Ekran kartı ses kartımla çakışıyor

Görkem A.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yeni bir bilgisayar topladım. Ekran kartım onboard ses kartımla çakışıyor bilgisayarım dijital olarak ses vermeye çalışıyor ama ben jack ile ses almak istiyorum driverlerini yüzlerce kez silip tekrar yükledim sorunu yine çözemedim.
 Ekran kartım: sapphire rx 580
 Anakart: Msi b450 Tomahawk
 İşletim Sistemi: windows 10 pro
 İşlemci: Ryzen 5 3600

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ekran kartınız ses kartı ile nasıl çakışıyor? Monitörünüzde hoparlör var ve HDMI üzerinden ses mi alıyorsunuz? Eğer böyle bir durum yoksa anakart ses sürücüsünü kurduğunuzda anakart arka JAK girişine bir kulaklık vs. bağladığınızda sorunsuz o JAK girişinden ses alabilmeniz gerek.

KS

Görkem A.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
bir forumda ekran kartımın onboard ses kartımı engelleyebileceğini okudum o yüzden öyle yazmıştım. Bilgisayarı ilk kurarken hdmi olarak bağlanmıştım ekran kartım galiba ona göre kurdu şuan monitörümde hoparlör yok ama dvi-d to vga kullandığım halde bilgisayarım monitöre ses vermeye çalışıyor kayıttan yürüt kısmında kulaklıkta seçili olsa ses vermiyor kulaklığın sağlam olduğundan da eminim ses sürücüsünü yüklediğimde jack a ne taktığımı sordu kulaklık ve mikrofon diye seçtim fakat yinede ses vermiyor bazı kişiler işlemcidende olabilir diyorlar sorun işlemcide olabilir mi ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Öncelikle anakartınızın doğru ses sürücüsünü kurduğunuzdan emin olun. Sonrasında tek yapmanız gereken Aygıt Yöneticisini açıp Ses aygıtlarından NVIDIA sürücülerini devre dışı bırakmak ve ses ayarlarından varsayılan aygıt olarak anakartınızdaki aygıtı seçmek bu kadar.

KS

Görkem A.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ses sürücüm doğru bundan eminim. Aygıt Yöneticisini açıp Ses Aygıtlarından sürücüleri devre dışı bıraktım ve ses ayarlarından varsayılan aygıt olarak kulaklığımı seçiyorum ama yine ses gelmiyor Sese sağ tıklayıp Ses Düzey Karıştırıcısını açtığımda sistemde ses var olarak gözüküyor.

KS

Görkem A.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İobit ile kaldırıyorum zaten ekran kartımda NVIDIA değil AMD. AMD devre dışıykende kaldırıp tekrar yüklemiştim olmadı

Dün kulaklıkta hiç tık yoktu şuan takıcna cızırtı oluyor ama ses yine yok :'(

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bana aşağıda istediklerimi SS alarak paylaşır mısın.

1. Aygıt yöneticisi Ses sürücülerinin SS görüntüleri.
2. JAK girişinin ve Ses sürücünün Realtek veya hangisi ise onun yazılımından görüntüleri.
3. Windows / Sistem / Ses bölümümün SS görüntüleri.

Bunları atmadan önce Windows / Sistem / Ses kısmından Gelişmiş ses seçenekleri altında Uygulama birimi ve cihaz tercihleri kısmına girip Sıfırla butonunu kullanır mısın.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Windows 8 ve 10 ile ilgiliydi dediğim ayarlar bulamadıysanız Windows 7 kullanıyorsunuzdur.

Son resimde monitörünüzü devre dışı bırakın ilk ses kaynağı olarak onu görüyor sistem. Ayrıca kullandığınız ses yazılımında ön JAK girişini kullandığınız görünüyor buda monitörünüzün 1. ses aygıtı olarak görünmesinin nedeni. Ön JAK girişleri 2. aygıt olarak tanınır monitörünüz 1. aygıt yani önce ilk dediğimi yapım sonra işe yaramaz ise arka JAK girişlerini kullanın.

KS

Görkem A.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Monitörü devre dışı bırakıp arka jack girişlerini denedim fakat değişen birşey olmadı bu arada windows 10 kullanıyorum sadece ben bulamadım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Başlat 'a basıp Ayarlar yazın ve açın. Sistem / Ses kısmından Gelişmiş ses seçenekleri altında Uygulama birimi ve cihaz tercihleri kısmına girip Sıfırla butonunu kulanın.

KS

Görkem A.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Son olarak Win 7 'de Ses simgesine sağ tıklayın ve Ses denetimi seçenekleri deyip açılan pencerede ses aygıtınız ve yukarıdaki 2 kutuyu işaretleyin, diğer aygıtlardaki işaretler kalksın ve Tamam deyin.
windows 10 kullanıyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Başlat 'a basıp Ayarlar yazın ve açın. Sistem / Ses kısmından Gelişmiş ses seçenekleri altında Uygulama birimi ve cihaz tercihleri kısmına girip Sıfırla butonunu kulanın.

KS

Görkem A.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Başlat 'a basıp Ayarlar yazın ve açın. Sistem / Ses kısmından Gelişmiş ses seçenekleri altında Uygulama birimi ve cihaz tercihleri kısmına girip Sıfırla butonunu kulanın.
dediğinizi yaptım fakat yine düzelmedi

Anlamadığım bir şekilde AMD'nin sürücüsünü silsem de monitörü devre dışı bıraksamda pcyi kapatıp açtığımda onların yine orada olması

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Onlar Windows güncellemesi ile kuruluyor yani orada olmaları normal ama sizin anakartınızın ses kartı ile ses alamamanız normal değil.

Windows başlat çubuğundaki ses simgesine sol tıklayın ve açılan ufak pencerede yukarı ok işaretinin olduğu kısıma basın kulaklığınızın aygıtı ne ise hoparlör yada kulaklık olarak görünmesi gerek onu seçin ve ses geliyor mu kontrol edin.

KS

Görkem A.

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Onlar Windows güncellemesi ile kuruluyor yani orada olmaları normal ama sizin anakartınızın ses kartı ile ses alamamanız normal değil.

Windows başlat çubuğundaki ses simgesine sol tıklayın ve açılan ufak pencerede yukarı ok işaretinin olduğu kısıma basın kulaklığınızın aygıtı ne ise hoparlör yada kulaklık olarak görünmesi gerek onu seçin ve ses geliyor mu kontrol edin.

bu dediğinizi çok kez yaptım olmadı parçalarda sıkıntı olabilir mi

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri