laptopun driverlarında bios driverı var.Biz daha önce hiç bu laptopun biousunu güncellemedik.Sizce çözme ihtimali varmı ? bana çözmez geliyor ama.

Birde bizim driverımız asusun sitesindeki vga driverı değil nvidianın 1050 driverı

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
BIOS güncelleyin tabi ben bunu denemişsinizdir diye hiç önermedim deneyin.

Siz NVIDIA Ekran kartı sürücüsünü NVIDIA sitesinden indireceksiniz ASUS 'un sitesinden değil. Ben size zaten bunu söyledim siz sürücüleri güncelledik dediniz. Aşağıdakileri kurmadıysanız yapın. BIOS dahil.

NVIDIA GTX 1050 Notebook Sürücüsü : https://www.nvidia.com.tr/drivers/results/159513

AMD Çipset Sürücüsü : https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/GamingNB/FX504GE/Chipset_V101175418066.zip

BIOS Sürücüsü : https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/GamingNB/FX504GD/FX504GDAS317.zip (FX504GD BIOS 317)

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
Tamam intel çipset ve nvidia notebook driverı kurulu zaten birtek bios yapmamıştık.Onuda yapalım bari

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
biosu daha güncellemedik ama bütün oyunlar 1 fps artık hiç artmıyor çok garip.Ekran kartı driverını eski sürüm yüklemeyi deneyeceğiz

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
evet 1 fps sorunun çözdük fps arttı fakat hala gpu kullanımı %50lerde

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cihazda sorun var gibi duruyor dediğim gibi pek çok şeyi siz denemişsiniz bende size pek çok öneride bulundum zaten yani dediğim gibi başka bir önerim pek kalmadı diyebilirim.

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
peki bilgisayarın bir ses verip donması ve kapanması neden olur ? internette baktıgımda sıcaktan olduğu söyleniyor birde bu sorun çıktı çünkü

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
Şimdi denedik işlemci tam yükte sabiit 2.29 gh giderken ekran kartı tam yükte ancak %72 lere çıkıyor dahada çıkmıyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Karta darboğaz sorunu dediğim gibi birkaç şeyden olur donanım yetersizliği başka bir donanımın frenlemesi. Diğer bir sorun o karta giden güçte bir sorun. Yazılım bazlı sorunları zaten denedik 1 tek şey kaldı diyebilirim BIOS güncellemesi yapın güncel değilse ve BIOS ayarlarınızda kartınızın veri yolu PCI-e x16 olarak mı ayarlı buna bakın. Bazı anakartlarda bunun ayarı oluyor ismi böyle olmayabilir ki hiç ayar bile olmayabilir "pci express" ayarlarına bakacaksınız. Eğer ekran kartı x8 veri yolunu kullanıyorsa buda kartı bir miktar frenleyebilir ama bu ayar zaten x16 olarak kayıtlı olur özellikle değiştirilmediyse.

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
bios güncellerken bilgisayar falan gider diye korktuk kendi biosum olunca güncelliyorum da arkadaşın bios olunca işte.Bios güncellerken bilgisayara bişey olursa bilgisayar biossuz kalır diye biliyorum o zaman laptop olduğu için bios sıfırlama pilide olmaz nasıl sıfırlarız_?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
BIOS güncellenirken sistem kapanırsa işlem tamamlanmadan yada bir hata olursa USB bellek vs. çıkarsa sistemim BIOS çöker ve siz müdahale edemezsiniz o saatten sonrası servis işi. Ama bu tarz sorunların önemlini alın Laptop zaten elektrik gitse etkilenmez yani kapanma olayını geçiyoruz aniden buradan rahatsınız. USB belleğide sağlam oturtun ve işlem tamamlanana kadar 2-3 dk. maksimum bekleyin bu başka bir olay yok.

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
usb oynamasından değilde yani bir hata falan verirse bios dosyası usbye düzgün gitmediyse yüklemenin ortasında bozuk olduğu uyarısı verilirse nolur ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Öyle bir şey hiç görmedim duymadım. Birkaç mb bir dosyayı fat32 olarak biçimlendirdiğiniz USB belleğe atacaksınız bozuk v. yada yarım atma ihtimaliniz 1.000.000 da 1 ihtimal.

gndmusab031

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sürücüleri güncelledik + denetim masası performans planı seçtik + başlangıç programları vs kapattık + msconfigden işlemci çekirdeğini 8 çekirdeğe ayarladık yani hepsine.
hatta parkcontrol ile bütün çekirdekleri çalıştırma olayını bile denedik
merhaba hocam olayı çözebildin mi ? aynı sorun bendede var

KS

prokaan78

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
6
merhaba hocam olayı çözebildin mi ? aynı sorun bendede var
hocam ghost spectre kullanıyordum performans güç planındaydı onu dengeliye getirdim sağ altta pil simgesine tıklayınca performans çubuğu çıkıyor ordan fulledim o şekilde pek sıkıntı olmuyor artık. Ama sorunum kesinlikle RAM denmiş ram yetmeyen oyunlarda yapıyor %90

gndmusab031

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bu ekrandan dimi hocam ?
1694967732291.png

hocam ghost spectre kullanıyordum performans güç planındaydı onu dengeliye getirdim sağ altta pil simgesine tıklayınca performans çubuğu çıkıyor ordan fulledim o şekilde pek sıkıntı olmuyor artık. Ama sorunum kesinlikle RAM denmiş ram yetmeyen oyunlarda yapıyor %90
.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri