Ekran kartı memory clock değeri ve ekranda saniyelik kararma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

WhiteAngel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba, 
Öncelikle yeni üyeyim konuyu doğru yere mi açtım bilemiyorum detaylı bir araştırma yapamayacak kadar stres altındayım.
Bir kaç ay önce aldığım masaüstü bilgisayarda arada bir (belki günde bir kaç kez) yatay siyah çizgi çıkıyordu. Son 2 gündür 1 kaç saniyelik ekran kararıyor ve kendine geliyor. Bu süre zarfında bilgisayarda çalışan hiç bir şeye zarar gelmiyor kaldığım yerden devam edebiliyorum. 2 3 gün öncesinde fpsi nirvanaya çıkarmak için internetten bulduğum regeditleri değiştirmiştim. Bugün onlarıda eski haline getirdim. Artifact'a rastlamadım. Furmarkta 15 dk test yaptım basemark gpu testi yaptım bunları sizlerle paylaşmak istedim. Bu testler sırasında bilgisayarda bulunan fanları turbo moda almadım(1tanesi hariç). Ön panelde 3 arkada 1 tane egzoz fanı sadece normal modda çalıştı.
Bu testler sırasında memory clock değeri 6801 olduğundan çok telaşlandım. Bir sitede 12000 veya 15000 gördüm. Ekran kartımda bir sorun var mı bunun için yardım edebilir misiniz ? Birde şu kararmaya bir çözüm arıyorum.

[Programlar tam ekranda değil]

Basemark gpu Official (Kasa fanları turbodaydı)
QPj1ZA.png

Basemark Custom (content quality:Mediumda) [Kasa fanları kapalı]
kM5Zn7.png

Furmark [Gpu Stress test] [15dk çalıştırdığım ss yoktu sıcaklık hariç bir değişken yok sıcaklıkta 15-16. dakika sonunda 71 dereceydi] [font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif][Kasa fanları kapalı] ****Bu resmi iki saattir upload edemedim net gözükmesi için sağ click yapıp yeni sekmede açabilirsiniz***[/font]
furmark.png

****Monitörüm 5 10 yıllık bir monitör. Bu sisteme gitmez biliyorum ancak değiştirme fırsatım olmadı. Ancak monitörde bir renk kaybı vs en ufak fark ettiğim kötü bir şey yok.
Yaklaşık 2 3 saat öncesinde regedit lerin yedeklerini kurunca ekran kararmadı hiç. [Zaten günde 1 2 kez kararıyordu] Ama siyah yatay çizgi son 3 4 saat içinde 1 kez çıktı. Zaten bu çizgi de 1 saniye geçmeden hemen kayboluyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
14 Gbps yani 14000 mhz ekran kartınızın bellek saat hızı sizde 13602 mhz çıkmış sonuç. Bu büyük bir dert değil ama sistem özelliklerini tam olarak bileşen bileşen yazabilir misiniz. Ben güç kaynağı yada anakart odaklı bir sorun var gibi gördüm ama net değilim tabi birde monitörün kendisi yada kullandığınız kablodan kaynaklı sorunda olabilir. Siz sistem bileşenlerini yazın ben duruma sonra bir açıklık getiririm büyük ihtimalle.

KS

WhiteAngel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
14 Gbps yani 14000 mhz ekran kartınızın bellek saat hızı sizde 13602 mhz çıkmış sonuç. Bu büyük bir dert değil ama sistem özelliklerini tam olarak bileşen bileşen yazabilir misiniz. Ben güç kaynağı yada anakart odaklı bir sorun var gibi gördüm ama net değilim tabi birde monitörün kendisi yada kullandığınız kablodan kaynaklı sorunda olabilir. Siz sistem bileşenlerini yazın ben duruma sonra bir açıklık getiririm büyük ihtimalle.

İşlemci: intel i5-9400f 
Ekran kartı: ASUS DUAL-RTX2070-O8G
Anakart: Asus PRIME B365M-A
Ram: Crucial 16gb (8x2) 3000Mhz
SSD: Kingston 480gb HyperX (500mb/500mb)
Kasa: Xigmatek Venom X 650W 80plus (silver mı bronzmu bilmiyorum)

Özellikler bunlar monitörde Acer G195HQV (5 10 yıllık yadigar)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
PSU fena sayılmaz odur diye düşünmüştüm ilk başta ama gücü yeterli çokta dandik bir marka değil. Monitör yada görüntüyü aktaran kablosunda olabilir sorun.

Monitörü dönüştürücü ile kullanıyorsanız oda sorun olabilir.

KS

WhiteAngel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
PSU fena sayılmaz odur diye düşünmüştüm ilk başta ama gücü yeterli çokta dandik bir marka değil. Monitör yada görüntüyü aktaran kablosunda olabilir sorun.

Monitörü dönüştürücü ile kullanıyorsanız oda sorun olabilir.

Marka vermek olur mu bilmiyorum. O yüzden çok kullanılan bir teknoloji mağazasından aldım bilgisayarı ve displayportu vga ya dönüştüren kabloyu. Monitör evde vardı. Yalnız bu kablo direk kasadan monitöre gidiyor. Bazı kablolar uzatma kablosu gibi ek yapman gerekiyordu onlardan almadım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
O kabloda sinyal aktarımı sorunu olabilir. Genelde direk ekran kartı çıkışından doğrudan monitöre aynı kablo ile bağlanmalı aktarımda bir dönüşüm yada kopma olmasın diye. HDMI ise HDMI veya DP ise DP veya DVI ise DVI , VGA ise VGA gibi direkt aktarım yani. Sorun bu olabilir size tavsiyem bence bu sisteminden hakkını verecek bir monitör alın. https://www.itopya.com/samsung-235-...nc-full-hd-quantum-dot-curved-gaming-monitor/ şuan indirimde düşünürseniz güzel monitördür bu fiyata emsali çok yok.

KS

WhiteAngel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ozaman şimdi video kaydı başlatıp siyah çizgi gelene dek kayda devam etsem. Videoda siyah çizgi gözükmezse sorunun monitör veya kablodan. Gözükürse ekran kartının kendisinden diyebilir miyiz ? Özellikle kablo kafamı kurcaladı :S
Gerçekten monitör çok güzel ancak şuan ayırabilcek bütçem yok :/

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Panel sorunluysa yada kablo o kayda yansıyabilir de yansımayabilir de. Bu bu şekilde anlaşılmaz ancak o monitörün başka bir sistemde denenmesi gerek böyle anlaşılır yada başka bir monitörün yada LED TV varsa onun ile sistemi deneyin öyle anlaşılır monitörde mi sorun var.

KS

WhiteAngel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Panel sorunluysa yada kablo o kayda yansıyabilir de yansımayabilir de. Bu bu şekilde anlaşılmaz ancak o monitörün başka bir sistemde denenmesi gerek böyle anlaşılır yada başka bir monitörün yada LED TV varsa onun ile sistemi deneyin öyle anlaşılır monitörde mi sorun var.
Şuan için böyle bi deneme fırsatım yok ne yazık ki :/  Size yorum yazar yazmaz program indirip oyuna girdim zaman geçmesi amacıyla oyuna başladıktan 5 10 dk sonrasında ekran 1 2 saniyeliğine karardı ve videoda yansımadı.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Size söylemiştim yansıyabilir de yansımayabilir de ama benim tahminim 100% değil ama monitörün panelinde sorun var gibi duruyor.

KS

WhiteAngel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Size söylemiştim yansıyabilir de yansımayabilir de ama benim tahminim 100% değil ama monitörün panelinde sorun var gibi duruyor.
Çok teşekkür ederim hocam kaç saattir benimle uğraşıyorsun Allah razı olsun :)  Yazın anca monitör alma fırsatım olcak bakalım inşallah sorun kasada değildir

ugur.gozaydin' Alıntı:
Çok sağolun sabahtan beri sizi uğraştırıyorum Allah razı olsun :)
Yazın monitör alma imkanım olacak nasipse. Umarım kasada sorun yoktur bidaha böyle bilgisayarı rüyamda göremem gibi :D

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kasada sorun yoktur tek uyumsuz eski bileşen monitör sisteminizde sorun odur büyük ihtimalle. Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri