Yardım Ekran Kartı Takınca PC Açılmıyor

merto043

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Iyi akşamlar. Oyun oynarken kasadan çıt sesi geldi bilgisayar kapandı açmaya çalışınca hiç reaksiyon alamadım ama ekran kartını çıkarınca fanlar dönmeye başlıyor takınca yine hiç hareket yok. Ne olmuştur bu bilgisayara ekran kartı mı gitti ?

ardateo

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
871
Iyi akşamlar. Oyun oynarken kasadan çıt sesi geldi bilgisayar kapandı açmaya çalışınca hiç reaksiyon alamadım ama ekran kartını çıkarınca fanlar dönmeye başlıyor takınca yine hiç hareket yok. Ne olmuştur bu bilgisayara ekran kartı mı gitti ?
büyük ihtimalle değildir ama kasaya monte ederken ekran kartını kasaya vidaladınız mı ?

kimiki

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
120
Ekran kartı kısa devreye düşmüş gibi duruyor anlattıklarınıza bakınca.

kimiki

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
120
Bir ihtimal daha pci-e 8 pin güç kablolarını da kontrol edin yanık erime gibi şeyler var mı diye. Genelde ekran kartına takılan ucunda kararma erime gibi durumlar olabiliyor. Varsa psu dan gelen başka güç kablolarıyla deneyin.

Uyumsuz50

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
51
Tüm elektiriği kesin, ekran kartını ramleri ve bios pilini sökün, ekran kartı ve ramleri taktıp elektirik verip pc yi çalıştırın, açıldığında bios pilini tekrar takın. Bir de bu yöntemi deneyin derim daha önce başıma gelmisti bu şekilde çözmüştüm.

KS

merto043

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Bir ihtimal daha pci-e 8 pin güç kablolarını da kontrol edin yanık erime gibi şeyler var mı diye. Genelde ekran kartına takılan ucunda kararma erime gibi durumlar olabiliyor. Varsa psu dan gelen başka güç kablolarıyla deneyin.
Kablolarda bi sorun yok baktım sağlam hepsi
Tüm elektiriği kesin, ekran kartını ramleri ve bios pilini sökün, ekran kartı ve ramleri taktıp elektirik verip pc yi çalıştırın, açıldığında bios pilini tekrar takın. Bir de bu yöntemi deneyin derim daha önce başıma gelmisti bu şekilde çözmüştüm.
Ekran kartını takınca sisteme güç gelmiyor fanlar felan çalışmıyor hiçbiri

kimiki

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
120
Kablolarda bi sorun yok baktım sağlam hepsi

Ekran kartını takınca sisteme güç gelmiyor fanlar felan çalışmıyor hiçbiri
O zaman ekran kartı kısa devreye düşmüş gibi görünüyor maalesef. Umarım garantisi vardır.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri