ekran kartı modelinin önemi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

IQCAN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
merhaba ben bir sistem topluyorum,  ekran kartlarını biraz araştırıyorum da araştırıp bulamadığım bir şey var umarım yardımcı olursunuz.Sorum şu;
Örneğin ASUS Geforce GTX1070 ROG STRIX OC 8GB GDDR5 256Bit DX12 NVIDIA bu ekran kartı sanırım 1070'in model olarak en iyi modeli fakat bunu alana kadar [size=large]MSI GeForce GTX1070 Ti ARMOR 8GB GDDR5 256Bit DX12 Nvidia alabiliyorum 

Ya da ASUS GeForce GTX1060 STRIX OC 6GB GDDR5 192Bit DX12 NVIDIA Ekran Kartı alana kadar 100 lira ekleyip [size=large]Zotac GTX1070 MINI EDITION GDDR5 8GB 256Bit Nvidia GeForce alabiliyorum

Yani demek istediğim modellerin önemi ne kadar fazla ya da hangisini almam benim için daha iyi bir sonuç doğuracak ve tam olarak bir şey anlayamadım bu konuyla alakalı.
[/size]
[/size]

[size=large][size=large]Yanlış bir şey söylediysem affola, şimdiden ilginiz için teşekkürler.
(modelden kastım 1070'in msi, asus, zotac, asus strix, phoenix, dual oc, vb. versiyonları olarak düşünün)
[/size][/size]

delonas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar, her marka aynı ekran kartının üzerine farklı soğutmalar yerleştirir bu olayda budur yani Msi marka alırsanız üstünde msi logosu olan ve msi soğutmaları olan amd alırsanız aynı şekilde ve yazılım farklılıkları da aynı şekilde olur ben şahsen Nvidia öneririm bir amd kullanıcısı olarak amd yazılımda biraz daha geri olduğunu düşünüyorum geforce programları çok düzgün ve stabil :)

KS

IQCAN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
delonas' Alıntı:
Merhabalar, her marka aynı ekran kartının üzerine farklı soğutmalar yerleştirir bu olayda budur yani Msi marka alırsanız üstünde msi logosu olan ve msi soğutmaları olan amd alırsanız aynı şekilde ve yazılım farklılıkları da aynı şekilde olur ben şahsen Nvidia öneririm bir amd kullanıcısı olarak amd yazılımda biraz daha geri olduğunu düşünüyorum geforce programları çok düzgün ve stabil :)

Teşekkürler öncelikle, peki mesela 1070 in bir sürü modeli var mesela asus rog strix, zotac mini , msi , gigabyte windforce vb.  bunların aralarında yine yazılım farkları var mı yoksa sadece soğutma sistemleri mi farklı? gerçekten pek bilgi sahibi değilim bu konuda beni mazur görün.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
E.kartları artık eskisi gibi fazla ısınmıyor. Boşuna, aynı tip ekran kartlarından ,pahalı olanlarına yönelmeyin. Bütçeyi zorlmanın bi alemi yok. Tipik bi sorunu yoksa ,en ucuzunu alın geçin. Bütçe ,önemli. :)

delonas

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Canderin01' Alıntı:
delonas' Alıntı:

Teşekkürler öncelikle, peki mesela 1070 in bir sürü modeli var mesela asus rog strix, zotac mini , msi , gigabyte windforce vb.  bunların aralarında yine yazılım farkları var mı yoksa sadece soğutma sistemleri mi farklı? gerçekten pek bilgi sahibi değilim bu konuda beni mazur görün.

Est. sürücü indirdiğiniz yer mesela ekran kartını AMD olarak satın aldınız diyelim amd sitesinden sürücü indireceksiniz ama sürücü konusunda da Nvidia her zaman daha iyidir :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Örnek olarak GTX 1060 hakkında konuşuyorum, öncelikle 6 GB ve 3GB modelleri var ve 6 olan daha iyi tabiki, örneğin 6 GB olanın hangisini almalıyım dersen öncelikle soğutucu Fan sayısı önemli 1 fan, 2 fan ve 3 fanlı olanlar arasında sıcaklı farkı olur öncelikle bütçenizin yettiği en fazla fan adedi olanı alın. Diyelimki bütçenize uygun 3 model var ve hepsi aynı fan sayısına sahip burada bakmanız gereken 2 olay var birincisi güç girişi varmı bazı e.kartlarında güç girişi olmuyor ve ekran kartı için O.C. olayından feragat ediyorsunuz böyle güç girişi olmayan kartlardan. Sonrasında bakmanız gereken Ghz saat hızı yani ne kadar fazla ise ki buradaki değerler münik artışlar ile olur 1400 ghz ile 1450 ghz gibi gibi burası 3-5 FPS duruma ve oyuna göre fark yaratır aynı kartlar arasında. Bütçenizin el verdiği en fazla işlemci çekirdek hızı Ghz veya  olarak belirtilen değerdir bunu alın turbo ile belirtilir en yüksek değer en düşüğünüde alsanız aldığınız kart yine GTX 1060 olur frekansa bağlı değişken 3-5 FPS pek önemli değil ama araştırırsanız bu söylediklerimi bütöenize en uygun olanı alırsınız

KS

IQCAN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
ugur.gozaydin' Alıntı:
Örnek olarak GTX 1060 hakkında konuşuyorum, öncelikle 6 GB ve 3GB modelleri var ve 6 olan daha iyi tabiki, örneğin 6 GB olanın hangisini almalıyım dersen öncelikle soğutucu Fan sayısı önemli 1 fan, 2 fan ve 3 fanlı olanlar arasında sıcaklı farkı olur öncelikle bütçenizin yettiği en fazla fan adedi olanı alın. Diyelimki bütçenize uygun 3 model var ve hepsi aynı fan sayısına sahip burada bakmanız gereken 2 olay var birincisi güç girişi varmı bazı e.kartlarında güç girişi olmuyor ve ekran kartı için O.C. olayından feragat ediyorsunuz böyle güç girişi olmayan kartlardan. Sonrasında bakmanız gereken Ghz saat hızı yani ne kadar fazla ise ki buradaki değerler münik artışlar ile olur 1400 ghz ile 1450 ghz gibi gibi burası 3-5 FPS duruma ve oyuna göre fark yaratır aynı kartlar arasında. Bütçenizin el verdiği en fazla işlemci çekirdek hızı Ghz veya  olarak belirtilen değerdir bunu alın turbo ile belirtilir en yüksek değer en düşüğünüde alsanız aldığınız kart yine GTX 1060 olur frekansa bağlı değişken 3-5 FPS pek önemli değil ama araştırırsanız bu söylediklerimi bütöenize en uygun olanı alırsınız

size ve enes değirmenci, met 61, delonas' a yaptıkları yorumlar için teşekkür ederim öncelikle.
Dediğinizi anladım, benim asus 1070 rog strix oc (3fanlı) modelini alasım var ve bakıyorum daha ucuza 1070 ti var şimdi hangisini almam daha mantıklı onu anlayamadım yani 1070 in eniyi modelini alana kadar 1070 ti alabiliyorum ve daha fazla fps veriyor çoğu oyunda, enes değirmenci  ve met 61 fikirlerinden yönelerek 1070 ti almak daha mantıklı geliyor peki 1070 ti almak yerine 1070 in en pahalı modelini almanın mantıklı yanları neler ya da varmı? sizlerin fikirleri neler ?  :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
GTX 1070 Ti daha iyi bir karttır GTX 1080 kartından kırpma bir kart olduğu için ve asla ama asla daha alt bir model daha iyi olamaz. Bu Ekran Kartlarının olayı daha fazla FPS almak ve GTX 1070 Ti dururken altın kaplama bile olsa işin şakası :D hiçbir şekilde daha iyi olamaz. GTX 1070 Ti bulduysanız GTX 1070 'ten daha uyguna alın asla pişman olmazsınız ki zaten bir üst model alıyorsunuz. Fan sayısı vs. frekans hiçbir şey önemli değil en kötü referans tasarım hali bile olsa GTX 1070 Ti almak GTX 1070 'ten daha iyi sonuçlar almanızı sağlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri