Ekran kartı, RAM vb yardımınıza ihtiyacım var

Kutlay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar,

Aşağıdaki gibi bir özelliğe sahip masa üstü bilgisayarım var. Oğlum oyun oynuyor, oynarken de kayıt almaya çalışıyor ancak ağırlık, donma vb olumsuzluklar oluyor. Bunun performansını arttırmak için önerilerinize ihtiyacım var.

Bu donanıma ekstra alınacak parçalar neler olabilir? Örneğin sadece ekran kartı ile bu sorunlar çözülür mü? Ya da ekran kartı ile birlikte RAM alsak daha mı iyi olur? 1000-1500 lira arası bütçeye çıkabilirim.
(İlk oyun denememiz hello neighbor oldu. Ancak takılmalar, ağırlaşmalar oldu. Bu zamana kadar basit internet tarayıcıları üzerinden oyunlar oynuyordu (ateş ve su, red ball gibi) Hello neighbor ile başladık diyebiliriz yavaş yavaş diğer oyunlara da geçecektir. Şimdiden ilerisi içinde önlem almış olurum diye düşünüyorum.)

Yardımcı olursanız sevinirim. Sistem özellikleri;

70yiNG.jpg
[/url][/img]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Birincisi RAM miktarınız çok düşük 4 GB RAM ile yayın işi yapılmaz. 8 GB daha eklenirse 12 GB yeterli olur. İşlemcinizde çok çok düşük aslında ama bu şekilde RAM takviyesi ile denenip sonrasında ekran kartı vs. bakılabilir.

KS

Kutlay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Birincisi RAM miktarınız çok düşük 4 GB RAM ile yayın işi yapılmaz. 8 GB daha eklenirse 12 GB yeterli olur.
İşlemcinizde çok çok düşük aslında ama bu şekilde RAM takviyesi ile denenip sonrasında ekran kartı vs. bakılabilir.

Cevabınız için teşekkür ederim. RAM için ne önerirsiniz? İşlemciyi de değiştirmeye kalsak çok mu maliyetli olur?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İşlemci + Ekran kartı maliyeti çok zorlayabilir. 1500 TL maks. bütçe için. İşlemci zaten 2. el alınacak belki ekran kartıda 2. el alınırsa olabilir.

https://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/cpu-z_1.91-en.exe - Bu yazılımı kurup bana Mainboard , Graphics , Memory ve SPD (Slot numarası seçin liste dolunca tamamdır) sekmelerinden görüntüler alıp paylaşın. Bakalım ne tür bileşenler kullanıyorsunuz yardımcı oluruz duruma göre.

KS

Kutlay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
İşlemci + Ekran kartı maliyeti çok zorlayabilir. 1500 TL maks. bütçe için. İşlemci zaten 2. el alınacak belki ekran kartıda 2. el alınırsa olabilir.

https://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/cpu-z_1.91-en.exe - Bu yazılımı kurup bana Mainboard , Graphics , Memory ve SPD (Slot numarası seçin liste dolunca tamamdır) sekmelerinden görüntüler alıp paylaşın. Bakalım ne tür bileşenler kullanıyorsunuz yardımcı oluruz duruma göre.

Buyrun;

[font=Ubuntu, sans-serif][font=Ubuntu, sans-serif]Anladığım kadarıyla elimdeki bilgisayar başlı başına seviyesi aşağılarda. RAM + İşlemci + Ekran Kartı... İyi bir şey almaya kalksak bu üçünün maliyeti ne kadar olur? Bunun yerine sıfırdan bir kasa mı alsam? Bütçeyi artırıp zorlayacağız başka çarem kalmıyor. Yapmışken düzgün bir şey istiyorum[/font][/font]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anakart Acer marka PC içinden çıkan bir marka anakart bilgilerine ulaşamadım. Destek listesine bakacaktım işlemci için neleri destekliyor diye ama bulamadım ki A10 serisine kadar desteği var gibi görünüyor ancak yeterli değil çok eski sistem. RAM + İşlemci + Ekran kartı derken 1500 TL 'yi zorlarsınız ki bence 3.5K gibi bir fiyata iyi bir makine alabilirsiniz. İndirimlerde teker teker bileşen alırsanız 3K fiyatınada alınabilir belki.

KS

Kutlay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Anakart Acer marka PC içinden çıkan bir marka anakart bilgilerine ulaşamadım. Destek listesine bakacaktım işlemci için neleri destekliyor diye ama bulamadım ki A10 serisine kadar desteği var gibi görünüyor ancak yeterli değil çok eski sistem. RAM + İşlemci + Ekran kartı derken 1500 TL 'yi zorlarsınız ki bence 3.5K gibi bir fiyata iyi bir makine alabilirsiniz. İndirimlerde teker teker bileşen alırsanız 3K fiyatınada alınabilir belki.

Piyasadaki bilindik oyunların çoğunu oynayabileceğimiz bir sistem toplamaya kalksak ne kadarlık bütçe lazım?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
3500 TL bir bütçe gerekli. Ryzen 5 1600 AF işlemci + RX 570 veya olabilirse üzeri bir ekran kartı olacak. İşlemci iş için ve oyun için alınabilecek en ucuz işlemci ekran kartıda her oyunu açabilecek en ucuz ekran kartı. Gerisi bütçeye göre RAM vs. olarak seçilir.

KS

Kutlay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
3500 TL bir bütçe gerekli. Ryzen 5 1600 AF işlemci + RX 570 veya olabilirse üzeri bir ekran kartı olacak. İşlemci iş için ve oyun için alınabilecek en ucuz işlemci ekran kartıda her oyunu açabilecek en ucuz ekran kartı. Gerisi bütçeye göre RAM vs. olarak seçilir.

Üstadım ben sıfırdan bir pc toplamaya karar verdim. Bir arkadaşım bana bir liste oluşturdu. Aşağıya yazıyorum lütfen bakıp olur olmaz veya ü[font=Ubuntu, sans-serif]zerine 300-500 daha verip şunu almak mantıklı dediğiniz bir husus varsa lütfen belirtir misiniz? [/font]

[font=Ubuntu, sans-serif][size=small][font=Ubuntu, sans-serif]Ekran Kartı: [/font][font=Ubuntu, sans-serif]Galax RTX 2060 Super 26ISL6HP39SS-AKOG 192 Bit GDDR6 8 GB Ekran Kartı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe[/font]
[/font][/size]

[font=Ubuntu, sans-serif]İşlemci: [/font][font=Ubuntu, sans-serif]AMD Ryzen 5 3600 Altı Çekirdek 3.60 GHz Kutulu İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe[/font]

[font=Ubuntu, sans-serif]Anakart: [/font][font=Ubuntu, sans-serif]MSI B450-A PRO MAX AM4 DDR4 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe[/font]

[font=Ubuntu, sans-serif](2 Adet) Ram: [/font][font=Ubuntu, sans-serif]Adata XPG Gammix D10 8 GB 3000MHz DDR4 AX4U300038G16-SR10 Bellek Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe[/font]

[font=Ubuntu, sans-serif]Power Supply: [/font][font=Ubuntu, sans-serif]FSP Hydro HD600 600 W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe[/font]

[font=Ubuntu, sans-serif]SSD: [/font][font=Ubuntu, sans-serif]Toshiba OCZ RC500 500 GB M.2 PCI-Express 3.0 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe[/font]

[font=Ubuntu, sans-serif][size=small][font=Ubuntu, sans-serif]Kasa: [/font][font=Ubuntu, sans-serif]Sharkoon TG6-RGB Fanlı ATX Bilgisayar Kasası Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe[/font][/font][/size]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Anakartı düşür çok pahalı 400-500 TL arası bir ürün yeterde artar bile. O parayı RAM için kullan 16 GB yap + M.2 SSD diske gerek yok SATA iyi bir SSD alabilirsin 200 TL oradan kısılır 10 numara olur gereksiz yere M.2 diske kısık bütçede harcama yapmayın. Kasayı Önü mesh bir model seçin. Teknobiyotik adresinde 400 TL 'ye Dark Guardian 4 RGB fanlı güzel bir kasa var.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri